Постанова
від 11.11.2011 по справі 2а-11440/11/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД 79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2 П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

11 листопада 2011 р. № 2а-11440/11/1370

12 год. 52 хв.

Львівський окружний адміністративний суд у складі:

Головуючого-судді Качур Р. П.

За участю секретаря судового засідання Подібки М. З.

представника позивача ОСОБА_1 розглянув у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом прокурора м. Червонограда в інтересах держави в особі управління Пенсійного фонду України в м. Червонограді Львівської області до товариства з обмеженою відповідальністю «Техноконсалтінг»про стягнення заборгованості, -

В С Т А Н О В И В:

21 жовтня 2011 року на розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява прокурора м. Червонограда в інтересах держави в особі управління Пенсійного фонду України в м. Червонограді Львівської області до товариства з обмеженою відповідальністю «Техноконсалтінг»про стягнення заборгованості в сумі 17092,67 грн.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що згідно ст. 6 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування»платник зобов'язаний своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок, а відповідачем по справі створено заборгованість зі сплати страхових внесків у розмірі 17092,67 грн.

Представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримав, просив їх задовольнити у повному обсязі.

Відповідач явку повноважного представника в судове засідання не забезпечив, хоча про дату, час та місце проведення судового засідання був належним чином повідомлений. Конверт з повісткою повернувся до суду з відміткою пошти «за закінченням терміну зберігання». Згідно Довідки з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України адресою відповідача є вул. Промислова, 1, м. Червоноград, Львівська область.

Згідно ч. 11 ст. 35 КАС України, у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача, дослідивши та оцінивши докази, які мають значення для справи в їх сукупності, суд встановив наступні факти та правовідносини.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Техноконсалтінг»зареєстроване Виконавчим комітетом Червоноградської міської ради Львівської області 22.12.2000 року, що підтверджено копією Свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи № 536388.

11.03.2004 року відповідача взято на облік в управлінні Пенсійного фонду України в м. Червонограді Львівської області за № 040303394, про що свідчить повідомлення про взяття на облік платника єдиного внеску № 16780/06-12 від 09.11.2011 року.

Згідно Розрахунків суми боргу по єдиному внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, самостійно поданих відповідачем за лютий-серпень 2011 року, сума страхових внесків, що підлягає до сплати відповідачем, становить 17092,67 грн.

Станом на дату розгляду справи заборгованість відповідача зі сплати страхових внесків в повному обсязі не сплачена та становить 17092,67 грн., що підтверджується Розрахунком суми позовних вимог, Розрахунками суми боргу по єдиному внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, особовою карткою платника.

Приймаючи рішення, суд виходив з наступного.

Згідно ст. 17 КАС України, компетенція адміністративних судів поширюється на спори за зверненням суб'єкта владних повноважень у випадках, встановлених законом.

Згідно ст. 4 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування»платниками єдиного внеску є роботодавці -підприємства, установи та організації, інші юридичні особи, утворені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, чи за цивільно-правовими договорами (крім цивільно-правового договору, укладеного з фізичною особою - підприємцем, якщо виконувані роботи (надавані послуги) відповідають видам діяльності, зазначеним у витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців), у тому числі філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи зазначених підприємств, установ і організацій, інших юридичних осіб, які мають окремий баланс і самостійно ведуть розрахунки із застрахованими особами

Згідно ч. 2 ст. 6 цього ж Закону платник єдиного внеску зобов'язаний своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок.

Згідно ч. 8, 11, 12 ст. 9 цього ж Закону платники єдиного внеску зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за відповідний базовий звітний період, не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом.

Базовим звітним періодом є календарний місяць, а для платників, зазначених в абзацах третьому та четвертому пункту 1 частини першої статті 4 цього Закону, - календарний рік.

У разі несвоєчасної або не в повному обсязі сплати єдиного внеску до платника застосовуються фінансові санкції, передбачені цим Законом, а посадові особи, винні в порушенні законодавства про збір та ведення обліку єдиного внеску, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно із законом.

Єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.

Згідно ст. 25 цього ж Закону у разі виявлення своєчасно не сплачених сум страхових внесків платники єдиного внеску зобов'язані самостійно обчислити ці внески і сплатити їх з нарахуванням пені в порядку і розмірах, визначених цією статтею.

ОСОБА_1 недоїмки стягуються з нарахуванням пені та застосуванням штрафів.

Територіальний орган Пенсійного фонду у порядку, за формою і в строки, встановлені Пенсійним фондом за погодженням з центральним органом виконавчої влади у сфері праці та соціальної політики, надсилає платникам єдиного внеску, які мають недоїмку, вимогу про її сплату.

Вимога про сплату недоїмки є виконавчим документом.

Платник єдиного внеску зобов'язаний протягом десяти робочих днів з дня надходження вимоги про сплату недоїмки сплатити суми недоїмки та штрафів разом з нарахованою пенею.

Територіальний орган Пенсійного фонду застосовує до платника єдиного внеску штрафні санкції за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску у розмірі 10 відсотків своєчасно не сплачених сум.

Беручи до уваги те, що суму заборгованості до управління Пенсійного фонду України в м. Червонограді Львівської області відповідачем у встановлені законодавством строки не сплачено, наявність у нього вказаної заборгованості підтверджується наявними в матеріалах справи доказами, суд приходить до висновку про обґрунтованість позовних вимог та вважає їх такими, що підлягають задоволенню в повному обсязі.

Оскільки спір вирішено на користь суб'єкта владних повноважень, звільненого від сплати судового збору, а також за відсутності витрат позивача -суб'єкта владних повноважень, пов'язаних із залученням свідків та проведенням судових експертиз, судові витрати (судовий збір) стягненню з відповідача не підлягають.

Керуючись ст.ст. 17-19, 94, 160-163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

П О С Т А Н О В И В :

1. Позов задовольнити повністю.

2. Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю «Техноконсалтінг» (вул. Промислова, 1, м. Червоноград, Львівська область, код ЄДРПОУ 31242657) на користь управління Пенсійного фонду України м. Червонограді Львівської області (вул. Сокальська, 1, м. Червоноград, Львівська область, код ЄДРПОУ 22404422) заборгованість в сумі 17092 (сімнадцять тисяч дев'яносто дві) грн. 67 коп.

Постанова суду набирає законної сили у порядку, встановленому ст. 254 КАС України.

Постанова може бути оскаржена в порядку і строки, встановлені ст. 186 КАС України.

Повний текст постанови складено та підписано 16 листопада 2011 року.

Суддя Качур Р.П.

Дата ухвалення рішення11.11.2011
Оприлюднено03.10.2016
Номер документу61587826
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-11440/11/1370

Постанова від 11.11.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Качур Роксолана Петрівна

Ухвала від 24.10.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Качур Роксолана Петрівна

Ухвала від 21.10.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Качур Роксолана Петрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні