Рішення
від 26.09.2016 по справі 925/1086/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"26" вересня 2016 р. Справа № 925/1086/16

Господарський суд Черкаської області в складі: головуючого - судді Спаських Н.М. з секретарем судового засідання Волна С.В., за участю представників сторін:

від позивача: ОСОБА_1 за довіреністю у справі;

від відповідача: не з'явився;

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Черкаси справу за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Черкасигаз Збут" до відділу освіти Чигиринської районної державної адміністрації про стягнення 109 066,09 грн.

ВСТАНОВИВ:

Заявлено позов про стягнення з відповідача заборгованості в сумі 109 066,09 грн., з яких: 41 372,10 грн. основного боргу за природний газ поставлений у жовтні 2015 року, 3 390,45 грн. інфляційних втрат, 1 050,85 грн. як 3% річних та 9 403,69 грн. пені на підставі типового договору № 08/17402/БО-15 на постачання природного газу за регульованим тарифом від 21.10.2015 укладеного між сторонами та 37 864,76 грн. основного боргу за природний газ, поставлений у листопада-грудні 2015 року, 3 145,12 грн. інфляційних втрат, 1 024,62 грн. як 3% річних та 11 814,50 грн. пені на підставі типового договору 08/17402/БО-15/1 на постачання природного газу за регульованим тарифом від 02.12.2015, укладених між сторонами.

В судовому засіданні представник позивача позовні вимоги підтримала повністю та просить суд їх задовольнити.

Відповідач в судове засідання не з'явився, направленим суду відзивом № 828/01 від 20.09.2016 (а.с. 48-51) проти позову заперечує частково та просить відмовити в задоволенні позову в частині стягнення інфляційних та процентів річних, оскільки їх стягнення не передбачено договором та просить зменшити розмір нарахованої пені на 99% в порядку ст. 83 ГПК та ст. 233 ГК України.

Неявка представника відповідача не перешкоджає суду вирішити спір по суті.

Заслухавши доводи та пояснення представника позивача, дослідивши наявні у справі письмові докази й оцінивши їх у сукупності, суд задовольняє позовні вимоги частково з наступних підстав:

У відповідності до ст. 33 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

З матеріалів справи вбачається, що 21 жовтня 2015 року між товариством з обмеженою відповідальністю "Черкасигаз Збут", що здійснює діяльність на підставі ліцензії на постачання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ за регульованим тарифом (далі - Постачальник, позивач по справі), в особі директора ОСОБА_2, що діє на підставі Статуту, публічним акціонерним товариством "По газопостачанню та газифікації "Черкасигаз", що здійснює діяльність на підставі ліцензії на розподіл природного газу, нафтового газу та газу (метану) вугільних родовищ (далі - Газорозподільне підприємство), в особі заступника голови правління з охорони праці ОСОБА_3, що діє на підставі довіреності № 90 від 06.03.2015 та відділом освіти Чигиринської районної державної адміністрації, що здійснює діяльність на підставі Положення (далі - Споживач, відповідач по справі), в особі в. о. начальника ОСОБА_4, що діє на підставі Положення, було укладено типовий договір № 08/17402/БО-15 на постачання природного газу за регульованим тарифом (далі - Договір-1, а.с. 18-23), у відповідності до умов якого Постачальник постачає природний газ (далі - газ) Споживачеві в обсягах і порядку, передбачених Договором для забезпечення потреб Споживача, а Споживач оплачує Постачальнику вартість газу і наданих послуг у розмірах, строках, порядку та на умовах, передбачених Договором (п. 1.1. Договору-1).

Сторони спеціально узгодили, що цей Договір набирає чинності з дати його підписання та поширює свою дію на відносини, що склалися між Сторонами з 01 липня 2015 року та укладається на строк до 31 грудня 2015 року. Договір вважається продовженим на кожний наступний календарний рік, якщо за місяць до закінчення строку дії Договору жодною зі Сторін не буде заявлено про припинення його дії або перегляд його умов. При цьому Сторони мають переоформити додаток 3 Договору щодо договірних обсягів постачання газу, у якому визначити планові обсяги газу на продовжений строк (п. 10.1 Договору-1).

Дана умова відповідає ч. 3 ст. 631 Цивільного кодексу України яка визначає, що сторони можуть встановити, що умови договору застосовуються до відносин між ними, які виникли до його укладення.

30 жовтня 2015 року сторони уклали Додатковий договір № 15/1 до Договору-1 (далі - Додатковий договір-1, а.с. 24), за умовами якого за взаємною згодою Сторони домовились припинити достроково дію Договору на постачання природного газу за регульованим тарифом № 08/17402/БО-15 від 21.10.2015, виклавши п. 10.1. Розділу 10 Договору-1 в наступній редакції:

"Цей Договір набирає чинності з дати підписання та поширює свою дію на відносини, що склались між Сторонами з 01 липня 2015 року та діє до 31 жовтня 2015 року включно. В частині проведення розрахунків Договір діє до повного здійснення".

02 грудня 2015 року між товариством з обмеженою відповідальністю "Черкасигаз Збут", що здійснює діяльність на підставі ліцензії на постачання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ за регульованим тарифом (далі - Постачальник, позивач по справі), в особі директора ОСОБА_2, що діє на підставі Статуту, публічним акціонерним товариством "По газопостачанню та газифікації "Черкасигаз", що здійснює діяльність на підставі ліцензії на розподіл природного газу, нафтового газу та газу (метану) вугільних родовищ (далі - Газорозподільне підприємство), в особі заступника голови правління з охорони праці ОСОБА_3, що діє на підставі довіреності № 90 від 06.03.2015 та відділом освіти Чигиринської районної державної адміністрації, що здійснює діяльність на підставі Положення (далі - Споживач, відповідач по справі), в особі начальника ОСОБА_5, що діє на підставі Положення, було укладено типовий договір № 08/17402/БО-15/1 на постачання природного газу за регульованим тарифом (далі - Договір-2, а.с. 25-30), у відповідності до умов якого Постачальник постачає природний газ (далі - газ) Споживачеві в обсягах і порядку, передбачених Договором для забезпечення потреб Споживача, а Споживач оплачує Постачальнику вартість газу і наданих послуг у розмірах, строках, порядку та на умовах, передбачених Договором (п. 1.1. Договору-2).

Сторони спеціально узгодили, що цей Договір набирає чинності з дати його підписання та поширює свою дію на відносини, що склалися між Сторонами з 01 листопада 2015 року та укладається на строк до 31 грудня 2015 року. Договір вважається продовженим на кожний наступний календарний рік, якщо за місяць до закінчення строку дії Договору жодною зі Сторін не буде заявлено про припинення його дії або перегляд його умов. При цьому Сторони мають переоформити додаток 3 Договору щодо договірних обсягів постачання газу, у якому визначити планові обсяги газу на продовжений строк (п. 10.1 Договору-2).

Зазначені договірні відносини по своїй суті мають ознаки договору поставки, за яким продавець (постачальник), який здійснює підприємницьку діяльність, зобов'язується передати у встановлений строк (строки) товар у власність покупця для використання його у підприємницькій діяльності або в інших цілях, не пов'язаних з особистим, сімейним, домашнім або іншим подібним використанням, а покупець зобов'язується прийняти товар і сплатити за нього певну грошову суму (ст. 712 Цивільного кодексу України). За змістом ч. 2 ст. 712 Цивільного кодексу України, до договору поставки застосовуються загальні положення про купівлю-продаж, якщо інше не встановлено договором, законом або не випливає з характеру відносин сторін.

Згідно ст. 714 Цивільного кодексу України, за договором постачання енергетичними та іншими ресурсами через приєднану мережу одна сторона (постачальник) зобов'язується надавати другій стороні (споживачеві, абонентові) енергетичні та інші ресурси, передбачені договором, а споживач (абонент) зобов'язується оплачувати вартість прийнятих ресурсів та дотримуватись передбаченого договором режиму її використання, а також забезпечити безпечну експлуатацію енергетичного та іншого обладнання. До договору постачання енергетичними та іншими ресурсами через приєднану мережу застосовуються загальні положення про купівлю-продаж, положення про договір поставки, якщо інше не встановлено законом або не випливає із суті відносин сторін.

Загальні умови виконання господарських зобов’язань визначені ст. 193 Господарського кодексу України та ст. 526 Цивільного кодексу України, згідно з якими суб'єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов'язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов'язання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться.

За змістом ст.ст. 599 та 625 Цивільного кодексу України боржник не звільняється від відповідальності за неможливість виконання ним грошового зобов’язання, яке припиняється виконанням, проведеним належним чином.

Крім того, в силу ст. 692 Цивільного кодексу України покупець зобов'язаний оплатити товар після його прийняття або прийняття товаророзпорядчих документів на нього, якщо договором або актами цивільного законодавства не встановлений інший строк оплати товару.

Відповідно до п. 2.5. Договорів-1 та 2, за підсумками розрахункового періоду Споживач протягом двох робочих днів погоджує з Газорозподільним підприємством акт про фактичний обсяг спожитого (протранспортованого газу за розрахунковий період, який є підставою для оформлення актів приймання-передачі газу між відповідними суб'єктами ринку природного газу.

За наявності розбіжностей у частині визначення обсягу спожитого (протранспортованого) газу вони підлягають урегулюванню в порядку, встановленому законодавством. До вирішення цього питання обсяг спожитого (протранспортованого) газу встановлюється відповідно до даних Газорозподільного підприємства.

Відповідно до п. 3.6. Договорів-1, 2 послуги з постачання газу підтверджуються підписаним Постачальником та Споживачем актом приймання-передачі газу, що оформлюється на підставі акта про фактичний обсяг спожитого (протранспортованого) газу за розрахунковий період, складеного Споживачем та Газорозподільним підприємством відповідно до п. 2.5 розділу ІІ Договору.

Відповідно до п. 3.9. Договорів-1, 2 акти приймання-передачі газу є підставою для остаточних розрахунків Споживача з Постачальником.

У відповідності до п. 4.6. обох договорів, остаточний розрахунок за газ відповідач проводить не пізніше 5 числа, наступного за розрахунковим.

Позивач доводить, що він в жовтні-грудні 2015 року передав, а Відповідач прийняв природний газ за обома договорами на загальну суму 485 599,90 грн., що підтверджується актами приймання передачі природного газу за підписами обох сторін:

- в жовтні 2015 року - 5 450 куб.м газу на суму 48 957,14 грн. (тариф за 1000 куб.м. - 8 982,96 грн.) (а.с. 38);

- в листопаді 2015 року - 21 495 куб.м газу на суму 189 658,76 грн. (тариф за 1000 куб.м.- 8 823,39 грн.) (а.с. 39);

- в грудні 2015 року - 27 975 куб.м газу на суму 246 984,00 грн. (тариф за 1000 куб. м. 8 828,74 грн.) (а.с. 40).

Відповідно до п. 4.1. Договорів-1, 2 розрахунки за реалізований Споживачеві газ здійснюються за цінами та тарифами, що встановлюються Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Відповідно до п. 4.2. Договорів-1, 2 на момент укладення Договору ціна 1000 м. куб. природного газу з урахуванням послуг по його транспортуванню магістральними та розподільними трубопроводами, послуг з постачання, збору у вигляді цільової надбавки (2%) складає 7 495,10 грн. (сім тисяч чотириста дев'яносто п'ять грн. 10 коп.), крім того ПДВ 1 499,02 грн. (одна тисяча чотириста дев'яносто дев'ять грн. 02 коп.). Разом 8 994,12 грн. (вісім тисяч дев'ятсот дев'яносто чотири грн. 12 коп.).

З 1 грудня 2015 року по 01 січня 2016 року ціна на природний газ для установ та організацій, що фінансується з державного і місцевих бюджетів становила 8 828,74 грн.

02.12.2015 між сторонами по справі було укладено додатковий договір № 15/2 до Договору-2 (далі - Додатковий договір-2, а.с. 41), у відповідності до умов якого п. 4.2. Договору-2 доповнено наступним:

"З 1 листопада 2015 року ціна 1 000 м.куб. природного газу з урахуванням послуг по його транспортуванню магістральними та розподільними трубопроводами, збору у вигляді цільової надбавки (2%), вартості послуг послуг з постачання складає 7 352,82 грн. (сім тисяч триста п'ятдесят дві грн. 82 коп.), крім того ПДВ 1 470,57 грн. (одна тисяча чотириста сімдесят грн. 57 коп.). Разом 8 823,39 грн. (вісім тисяч вісімсот двадцять три грн. 39 коп.).

Відповідно до п.п. 4.4., 4.5. Договорів-1, 2 Сторони домовились, що ціна газу, розрахована відповідно до п. 4.1. та 4.2. цього розділу, є обов'язковою для сторін з дати набрання нею чинності. Визначена на її основі вартість газу буде застосовуватись Сторонами при складанні актів приймання-передачі газу та розрахунках за газ згідно з умовами Договору.

Розрахунковий період за Договором становить один місяць - з 9.00 години першого дня місяця до 9.00 години першого дня наступного місяця включно.

Місячна вартість газу визначається як добуток ціни газу на загальну кількість реалізованого газу, визначену згідно з розділом ІІІ Договору.

Загальна сума вартості Договору складається з місячних сум вартості договірних обсягів постачання газу Споживачеві.

Відповідно до п.п. 4.6. Договорів-1, 2 оплата вартості послуг з постачання газу здійснюється Споживачем на умовах щомісячної/щодекадної 100% попередньої оплати договірного обсягу постачання газу, визначеного в додатку 3 до Договору, не пізніше ніж за три робочих дні до початку розрахункового періоду, крім оплати вартості послуг з постачання суб'єктами господарювання, які виробляють теплову енергію, у тому числі блочних (модульних) котелень, установлених на дахові та прибудованих (виходячи з обсягу природного газу, що використовується для виробництва та надання населенню послуг з опалення та гарячого водопостачання, за умови ведення такими суб'єктами окремого приладового та бухгалтерського обліку тепла і гарячої води).

Споживач самостійно розраховує суму платежу, виходячи з ціни газу на наступний розрахунковий період та відповідної величини договірного обсягу газу, заявленого на наступний розрахунковий період. У разі відсутності інформації про ціну газу на наступний розрахунковий період до дати здійснення оплати Споживач розраховує суму платежу за ціною, що діяла у попередньому місяці.

У випадку недоплати вартості послуг з постачання газу за розрахунковий період Споживач проводить остаточний розрахунок не пізніше 5 числа місяця, наступного за розрахунковим.

Спору між сторонами з приводу кількості та вартості отриманого газу немає.

Як вбачається із доводів та розрахунків позивача відповідач свої грошові зобов'язання за Договорами-1, 2 своєчасно та в повному обсязі не виконав. Станом на 01 вересня 2016 року заборгованість відділу освіти Чигиринської районної державної адміністрації за спожитий газ по Договору № 08/17402/БО-15 від 21 жовтня 2015 року становить 41 372,10 грн. та по Договору № 08/17402/БО-15/1 від 02 грудня 2015 року становить 37 864,76 грн.

Оскільки доказів проведення повного розрахунку за спожитий у жовтні - грудні 2015 року газ відповідач суду не надав, строк проведення повного розрахунку за газ на час розгляду справи є таким, що настав, відповідач існування основного богу не заперечив, то позов в цій частині підлягає до повного задоволення і з Відповідача на користь Позивача слід примусово стягнути 41 372,10 грн. основного боргу за газ по Договору № 08/17402/БО-15 від 21 жовтня 2015 року та 37 864,76 грн. основного боргу за газ по Договору № 08/17402/БО-15/1 від 02 грудня 2015 року.

Позивач просить також стягнути з відповідача 3 390,45 грн. інфляційних, 1 050,85 грн. 3% річних та 9 403,69 грн. пені по договору № 08/17402/БО-15 від 21.10.2015 та 3 145,12 грн. інфляційних, 1 024,62 грн. 3% річних та 11 814,50 грн. пені по договору № 08/17402/БО-15/1 від 02.12.2015 за прострочення розрахунків за газ.

При розгляді даної частини позовних вимог судом встановлено таке:

За змістом п. 1 ст. 199 Господарського кодексу України та п. 1 ст. 548 Цивільного кодексу України виконання зобов'язання (основного зобов'язання) забезпечується, якщо це встановлено договором або законом.

Зазначені статті узгоджуються з приписами п. 6.2.2. Договорів-1,2 між сторонами, згідно з яким у разі порушення Споживачем строків оплати, передбачених розділом ІV Договору, із Споживача стягується пеня в розмірі подвійної облікової ставки Національного банку України, що діяла в період, за який сплачується пеня, від суми простроченого платежу за кожен день прострочення платежу.

Позивач просить суд стягнути з відповідача 9 403,69 грн. пені за період з 06.11.2015 по 05.05.2016 по договору № 08/17402/БО-15 від 21.10.2015 ( а.с. 14) та 11 814,50 грн. пені за період з 06.12.2015 по 05.07.2016 по договору 08/17402/БО-15/1 від 02.12.2015 (а.с. 17). Розрахунок пені проведено вірно та у відповідності до обставин справи. Доказів сплати пені в сумі 9 403,69 грн. та 11 814,50 грн. відповідач суду не надав.

Відповідач просить суд зменшити розмір нарахованої пені на 99 % в порядку ст. 83 Господарського процесуального кодексу України та ст. 233 Господарського кодексу України. Дане клопотання суд задовольняє частково, виходячи з такого:

У відповідності до п. 3 ст. 83 Господарського процесуального кодексу України, при прийнятті рішення господарський суд має право зменшувати у виняткових випадках розмір неустойки (штрафу, пені), яка підлягає стягненню зі сторони, що порушила зобов'язання.

Згідно роз'яснень інформаційного листа ВГСУ від 21.11.2011 року № 01-06/1623/2011, зазначена норма Господарського процесуального кодексу України може застосовуватись виключно у взаємозв'язку (сукупності) з нормою матеріального права, яка передбачає можливість зменшення розміру неустойки (штрафу, пені), а саме частиною третьою статті 551 Цивільного кодексу України і статтею 233 Господарського кодексу України. Якщо відповідні санкції застосовуються не у зв'язку з порушенням зобов'язання, а з інших передбачених законом підстав, їх розмір не може бути зменшено судом.

У відповідності до ч. 3 ст. 551 Цивільного кодексу України, розмір неустойки може бути зменшений за рішенням суду, якщо він значно перевищує розмір збитків, та за наявності інших обставин, які мають істотне значення.

У відповідності до ст. 233 Господарського кодексу України, у разі якщо належні до сплати штрафні санкції надмірно великі порівняно із збитками кредитора, суд має право зменшити розмір санкцій. При цьому повинно бути взято до уваги: ступінь виконання зобов'язання боржником; майновий стан сторін, які беруть участь у зобов'язанні; не лише майнові, але й інші інтереси сторін, що заслуговують на увагу.

Позивач не доводив суду, що через прострочення відповідача по сплаті коштів за газ позивач мав збитки і не вказував їх розмір. Також не надано суду доказів того, які санкції за своїми договорами на постачання природного газу несе позивач і за якою ціною придбавається та продається газ, що поставлявся відповідачу.

Відповідач просить врахувати, що борг по навчальних закладах відділу освіти Чигиринської РДА рахується в сумі 1445300,00 грн. по заробітній платі та 1227000,00 грн. по оплаті комунальних послуг та енергоносіїв і кошти на їх оплату відсутні, що викликає необхідність відправлення педагогічних працівників у відпустку без збереження зарплати.

Суд вважає за можливе з урахуванням інтересів обох сторін та соціально значимого статусу відповідача, який фінансується виключно за рахунок коштів державного бюджету, забезпечує місцеві освітні заклади, не має спеціального фінансування для оплати договірних санкцій, а плату за газ вносить при надходженні коштів з бюджету, зменшити нараховану позивачем суму пені і стягнути з відповідача лише 940,37 грн. пені за період з 06.11.2015 по 05.05.2016 по договору № 08/17402/БО-15 від 21.10.2015 та 1181,45 грн. пені за період з 06.12.2015 по 05.07.2016 по договору 08/17402/БО-15/1 від 02.12.2015 (що становить 10% від заявлених до стягнення сум пені).

Позивач просить суд також стягнути з відповідача 3 390,45 грн. інфляційних (а.с. 12) та 1 050,85 грн. 3% річних (а.с. 13) по договору № 08/17402/БО-15 від 21.10.2015 та 3 145,12 грн. інфляційних (а.с. 15) та 1 024,62 грн. 3% річних (а.с. 16) по договору 08/17402/БО-15/1 від 02.12.2015.

Згідно ч. 2 ст. 625 Цивільного кодексу України передбачено, що боржник, який прострочив виконання грошового зобов’язання, на вимогу кредитора зобов’язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір не встановлений договором, або законом.

Перевіривши розрахунки позивача по програмі Ліга-Закон, суд вважає, що розрахунки 3% річних та інфляційних є вірними.

Доказів проведення повного розрахунку за інфляційними та 3% річних відповідач суду не подав, а тому до примусового стягнення з нього на користь позивача належить 3 390,45 грн. інфляційних та 1 050,85 грн. 3% річних по договору № 08/17402/БО-15 від 21.10.2015 та 3 145,12 грн. інфляційних та 1 024,62 грн. 3% річних по договору 08/17402/БО-15/1 від 02.12.2015.

Стаття 625 Цивільного кодексу України про відповідальність за порушення грошового зобов'язання у виді 3% річних та інфляційних застосовується до боржника незалежно від того, чи було передбачено договором між сторонами такий вид відповідальності (на відміну від пені, яка вимагає виключно договірного погодження).

З цих підстав суд відхиляє доводи відповідача про те, що у задоволенні позову в частині стягнення інфляційних та 3% річних позивачу слід відмовити.

Доказів сплати відповідачем боргу за позовними вимогами у справі немає, правомірність позовних вимог доведена позивачем зібраними у справі доказами.

Тому до примусового стягнення з відповідача на користь позивача належить 41 372,10 грн. основного боргу за природний газ, 3 390,45 грн. інфляційних, 1 050,85 грн. 3% річних, 940,37 грн. пені на підставі типового договору № 08/17402/БО-15 на постачання природного газу за регульованим тарифом від 21.10.2015 та 37 864,76 грн. основного боргу за природний газ, 3 145,12 грн. інфляційних, 1 024,62 грн. 3% річних та 1181,45 грн. пені на підставі типового договору № 08/17402/БО-15/1 на постачання природного газу за регульованим тарифом від 02.12.2015 укладеними між сторонами.

В решті вимог про стягнення пені у позові слід відмовити через зменшення пені за рішенням суду.

На підставі ст. 49 ГПК України при задоволенні позову з відповідача на користь позивача слід стягнути судові витрати у розмірі 1 635,99 грн. судового збору повністю, бо судовий збір за вимогами щодо зменшеної судом пені стягується з відповідача повністю.

Керуючись ст. 49, 82-85 ГПК України, суд -

ВИРІШИВ:

1. Позов задовольнити частково.

2. Стягнути з відділу освіти Чигиринської районної державної адміністрації (ідентифікаційний код 02146966, Черкаська область, м. Чигирин, вул. Б. Хмельницького, 13-А) на користь товариства з обмеженою відповідальністю "Черкасигаз Збут" (ідентифікаційний код 39672471, м. Черкаси, вул. Громова, 142) -- 41 372,10 грн. основного боргу за природний газ, 3 390,45 грн. інфляційних, 1 050,85 грн. як 3% річних та 940,37 грн. пені на підставі типового договору № 08/17402/БО-15 на постачання природного газу за регульованим тарифом від 21.10.2015 та 37 864,76 грн. основного боргу за природний газ, 3 145,12 грн. інфляційних, 1 024,62 грн. як 3% річних та 1181,45 грн. пені на підставі типового договору № 08/17402/БО-15/1 на постачання природного газу за регульованим тарифом від 02.12.2015 та 1 635,99 грн. на відшкодування сплаченого судового збору.

3. В решті вимог по пені у позові відмовити (через зменшення її розміру за рішенням суду).

Наказ видати.

Рішення може бути оскаржено до Київського апеляційного господарського суду протягом 10 днів.

Повне рішення складено 28 вересня 2016 року

Суддя Н.М. Спаських

Дата ухвалення рішення26.09.2016
Оприлюднено03.10.2016
Номер документу61588803
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —925/1086/16

Судовий наказ від 10.10.2016

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Спаських Н.М.

Рішення від 26.09.2016

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Спаських Н.М.

Ухвала від 07.09.2016

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Спаських Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні