Ухвала
від 22.09.2016 по справі 127/18896/16-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/18896/16-к

Провадження №1-кс/127/6726/16

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 вересня 2016 року м. Вінниця

Суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні скаргу голови Всеукраїнського об`єднання обласних організацій роботодавців підприємств ЖКГ «Федерація роботодавців ЖКГ України» ОСОБА_4 на бездіяльність прокуратури Вінницької області, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за відсутністю клопотання учасників процесуальної дії про застосування технічних засобів,

в с т а н о в и в:

Скаржник звернувся до суду із скаргою на бездіяльність прокуратури Вінницької області, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Скаргу мотивував тим, що Федерацією роботодавців ЖКГ України було подано заяву про можливо вчинення злочинів від 16.08.2016р. №16-08-01669. Однак прокуратура Вінницької області своїм листом направила його заяву до ГУ НП у Вінницькій області без повідомлення про внесення відомостей до ЄРДР. З такою бездіяльністю скаржник не погоджується і просить внести відомості до ЄРДР та розпочати досудове розслідування.

Скаржник ОСОБА_4 в судове засідання не з`явився, серед вимог, викладених в скарзі просив розглядати його скаргу у відсутність представників Скаржника.

Прокурор Вінницької області ОСОБА_3 в судовому засіданні просив суд відмовити в задоволенні скарги, оскільки заява скаржника після її отримання, була направлена за належністю до ГУ НП у Вінницькій області, тому підстав задовольняти скаргу немає.

Суд, вислухавши пояснення прокурора, дослідивши матеріали скарги встановив наступне.

ОСОБА_4 звернувся до прокуратури Вінницької області з заявою про вчинення злочинів.

Як вбачається з листа першого заступника прокурора області ОСОБА_5 , заява про вчинення злочинів була направлена за належністю до ГУ НП у Вінницькій області для розгляду.

Відповідно до ч.1 п. ст. 214 КПК України, слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов`язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування.

Відповідно до ч.5 п.4,5 ст. 214 КПК України, до Єдиного реєстру досудових розслідувань вносяться відомості про: короткий виклад обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, наведених потерпілим, заявником чи виявлених з іншого джерела; попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність.

Аналізуючи вищевказане, суддя приходить до висновку, що доводи викладені в скарзі, не знайшли свого підтвердження в судовому зсіданні, оскільки заяву про вчинення злочину від 16.08.2016р. прийняло та розглядало ГУ НП у Вінницькій області, а не прокуратура Вінницької області. Тому підстави для задоволення скарги відсутні.

Відповідно до ст. 309 КПК України, ухвали слідчого судді на рішення, дії чи бездіяльність слідчого або прокурора, які можуть бути оскаржені під час досудового розслідування, оскарженню в апеляційному порядку не підлягають.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 303, 306, 307, 309, 372 КПК України, -

у х в а л и в :

В задоволенні скарги голови Всеукраїнського об`єднання обласних організацій роботодавців підприємств ЖКГ «Федерація роботодавців ЖКГ України» ОСОБА_4 на бездіяльність прокуратури Вінницької області, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань - відмовити.

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення22.09.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу61596663
СудочинствоКримінальне
Сутьзастосування технічних засобів

Судовий реєстр по справі —127/18896/16-к

Ухвала від 22.09.2016

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Олійник О. М.

Ухвала від 05.09.2016

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Олійник О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні