Ухвала
від 28.09.2016 по справі 569/12346/16-к
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/12346/16-к

УХВАЛА

28 вересня 2016 року м.Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1 , з участю старшого слідчого з ОВС першого відділу СУФР ГУ ДФС у Рівненській області майора податкової міліції ОСОБА_2 , розглянувши клопотання, яке погоджене із прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Рівненської області ОСОБА_3 , про проведення обшуку,

в с т а н о в и в :

Старший слідчий з ОВС першого відділу СУФР ГУ ДФС у Рівненській області майор податкової міліції ОСОБА_2 звернулась в суд із клопотанням, яке погоджене із прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Рівненської області ОСОБА_3 , про проведення обшуку відділу митного оформлення №2 митного поста «Ковель» Волинської митниці ДФС, що розташований за адресою: Волинська область, Ратнівський район, смт. Заболоття, вул. Незалежності, 1 з метою встановлення та вилучення документів, предметів, лісо деревини, які мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні, а саме:

?документів (на паперових та електронних носіях), які можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення;

?лісо деревини незаконного походження.

В обґрунтування клопотання вказувала, що фізична особа-підприємець ОСОБА_4 (РНОКПП НОМЕР_1 , податкова адреса: АДРЕСА_1 ) зареєструвався фізичною особою підприємцем без мети здійснення господарської діяльності за грошову винагороду, при цьому для проведення державної реєстрації фізичної особи підприємця подав завідомо неправдиві відомості щодо місцезнаходження фізичної особи підприємця та про осіб, які можуть вчиняти дії від його імені.

Так встановлено, що за податковою адресою ФОП ОСОБА_4 господарська дальність не здійснюється, установчі, реєстраційні, фінансово-господарські документи та печатка відсутні, оскільки були передані для громадянина ОСОБА_5 на прохання якого і було здійснено держреєстрацію. Крім того ФОП ОСОБА_4 інформацією щодо проведення фінансово господарської діяльності невстановленими слідством особами від його імені, взагалі не володіє.

Разом з тим, проведеними слідчими (розшуковими) діями встановлено, що реєстрацію ФОП ОСОБА_4 було здійснено в інтересах ППФ «Вів» (код ЄДРПОУ 30923950) керівником якого є ОСОБА_6 , оскільки вказаний СПД у ході здійснення фінансово-господарської діяльності інших фізичних осіб підприємців у злочинній схемі, яка спрямована на експорт лісо продукції та подальшої мінімізації податкових зобов`язань.

Так досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні встановлено, що ОСОБА_5 за винагороду реєструє матеріально не забезпечених осіб фізичними особами підприємцями, отримує від їх імені доручення на представлення інтересів перед третіми особами, та в подальшому разом із печаткою передає для керівника ППФ «Вів» для ніби-то укладання із фізичними особамипідприємцями без їх відома договори комісії по експорту лісо продукції за кордон, а також з подальшим оформленням операцій купівлі (заготівлі) деревини та її експорту, з метою приховання фактичного походження деревини та мінімізації сплати податків до бюджету.

Разом з тим досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні встановлено, що протягом 2014-2016 від імені ФОП ОСОБА_4 експортовано до Німеччини лісо деревину твердолистяних порід загальною кількістю 1915,5 м. куб на загальну суму 1676078 грн. за договором комісії із ППФ «Вів» (код ЄДРПОУ 30923950), при цьому лісодеревина згідно отриманих копій документів придбавалась у ФОП ОСОБА_7 (код НОМЕР_2 , с. Зірне, Березенівського району, Рівненської області), ФОП ОСОБА_8 (код НОМЕР_3 , АДРЕСА_2 ), ПП «Корсак-Л» (код ЄДРПОУ 23251578, м. Луцьк, про-кт Волі, 50) та ФОП ОСОБА_9 (код НОМЕР_2 , АДРЕСА_3 ).

В ході забезпечення супроводження матеріалів кримінального провадження працівниками оперативного управління ГУ ДФС у Рівненській області встановлено, що вказана лісопродукція, буде експортуватись до Німеччини, при цьому митне оформлення буде здійснюватись у відділі митного оформлення №2 митного поста «Ковель» Волинської митниці ДФС, що розташований за адресою: Волинська область, Ратнівський район, смт. Заболоття, вул. Незалежності, 1.

У зв`язку із вищевикладеним, в ході досудового розслідування виникла необхідність у встановлені: кола всіх осіб причетних до скоєння вказаного злочину; місцезнаходження оригіналів реєстраційних, установчих, банківських документів, печатки ФОП ОСОБА_4 , чорнових записів, незаповнених документів із відтисками печаток та штампів, фінансово-господарських документів, предметів і речей, які мають значення для всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження та будуть використані як доказ у кримінальному провадженні.

Враховуючи вищевикладене, з метою припинення протиправної діяльності, у ході досудового розслідування виникла необхідність у проведенні обшуку в місцях здійснення митного оформленнгя, а саме у відділу митного оформлення №2 митного поста «Ковель» Волинської митниці ДФС, що розташований за адресою: Волинська область, Ратнівський район, смт. Заболоття, вул. Незалежності, 1.

Покликаючись на викладені обставини, слідчий просила клопотання задовольнити.

Ознайомившись з матеріалами справи, заслухавши слідчого, приходжу до наступного висновку.

Так, слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №32016180000000086 від 03 вересня 2016 року за фактом підроблення документів, які подалися для проведення державної реєстрації фізичної особи підприємця ОСОБА_4 , за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205-1 КК України.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення,а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до п. 4 ч. 5 ст. 234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук,якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх даних вважати, що відшукувані речі, документи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Враховуючи,що слідчий не довів належними доказами достатні підстави для проведення обшуку в відділі митного оформлення №2 митного поста «Ковель» Волинської митниці ДФС, що розташований за адресою: Волинська область, Ратнівський район, смт. Заболоття, вул. Незалежності, 1 згідно з вимогами ст. 234 КПК України, слідчий суддя вважає за необхідне у задоволенні клопотання відмовити.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 234-235,309 КПК України, -

у х в а л и в :

У задоволенні клопотання старшого слідчого з ОВС першого відділу СУФР ГУ ДФС у Рівненській області майора податкової міліції ОСОБА_2 , яке погоджене із прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Рівненської області ОСОБА_3 , про проведення обшуку - відмовити.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.09.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу61662951
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —569/12346/16-к

Ухвала від 28.09.2016

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Головчак М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні