Ухвала
від 08.01.2014 по справі 917/2419/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

36000, м.Полтава, вул.Зигіна, 1, тел. (0532) 610-421, факс (05322) 2-18-60, E-mail inbox@pl.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

08.01.2014 р. Справа № 917/2419/13. за заявою Приватного підприємства "АЗЧ Постач", 63503, Харківська область, м.Чугуїв, вул. Р. Люксембург. б. 16 а , код ЄДРПОУ 36817584

до Приватного підприємства "ТПК Спецпостач" , 36000, м.Полтава, вул. Комарова, б.2 б, кім.216, код ЄДРПОУ 35970565

про порушення справи про банкрутство

Суддя Ореховська О.О.

За участю представників:

від ініціюючого кредитора: ОСОБА_1, довіреність від 01.06.2013 р.

від боржника : не з"явився

В порядку ст. 4 4ГПК України в судовому засіданні присутній арбітражний керуючий ОСОБА_2, свідоцтво на право здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 975 від 11.06.2013 р.

Суть справи : розглядається заява Приватного підприємства "АЗЧ Постач", м. Чугуїв (надалі по тексту - ПП "АЗЧ Постач" - ініціюючий кредитор) про порушення справи про банкрутство Приватного підприємства "ТПК Спецпостач", м. Полтава (надалі по тексту - ПП "ТПК Спецпостач"- боржник ).

Ухвалою господарського суду Полтавської області від 23.12.2013 р. підготовче засідання суду було відкладено у зв'язку з невиконанням ініціюючим кредитором, боржником та арбітражним керуючим ОСОБА_3 вимог ухвали суду від 09.12.2013 р.

Учасники провадження у справі про банкрутство належним чином були повідомлені про час, дату та місце проведення судового засідання, що підтверджується наявними в матеріалах справи повідомленнями про вручення поштового відправлення - копії ухвали суду від 23.12.2013 р.

Через канцелярію господарського суду Полтавської області ініціюючий кредитор з супровідним листом б/н, б/д (вх. № 41 від 08.01.2014 р.) подав додаткові документи по справі.

Через канцелярію господарського суду Полтавської області від арбітражного керуючого ОСОБА_3 ( кандидатура визначена автоматизованою системою ) надійшла заява на участь у справі про банкрутство від 04.01.2014 р. б/н (вх. № 18675 від 08.01.2014 р.).

Через канцелярію господарського суду Полтавської області від арбітражного керуючого ОСОБА_2 надійшла заява на участь у справі про банкрутство від 08.01.2014 р., б/н (вх. № 42 від 08.01.2014р.).

Вищевказані документи залучено судом до матеріалів справи.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши в судовому засіданні представника ініціюючого кредитора, суд встановив:

Згідно ст. 2 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції Закону № 4212 - VI провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Відповідно до ст. 16 Закону України " Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" одночасно з порушенням справи про банкрутство боржника вводиться процедура розпорядження майном та призначається розпорядник майна.

Згідно з ч. 1 ст. 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна визначається судом самостійно із застосуванням автоматизованої системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України.

Під час прийняття заяви про порушення справи про банкрутство суд в ухвалі зобов'язує визначеного автоматизованою системою арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) надати заяву на участь у справі.

Попередніми ухвалами суду (від 09.12.2013 р. та від 23.12.2013р.) зобов'язано арбітражного керуючого ОСОБА_3, визначеного автоматизованою системою з числа осіб , внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих ( розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів), надати суду:

- заяву про участь у справі з повідомленням про те, що він не належить до жодної категорії осіб, зазначених у ст.114 Закону , на паперовому носії та /або в електронній формі на адресу електронної пошти , з якої він отримав відповідну ухвалу;

- письмові відомості щодо освіти, досвіду та показників роботи у попередніх справах, кількість справ, у яких бере участь арбітражний керуючий, наявність у нього організаційних та технічних можливостей виконувати обов’язки розпорядника майна у конкретній справі, страхування відповідальності арбітражного керуючого та інші обставини, які свідчать про його здатність належним чином виконувати передбачені Законом обов’язки.

Вищевказані вимоги суду арбітражним керуючим ОСОБА_3 частково не виконані .

Від арбітражного керуючого ОСОБА_2 надійшла заява на участь у даній справі про банкрутство.

Відповідно до п. 2 ст. 12 Закону України " Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" підготовче засідання суду проводиться не пізніше чотирнадцятого дня з дня винесення ухвали про прийняття заяви про порушення справи про банкрутство, а за наявності поважних причин - не пізніше тридцятого дня.

Матеріали справи свідчать, що визначений п. 2 ст. 12 Закону України " Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", термін, в межах якого має бути проведено підготовче засідання суду - до 07.01.2014р. При цьому, оскільки тридцятий день припав на 07.01.2014р., який є святковим днем, суд відкладав підготовче засідання на 08.01.2014р..

В п. 9 Постанови № 15 від 18.12.2009 р. "Про судову практику в справах про банкрутство" Пленум Верховного суду України роз"яснив, що поновлення встановлених Законом строків судових процедур банкрутства не передбачено, але ці строки може бути продовжено судом у випадках, передбачених Законом.

Приймаючи до уваги:

- приписи ст. 16 Закону України " Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", яка передбачає, що разом з порушенням справи про банкрутство боржника суд одночасно вводить процедуру розпорядження майном та призначає розпорядника майна;

- часткове невиконання арбітражним керуючим ОСОБА_3В, кандидатура якого визначена автоматизованою системою, вимог суду , що унеможливлює вирішення питання про порушення провадження у справі в даному судовому засіданні

та зважаючи на наявність в матеріалах справи заяви на участь у даній справі в якості розпорядника майна боржника арбітражного керуючого ОСОБА_2, який самостійно звернувся до суду,

суд вважає за необхідне строк розгляду даної справи в підготовчому засіданні продовжити та відкласти підготовче засідання суду з метою витребування додаткових документів по справі.

Керуючись. ст. 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, ст. 12 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції Закону № 4212 - VI суд, -

УХВАЛИВ:

1. Продовжити строк розгляду справи в підготовчому засіданні.

2. Відкласти підготовче засідання суду на 16.01.2014 р. на 11 год. 45 хв.

3. Явка кредитора та боржника обов’язкова.

Представникам мати при собі документи, що посвідчують особу, та документи, що посвідчують повноваження представників, відповідно до ст.28 ГПК України (довіреність, наказ про призначення керівника, витяг з протоколу загальних зборів, тощо, в оригіналі, а також їх копії - для залучення до справи).

4. Втретє, арбітражному керуючому, визначеному автоматизованою системою з числа осіб , внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих ( розпорядників майна, керуючих санацією , ліквідаторів) - ОСОБА_3 до 15.01.2014р. надати суду:

- письмові відомості щодо досвіду та показників роботи у попередніх справах, наявність у нього організаційних та технічних можливостей виконувати обов’язки розпорядника майна у конкретній справі ( зазначити адресу офісу арбітражного керуючого) , страхування відповідальності арбітражного керуючого та інші обставини, які свідчать про його здатність належним чином виконувати передбачені Законом обов’язки.

5. Арбітражному керуючому ОСОБА_2, який самостійно звернувся до суду із заявою на участь у даній справі про банкрутство, до 15.01.2014р. надати суду:

- письмові відомості щодо освіти, досвіду та показників роботи у попередніх справах, кількість справ, у яких бере участь арбітражний керуючий, наявність у нього організаційних та технічних можливостей виконувати обов’язки розпорядника майна у конкретній справі, страхування відповідальності арбітражного керуючого та інші обставини, які свідчать про його здатність належним чином виконувати передбачені Законом обов’язки.

6. Боржнику - ПП "ТПК Спецпостач" до 15.01.2014р. надати до господарського суду та заявнику:

- відзив на заяву про порушення справи про банкрутство.

До відзиву боржника мають бути додані докази відправлення заявнику копії відзиву.

У відзиві боржника мають бути зазначені :

- наявні у боржника заперечення щодо вимог заявника (заявників);

- загальна сума заборгованості боржника перед кредиторами за зобов’язаннями, що передбачають виплату грошей, у тому числі зі сплати податків і зборів (обов’язкових платежів), з виплати заробітної плати;

- відомості про наявне у боржника майно, а також про всі рахунки боржника в установах банків та інших фінансово-кредитних установах, реквізити рахунків;

- відомості про всі рахунки, на яких обліковуються цінні папери, що належать боржнику у зберігачів, депозитаріїв, утримувачів, їх реквізити;

- відомості про проведення боржником діяльності, пов’язаної із державною таємницею;

- докази необґрунтованості вимог заявника (за їх наявності).

- до відзиву боржника також можуть бути додані наявні у боржника клопотання.

- довідка органів приватизації (органів, уповноважених управляти об’єктами державної власності) стосовно наявності або відсутності на балансі підприємства, щодо якого порушено справу про банкрутство, державного майна, що в процесі приватизації (корпоратизації) не увійшло до його статутного капіталу;

- письмові пояснення щодо наявності або відсутності забезпечення кредиторських вимог - ПП "АЗЧ Постач" до боржника - ПП "ТПК Спецпостач" ;

- письмові пояснення щодо наявності або відсутності апеляційного та касаційного оскарження рішення господарського суду Полтавської області по справі № 917/775/13.

Відсутність відзиву на заяву про порушення справи про банкрутство не перешкоджає провадженню у справі.

7. Копію ухвали направити ініціюючому кредитору, боржнику, арбітражним керуючим ОСОБА_3 та ОСОБА_2.

Суддя О.О. Ореховська

Дата ухвалення рішення08.01.2014
Оприлюднено30.09.2016
Номер документу61580917
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —917/2419/13

Ухвала від 22.05.2014

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 10.07.2014

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 20.03.2014

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 18.09.2014

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 29.01.2015

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 10.03.2015

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 11.12.2014

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 16.01.2014

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 23.12.2013

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 08.01.2014

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні