Ухвала
від 28.09.2016 по справі 592/8960/16-к
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 592/8960/16-к

Провадження № 1-кс/592/3596/16

УХВАЛА

про дозвіл на обшук

28 вересня 2016 року м.Суми

Слідчий суддя Ковпаківського районного суду м. Суми ОСОБА_1 , за участю старшого слідчого з ОВС КМВ СУ ФР ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_2 , без фіксації процесуальної дії за допомогою технічних засобів, розглянув клопотання сторони кримінального провадження слідчого ОСОБА_2 , погодженого з прокурором у кримінальному провадженні, про обшук в нежитлових приміщеннях, які використовує ТОВ «Делівері» за адресою: м. Суми, вул. Тополянська, буд.23а.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши думку учасника судового провадження слідчого ОСОБА_2 , -

встановив:

Слідчий своє клопотання мотивує тим, що ОСОБА_3 спільно з ОСОБА_4 незаконно здійснюють виготовлення та збут алкогольних напоїв, які становлять загрозу для життя та здоров`я людини при вживанні.

Вказаний факт було внесено в ЄРДР №32016200000000061 від 29.07.2016 р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.204 КК України.

У ході розслідування вищевказаного кримінального провадження стало відомо, що в нежитлових приміщеннях, які використовую ТОВ «Делівері» за адресою: АДРЕСА_1 , зберігаються і можуть бути знищені спирт, незаконно виготовлені алкогольні напої, засоби для незаконного виготовлення алкогольних напоїв, чорнові записи, готівкові кошти від незаконної діяльності та інші предмети і документи.

Підставами для проведення обшуку є необхідність виявлення та вилучення речей і документів, які можуть бути засобами для розкриття злочинів та виявлення винних чи пом`якшення відповідальності.

Таким чином, з метою всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин даного кримінального правопорушення та встановлення об`єктивної істини, викриття злочинної діяльності ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , або навпаки спростування їх причетності до скоєного правопорушення, слідству необхідно з`ясувати наявність можливого підтвердження скоєного злочину, тобто мати у розпорядженні речові докази, речі та документи, які свідчать про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Так, зважаючи викладене та на наявність ризиків відправлення речей, доводи слідчого є достатніми для надання дозволу, що необхідно для виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення. Матеріали провадження містять відомості, які вказують на необхідність проведення слідчих дій з метою відшукання знарядь кримінального правопорушення.

Стаття 30 Конституції України гарантує кожному недоторканність житла чи іншого володіння особи. Так, згідно із цією статтею не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду. У невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину, можливий інший, встановлений законом, порядок проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду і обшуку.

За даними реєстраційної служби Сумського міського управління юстиції, приміщення за адресою: м. Суми, вул. Тополянська, буд.23а, зареєстровані на праві власності за ПАТ «Сумисортнасіннєовоч» (код 00388990).

У суді слідчий своє клопотання підтримав з зазначених вище підстав.

На підставі наведеного, з метою виявлення спирту, незаконно виготовлених алкогольних напоїв, засобів для незаконного виготовлення алкогольних напоїв, чорнових записів, готівкових коштів від незаконної діяльності та інших предметів і документів, що можуть мати значення для даного кримінального провадження на території нежитлових приміщеннях, які використовує ТОВ «Делівері» за адресою: м. Суми, вул. Тополянська, буд. 23а, слідчий просить суд надати дозвіл на проведення обшуку у зазначених нежитлових приміщеннях.

Перевіривши матеріали клопотання, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню. Доводи слідчого для проведення обшуку є достатніми для надання дозволу, що необхідно для виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст.233, 234, 235 КПК України, -

постановив:

1. Надати дозвіл на проведення обшуку у нежитлових приміщеннях, які використовує ТОВ «Делівері» за адресою: м. Суми, вул. Тополянська, буд. 23а, які належать ПАТ «Сумисортнасіннєовоч» (код 00388990).

2. Мотиви надання дозволу на обшук - у зв`язку з неможливістю в будь-який інший спосіб підтвердити вищевикладені обставини або їх остаточно спростувати, з метою не допущення подальшого безпідставного переслідування ОСОБА_3 та ОСОБА_4 .

3. Речі та предмети для виявлення яких проводиться обшук - спирт, незаконно виготовлені алкогольні напої, засоби для незаконного виготовлення алкогольних напоїв, чорнові записи, готівкові кошти від незаконної діяльності та інші предмети і документи, що можуть мати значення для даного кримінального провадження.

Строк дії ухвали тридцять днів з дня постановлення ухвали.

Право на проведення обшуку надається старшому слідчому з ОВС контрольно-методичного відділу слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Сумській області ОСОБА_2 .

Ухвала слідчого судді не може бути оскаржена.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.09.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу61621987
СудочинствоКримінальне
Сутьобшук в нежитлових приміщеннях, які використовує ТОВ «Делівері» за адресою: м. Суми, вул. Тополянська, буд.23а.

Судовий реєстр по справі —592/8960/16-к

Ухвала від 28.09.2016

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Князєв В. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні