Ухвала
від 28.09.2016 по справі 757/47422/16-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/47422/16-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 вересня 2016 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши в судовому засіданні в м. Києві клопотання слідчого групи слідчих управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , погоджене прокурором першого відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України ОСОБА_5 , про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В :

На розгляд до слідчого судді надійшло вказане клопотання.

Обґрунтовуючи подане клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що Управлінням спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42014000000000368 від 08.05.2014 за фактом вчинення за попередньою змовою групою осіб з числа колишніх посадових осіб Кабінету Міністрів України, членів Уряду, Державного агентства України з інвестицій та розвитку, посадових осіб ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », заволодіння державним майном за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 364, ст. 219 КК України.

В рамках досудового розслідування вказаного кримінального провадження, складено повідомлення про підозру колишньому Першому віце-прем`єр-міністру України ОСОБА_6 та народному депутату України ОСОБА_7 у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364 КК України.

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 (надалі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 ») здійснювалося/здійснюється управління активами низки фондів серед яких: ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), та ін.

Впродовж 2009-2013 років ОСОБА_6 та ОСОБА_7 (їх уповноважені особи) отримували значні доходи від фондів, що входять до структури ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

Встановлено, що в період 2013 року активи інвестиційного фонду ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за рахунок яких ОСОБА_6 та ОСОБА_7 на підставі вказаних вище договорів купівлі-продажу сплачено значні суми коштів сформовано за рахунок укладання низки договорів купівлі-продажу цінних паперів і зокрема емітента ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » код НОМЕР_5 , стороною цих договорів виступав торгівець цінними паперами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » код ЄДРПОУ НОМЕР_6 , а контрагентом ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » код ЄДРПОУ НОМЕР_7 .

Для встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження, виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код НОМЕР_8 ), яке перейменовано в подальшому на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 », що знаходяться у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » МФО НОМЕР_9 .

На підставі ст. 2 ст. 163 КПК України, слідчим суддею визнано можливим розглянути клопотання без виклику представника особи, у володінні якої знаходяться речі та документи.

В судовому засіданні слідчий подане клопотання підтримав, з підстав викладених в ньому, просив задовольнити.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити виїмку).

Відповідно до положення ч.5 ст. 163 КПК України слідчий суддя задовольняє клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі і документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Згідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Заслухавши пояснення прокурора, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується подане клопотання, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, так як прокурором у судовому засіданні доведена необхідність отримання доступу до вказаних документів, оскільки вони мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а відомості, які в них містяться, можуть бути використані як докази, довести ті обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, іншим способом неможливо.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 160, 163, 164, 166, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому групи слідчих головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , тимчасовий доступ до документів щодо клієнту Банку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код НОМЕР_8 ), яке перейменовано в подальшому на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 », з можливістю вилучення належним чином завірених копій документів, які перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » МФО НОМЕР_9 , за адресою: АДРЕСА_1 , а саме до:

- всіх банківських карток із зразками підписів, заяв, копій паспортів, доручень, установчих договорів, статутів, свідоцтв про реєстрацію, договорів, повідомлень про відкриття рахунку інших документів, які надавалися банку клієнтом ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код НОМЕР_8 ), яке перейменовано в подальшому на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » при відкритті та подальшому обслуговуванні рахунку/рахунків;

- платіжних доручень та меморіальних ордерів, які свідчать про надходження та використання коштів по рахунку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код НОМЕР_8 ), яке перейменовано в подальшому на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » за період з 01.01.2013 по 27.09.2016;

- заяв на зняття грошових коштів (переведення на корпоративний рахунок), видаткових касових ордерів на отримання готівки, грошових чеків з контрольною маркою на отримання готівки, доручень, інших документів щодо отримання клієнтом банку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код НОМЕР_8 ), яке перейменовано в подальшому на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » грошових коштів із рахунку за період з 01.01.2013 по 27.09.2016;

- депозитні, кредитні справи клієнта банку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код НОМЕР_8 ), яке перейменовано в подальшому на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » з наявними договорами, додатковими угодами, заявами і дорученнями, анкетами, договорами застави (іпотеки) і іншими документами кредитних чи депозитних справ;

- виписки по банківському рахунку № НОМЕР_10 (українська гривня), що належать ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код НОМЕР_8 ), яке перейменовано в подальшому на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » у паперовому та електронному вигляді з обов`язковим чітким зазначенням номерів платіжних документів, конкретного часу та дати платежу, суми коштів, повних даних платника та отримувача коштів (в тому числі клієнтів іншого банку), з зазначенням коду, номерів рахунків та МФО банківської установи, призначення платежу (куди і за що відправлено кошти та звідки і за що отримано кошти), за період за період з 01.01.2013 по 27.09.2016;

- з інформацією щодо ІР-адрес з яких відбувалося управління розрахунковими рахунками за допомогою системи «Клієнт-Банк» ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код НОМЕР_8 ), яке перейменовано в подальшому на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 ».

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в 2-х примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/47422/16-к.

Примірник 2 та завірену копію ухвали надано прокурору ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.09.2016
Оприлюднено14.03.2023

Судовий реєстр по справі —757/47422/16-к

Ухвала від 28.09.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні