Ухвала
від 29.09.2016 по справі 802/1479/16-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

м. Вінниця

29 вересня 2016 р. Справа № 802/1479/16-а

Суддя Вінницького окружного адміністративного суду Дончик Віталій Володимирович, розглянувши матеріали позовної заяви Приватного акціонерного товариства "Продовольча компанія "Поділля" до Відділу державної реєстрації Ямпільської районної державної адміністрації про визнання протиправним та скасування рішення

в с т а н о в и в :

27.09.2016 року до Вінницького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Приватного акціонерного товариства "Продовольча компанія "Поділля" до Відділу державної реєстрації Ямпільської районної державної адміністрації про визнання протиправним та скасування рішення.

Відповідно до статті 104 Кодексу адміністративного судочинства України позов пред'являється шляхом подання позовної заяви до суду першої інстанції.

Ознайомившись з позовною заявою та доданими до неї матеріалами вважаю, що вона підлягає розгляду в порядку адміністративного судочинства, підсудна Вінницькому окружному адміністративному суду, відповідає вимогам, передбаченим статтею 106 КАС України, що є підставою для відкриття провадження у справі.

На підставі викладеного суд прийшов до висновку про відкриття провадження у справі.

Крім того, відповідно до пункту 2 частини другої статті 110 КАС України суд при підготовці справи до судового розгляду з метою всебічного та об'єктивного розгляду і вирішення справи в одному судовому засіданні протягом розумного строку може прийняти рішення про залучення третіх осіб до справи.

Частиною другою статті 53 КАС України передбачено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача у будь-який час до закінчення судового розгляду, якщо рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з ініціативи суду.

В ході підготовчого провадження, судом з'ясовано, що предметом розгляду даної справи є рішення від 18.12.2015 року про державну реєстрацію права оренди земельної ділянки за кадастровим номером НОМЕР_1, площею 1,8995 га, яка розташована на території Клембівської сільської ради Ямпільського району Вінницької області, за ОСОБА_2 В той же час, як вказує позивач, земельна ділянка також знаходиться в оренді у Приватного акціонерного товариства "Продовольча компанія "Поділля".

Таким чином, рішення прийняте у даній справі може вплинути на права, свободи, інтереси або обов'язки ОСОБА_2 та власника земельної ділянки ОСОБА_3, а тому, суд дійшов висновку, що наявні підстави для залучення цих осіб до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

Крім того, в додатках поданих до позовної заяви відсутня реєстраційна справа щодо вищевказаної земельної ділянки, а також докази, що підтверджують державну реєстрацію договору оренди по вказаній земельній ділянці та підставу такої реєстрації, які необхідно дослідити з метою з'ясування всіх обставин, що мають значення для справи.

Відповідно до положень статті 69 КАС України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються судом на підставі пояснень сторін, третіх осіб та їхніх представників, показань свідків, письмових і речових доказів, висновків експертів.

Докази суду надають особи, які беруть участь у справі. Суд може запропонувати надати додаткові докази або витребувати додаткові докази за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з власної ініціативи.

За наведених обставин, суд доходить висновку про необхідність витребування у Відділу державної реєстрації Ямпільської районної державної адміністрації реєстраційної справи щодо спірної земельної ділянки, а також витребування у Держгеокадастру Ямпільського району належним чином завіреної копії витягу з Книги записів про державну реєстрацію державного акту в частині реєстраційного запису №041005700004 від 07.12.2010 року щодо реєстрації договору оренди земельної ділянки (кадастровий номер НОМЕР_1) укладеного між Приватним акціонерним товариством "Продовольча компанія "Поділля" та ОСОБА_4

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 53, 69, 110, 121, 165, 254 КАС України, -

у х в а л и в :

Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Приватного акціонерного товариства "Продовольча компанія "Поділля" до Відділу державної реєстрації Ямпільської районної державної адміністрації про визнання протиправним та скасування рішення.

Залучити до участі у справі в якості третіх осіб, без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - ОСОБА_2 та ОСОБА_3.

Витребування у Держгеокадастру Ямпільського району належним чином завіреної копії витягу з Книги записів про державну реєстрацію державного акту в частині реєстраційного запису №041005700004 від 07.12.2010 року щодо реєстрації договору оренди земельної ділянки (кадастровий номер НОМЕР_1) укладеного між Приватним акціонерним товариством "Продовольча компанія "Поділля" та ОСОБА_4

Копію ухвали для виконання надіслати до Відділу Держгеокадастру у Ямпільському районі Вінницької області (вул. Комсомольська, 59, м. Ямпіль, Ямпільський район, вінницька область).

Розгляд справи здійснюватиметься суддею одноособово.

Закінчити підготовче провадження.

Призначити справу до судового розгляду на 12 жовтня 2016 р. о 10:30 в залі судового засідання №3 Вінницького окружного адміністративного суду, що знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Брацлавська,14.

Зобов'язати сторони та інших осіб, які беруть участь у справі, забезпечити явку в засідання представників сторін з визначеними ст.58 КАС України доказами про повноваження, та з документами, що посвідчують особу.

Витребувати у осіб, які беруть участь у справі, та зобов'язати їх надати суду наступні документи та матеріали:

Позивача: докази обґрунтування позовних вимог, усі оригінали доданих до позовної заяви документів (для огляду в судовому засіданні

Відповідача: реєстраційну справу про державну реєстрацію права оренди земельної ділянки, що розташована на території Клембівської сільської ради Ямпільського району Вінницької області, кадастровий номер НОМЕР_1; письмові заперечення на позовну заяву з нормативно-документальним обґрунтуванням; всі інші докази в обґрунтування своїх доводів чи заперечень, які матимуть значення при вирішенні спору.

Копію даної ухвали надіслати особам, що беруть участь у справі.

У випадку невиконання особами, які беруть участь у справі, вимог даної ухвали - надати письмові пояснення з обґрунтуванням причин її невиконання.

Ухвала оскарженню не підлягає. Відповідно до ч. 6 ст. 254 КАС України ухвали суду , які не можуть бути оскаржені, набирають законної сили з моменту постановлення.

Суддя Дончик Віталій Володимирович

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.09.2016
Оприлюднено05.10.2016
Номер документу61678293
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —802/1479/16-а

Постанова від 29.11.2016

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

Ухвала від 12.10.2016

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

Ухвала від 29.09.2016

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні