Ухвала
від 26.09.2016 по справі 908/1038/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 29/11/16

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про затвердження звіту ліквідатора, ліквідаційного балансу та припинення провадження у справі

26.09.2016 Справа № 908/1038/16

м. Запоріжжя

Кредитор-1 - Благодійний фонд В«Розвиток УкраїниВ» , код з ЄДР - 33703116 (83001 м.Донецьк вул. Постишева, 117; адреса для листування: 04070 м.Київ вул. Іллінська, 8 III під'їзд)

Кредитор-2 - Запорізька об'єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Запорізькій області

Боржник - Товариство з обмеженою відповідальністю В«УкрмедВ» , код з ЄДР - 32663062 (69001 м.Запоріжжя вул. Перемоги, 2, адреса для листування : 69001 м.Запоріжжя-01 а/с-1374)

Банківські установи, які здійснюють розрахунково-касове обслуговування боржника: 1/ АТ В«УкрСиббанкВ» ; 2/ Дніпровська філія ПАТ ПІБ в м.Київ; 3/ ПАТ КБ В«НадраВ» ; 4/ Державне казначейство України

про банкрутство

ліквідатор - ОСОБА_1

Суддя Кричмаржевський В .А .

За участю представника боржника - ОСОБА_2

Установив :

Згідно з постановою господарського суду Запорізької області 16.05.2016р. у справі № 908/1038/16 визнано банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю «Укрмед», відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено голову ліквідаційної комісії ОСОБА_1.

Ліквідатором банкрута 19.09.2016р. подано до господарського суду звіт про виконану роботу, ліквідаційний баланс, реєстр вимог кредиторів, документи на підтвердження проведення ліквідаційної процедури, а також звіт про витрати.

Ухвалою суду від 19.09.2016р. призначене судове засідання для розгляду звіту ліквідатора на 26.09.2016р.

Згідно зі статтею 46 Закону про банкрутство після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню; для акціонерних товариств - копія розпорядження про скасування реєстрації випуску акцій, засвідчена Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

Якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до ліквідаційної маси, він зобов'язаний подати господарському суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність у банкрута майна.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Отже, законодавством передбачено певну сукупність дій, які необхідно вчинити ліквідатору в ході ліквідаційної процедури, та перелік додатків до звіту ліквідатора, які подаються суду разом із зазначеним звітом, та є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури, яке проводиться за участю кредиторів (комітету кредиторів); подання звіту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором за наслідком усіх проведених ним дій в ході ліквідаційної процедури.

На офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет 16.05.2016р. оприлюднене повідомлення № 31500 про визнання боржника ТОВ В«УкрмедВ» банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Протягом встановленого законом строку до суду із заявою з кредиторськими вимогами до боржника звернувся Благодійний фонд В«Розвиток УкраїниВ» , грошові вимоги якого визнані ухвалою суду від 07.07.2016р. у розмірі - 5.219.966,25 грн. та 2.756 грн. судового збору.

Після закінчення місячного строку, визначеного статтею 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», до суду із заявою звернулась Запорізька об'єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Запорізькій області, грошові вимоги якої визнані ухвалою суду від 07.07.2016р. у розмірі - 249.555,70 грн. та 2.756 грн. судового збору.

Ліквідатором подано до суду на затвердження реєстр вимог кредиторів, до якого включені:

1/ Благодійний фонд В«Розвиток УкраїниВ» , м.Донецьк з вимогами до боржника в розмірі - 5.219.966,25грн. з четвертою чергою задоволення та 2.756грн. судового збору - з першою чергою задоволення.

2/ Запорізьку об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління ДФС у Запорізькій області з вимогами до боржника в розмірі - 249.555,70грн. з шостою чергою задоволення та 2.756грн. судового збору - з першою чергою задоволення.

3/ Компанія «Ентрепрайзес Медикалс ОСОБА_3А.», м.Женева (Швейцарія), з вимогами до боржника у розмірі - 16 453,34 євро з шостою чергою задоволення.

4/ ДП МОН «Київська контора матеріально-технічного забезпечення», м.Київ, з вимогами до боржника в розмірі - 68.781,59грн. з шостою чергою задоволення.

Ліквідатором, враховуючи приписи пункту 3 частини 3 статі 95 Закону, правомірно визнані і включені до реєстру з шостою чергою погашення вимоги Компанії «Ентрепрайзес Медикалс ОСОБА_3А.» та ДП МОН «Київська контора матеріально-технічного забезпечення», перед якими у боржника наявна заборгованість за даними бухгалтерського обліку, і які не звертались до суду з відповідними заявами. Зазначені кредитори не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу.

Суд погоджується з представленим ліквідатором реєстром кредиторів та вважає його таким, що підлягає затвердженню.

Розглянувши наданий звіт ліквідатора та матеріали ліквідаційної процедури, суд вважає, що ліквідатором вжито всіх встановлених Законом України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» заходів по здійсненню та завершенню ліквідаційної процедури.

Згідно з матеріалами справи та документами, що підтверджують проведену ліквідаційну процедуру, рухоме та нерухоме майно, земельні ділянки за боржником не зареєстровані, виконавчі документи на виконанні в органах ДВС не перебувають.

Зазначені запити та отримані відповіді досліджені в судовому засіданні і долучені до матеріалів справи.

Проведеною ліквідатором роботою встановлено, що майно банкрута, за рахунок якого можливо було б погасити кредиторську заборгованість, відсутнє, що підтверджено матеріалами ліквідаційної процедури.

У ліквідаційному балансі підприємства-банкрута відображено відсутність майнових активів.

На підтвердження понесених витрат в ліквідаційній процедурі ліквідатором представлено звіт про використання коштів у ліквідаційній процедурі на суму - 14.000 грн., який є обґрунтованим і підлягає затвердженню.

Господарський суд дійшов висновку, що ліквідатором в повній мірі виконані обов'язки з розшуку кредиторів банкрута та виявленню майна (активів) банкрута. Пунктом 6 частини 1 статті 83 Закону про банкрутство встановлено, що господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченому статтею 46 цього Закону. Таким чином, оскільки за результатами ліквідаційної процедури у банкрута не виявлено майна, за рахунок якого можливе погашення кредиторських вимог, підприємницька діяльність товариства припинена, що відображено у ліквідаційному балансі, господарський суд приймає рішення про ліквідацію юридичної особи-банкрута та припинення провадження у справі. Згідно з частиною 4 статті 83 Закону про банкрутство вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

На підставі викладеного та керуючись статтями 2, 40, 46, 83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", статтею 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

Ухвалив:

Звіти ліквідатора про виконану роботу, про витрати в ліквідаційній процедурі та ліквідаційний баланс банкрута затвердити.

Банкрута - Товариство з обмеженою відповідальністю «Укрмед», код з ЄДР - 32663062, м. Запоріжжя, ліквідувати.

Провадження у справі припинити.

Вимоги, що не задоволені за недостатністю майна, вважати погашеними.

Зобов'язати ліквідатора передати до архіву фінансово-господарську документацію банкрута.

Копію ухвали надіслати: кредиторам, банкруту, ліквідатору, банківським установам, Департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради, Вознесенівському (Орджонікідзевському) ВДВС м.Запоріжжя, Головному управлінню статистики у Запорізькій області, Головному територіальному управлінню юстиції у Запорізькій області, Компанії «Ентрепрайзес Медикалс ОСОБА_3А.», ДП МОН «Київська контора матеріально-технічного забезпечення».

Суддя В .А . Кричмаржевський

Дата ухвалення рішення26.09.2016
Оприлюднено05.10.2016
Номер документу61682485
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство ліквідатор - ОСОБА_1

Судовий реєстр по справі —908/1038/16

Ухвала від 26.09.2016

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 19.09.2016

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 16.09.2016

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 07.09.2016

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 22.08.2016

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 07.07.2016

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 07.07.2016

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 04.07.2016

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 23.06.2016

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні