Ухвала
від 03.10.2016 по справі 522/18495/16-к
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/18495/16-к

Провадження по справі №1-кс/522/18247/16

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

03 жовтня 2016 року Місто Одеса

Слідчий суддя місцевого Приморського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого СВ Приморського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_4 , погоджене з прокурором Одеської місцевої прокуратури №3 ОСОБА_5 , про арешт майна,-

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ Приморського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором Одеської місцевої прокуратури №3 ОСОБА_5 , про накладення арешту на об`єкт нерухомого майна:

*машиномісце, розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , власником якого згідно інформаційної довідки № 69303754 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно є ОСОБА_6 , - заборонивши будь-яке відчуження вказаного нерухомого майна, а також обмеживши право розпорядження нерухомими майном;

*машиномісце, розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , власником якого згідно інформаційної довідки № 69302849 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно є ОСОБА_6 , - заборонивши будь-яке відчуження вказаного нерухомого майна, а також обмеживши право розпорядження нерухомими майном;

*машиномісце, розташоване за адресою: АДРЕСА_3 , власником якого згідно інформаційної довідки № 69302369 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно є ОСОБА_6 , - заборонивши будь-яке відчуження вказаного нерухомого майна, а також обмеживши право розпорядження нерухомими майном;

*машиномісце, розташоване за адресою: АДРЕСА_4 , власником якого згідно інформаційної довідки № 69301863 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно є ОСОБА_6 , - заборонивши будь-яке відчуження вказаного нерухомого майна, а також обмеживши право розпорядження нерухомими майном.

*машиномісце, розташоване за адресою: АДРЕСА_5 власником якого згідно інформаційної довідки № 69301239 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно є ОСОБА_6 , - заборонивши будь-яке відчуження вказаного нерухомого майна, а також обмеживши право розпорядження нерухомими майном;

*машиномісце, розташоване за адресою: АДРЕСА_6 , власником якого згідно інформаційної довідки № 69300739 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно є ОСОБА_6 , - заборонивши будь-яке відчуження вказаного нерухомого майна, а також обмеживши право розпорядження нерухомими майном;

*машиномісце, розташоване за адресою: АДРЕСА_7 , власником якого згідно інформаційної довідки № 69300139 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно є ОСОБА_6 , - заборонивши будь-яке відчуження вказаного нерухомого майна, а також обмеживши право розпорядження нерухомими майном.

*машиномісце, розташоване за адресою: АДРЕСА_8 , власником якого згідно інформаційної довідки № 69296753 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно є ОСОБА_6 , - заборонивши будь-яке відчуження вказаного нерухомого майна, а також обмеживши право розпорядження нерухомими майном.

*машиномісце, розташоване за адресою: АДРЕСА_9 , власником якого згідно інформаційної довідки № 69293701 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно є ОСОБА_6 , - заборонивши будь-яке відчуження вказаного нерухомого майна, а також обмеживши право розпорядження нерухомими майном.

*машиномісце, розташоване за адресою: АДРЕСА_10 , власником якого згідно інформаційної довідки № 69297453 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно є ОСОБА_6 , - заборонивши будь-яке відчуження вказаного нерухомого майна, а також обмеживши право розпорядження нерухомими майном.

В обґрунтування клопотання слідчий посилається на наступне.

Слідчим відділом Приморського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області здійснюється досудове розслідування кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.190 КК України, у кримінальному провадженні №12016160500007628 від 26.09.2016 року.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 29.06.2016 року до Приморскього ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області надійшла заява ОСОБА_7 , про те, що невстановлена особа, шляхом обману та зловживання довірою останнього заволоділа правом власності на десять машиномісць, тим самим спричинивши матеріальну шкоду на 400 000 гривень.

Також, встановлено, що фірмою «МелКом» у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю ще у 2005 році були укладені інвестиційні договори з Оператором спільної діяльності без створення юридичної особи між ЗАТ МІК «Інтерінвестсервіс». Об`єктом інвестування були 10 машиномісць, що знаходяться в житловому будинку за адресою: АДРЕСА_11 .

Фірмою «МелКом» було повністю проінвестовано, здійснено оплату вартості об`єктів інвестування за вказаними договорами та отримані усі необхідні документи, що сталою підставою для проведення державної реєстрації права власності та інших речових прав на нерухоме майно згідно з положеннями Закону України «про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» .

Так, Реєстраційною службою Головного управління юстиції у м. Києві відповідно до вимог закону, 16.06.2014 року та 24.06.2014 року фірмі «МелКом» було видано десять Свідоцтв про право власності на нерухоме майно - машиномісця за адресою: АДРЕСА_11 , гараж №№ НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , АДРЕСА_12 , АДРЕСА_13 , АДРЕСА_14 , АДРЕСА_15 , АДРЕСА_16 , АДРЕСА_17 .

24 червня 2016 року Індустріальним районним судом м. Дніпропетровська було постановлено заочне рішення ( справа № 202/3 866/16ц) на підставі якого були скасовані усі десять свідоцтв про право власності на нерухоме майно -машиномісця ( гаражі) та припинено право власності за фірмою «МелКом» на об`єкти нерухомого майна, що знаходяться за адресою: АДРЕСА_11 , а саме машиномісце (гаражі) №№ НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , НОМЕР_5 , НОМЕР_6 , НОМЕР_7 , 261,262, 263.

Під час допиту потерпілий ОСОБА_7 пояснив, що фізичні особи - ОСОБА_8 та ОСОБА_9 та посадові особи приватного акціонерного товариства міжнародної інвестиційної компанії «Інтерінвестсервіс» та TOB «Фінансова компанія «Мітех» ініціювали судовий спір з метою придбання права на майно, шляхом обману та позбавлення права власності на вищезазначене майно фірми «МелКом» Тобто, мала місце попередня змова між ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та посадовими особами вищезазначених юридичних осіб. Останні, у першу чергу невстановлена посадова особа ПАТ «Інтерінвестсервіс», надавали суду завідомо неправдиву інформацію, щодо відсутності у фірми «МелКом» підстав для отримання права власності на об`єкти нерухомого майна, а саме машиномісць (гаражі) №№ НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , НОМЕР_5 , 228, 229, 261,263.

Отже, з метою недопущення можливості подальшої протиправних дій із вказаним майновим комплексом, а також недопущення знищення, відчуження та інших дій, враховуючи вимоги ст. 170 КПК України, яка вказує на те, що арешт майна може також передбачати заборону особі у володінні якої перебуває майно розпоряджатись будь-яким чином таким майном та використовувати його, орган досудового розслідування вважає за необхідне заборонити будь-яке його відчуження, шляхом накладення арешту, оскільки невжиття таких заходів може призвести до його втрати, що у подальшому може перешкодити кримінальному провадженню, а також відшкодування заподіяної матеріальної шкоди.

В судовому засіданні слідчий та прокурор підтримали клопотання, просили його задовольнити в повному обсязі з наведених підстав.

Дослідивши матеріали, які обґрунтовують доводи клопотання та заслухавши слідчого, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст.. 170 КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку.

Арешт майна допускається з метою забезпечення:

1) збереження речових доказів;

2) спеціальної конфіскації;

3) конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи;

4) відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

Метою накладення арешту є збереження зазначеного майна в якості доказів вчинення вищезазначеного кримінального правопорушення.

Під час розгляду клопотання слідчим та прокурором доведено наявність вказаних правових підстав та мети арешту зазначеного у клопотанні майна.

Встановлено, що слідчим відділом Приморського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області здійснюється досудове розслідування кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.190 КК України, у кримінальному провадженні №12016160500007628 від 26.09.2016 року.

З наданих матеріалів досудового розслідування (показання потерпілого ОСОБА_7 , свідоцтва про право власності на нерухоме майно ТОВ «Мелком», інвестиційні договора, витяг з ЄРДР та ін.) вбачається, що існує сукупність підстав вважати, що вказане нерухоме майно є предметом кримінального правопорушення.

Метою арешту вказаного майна є відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення.

Керуючись ст. ст. 167-173 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Приморського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 - задовольнити.

Накласти арешт на об`єкт нерухомого майна:

- машиномісце, розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , власником якого згідно інформаційної довідки № 69303754 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно є ОСОБА_6 , - заборонивши будь-яке відчуження вказаного нерухомого майна, а також обмеживши право розпорядження нерухомими майном;

- машиномісце, розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , власником якого згідно інформаційної довідки № 69302849 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно є ОСОБА_6 , - заборонивши будь-яке відчуження вказаного нерухомого майна, а також обмеживши право розпорядження нерухомими майном;

- машиномісце, розташоване за адресою: АДРЕСА_3 , власником якого згідно інформаційної довідки № 69302369 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно є ОСОБА_6 , - заборонивши будь-яке відчуження вказаного нерухомого майна, а також обмеживши право розпорядження нерухомими майном;

- машиномісце, розташоване за адресою: АДРЕСА_4 , власником якого згідно інформаційної довідки № 69301863 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно є ОСОБА_6 , - заборонивши будь-яке відчуження вказаного нерухомого майна, а також обмеживши право розпорядження нерухомими майном.

- машиномісце, розташоване за адресою: АДРЕСА_5 власником якого згідно інформаційної довідки № 69301239 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно є ОСОБА_6 , - заборонивши будь-яке відчуження вказаного нерухомого майна, а також обмеживши право розпорядження нерухомими майном;

- машиномісце, розташоване за адресою: АДРЕСА_6 , власником якого згідно інформаційної довідки № 69300739 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно є ОСОБА_6 , - заборонивши будь-яке відчуження вказаного нерухомого майна, а також обмеживши право розпорядження нерухомими майном;

- машиномісце, розташоване за адресою: АДРЕСА_7 , власником якого згідно інформаційної довідки № 69300139 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно є ОСОБА_6 , - заборонивши будь-яке відчуження вказаного нерухомого майна, а також обмеживши право розпорядження нерухомими майном.

- машиномісце, розташоване за адресою: АДРЕСА_8 , власником якого згідно інформаційної довідки № 69296753 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно є ОСОБА_6 , - заборонивши будь-яке відчуження вказаного нерухомого майна, а також обмеживши право розпорядження нерухомими майном.

- машиномісце, розташоване за адресою: АДРЕСА_9 , власником якого згідно інформаційної довідки № 69293701 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно є ОСОБА_6 , - заборонивши будь-яке відчуження вказаного нерухомого майна, а також обмеживши право розпорядження нерухомими майном.

- машиномісце, розташоване за адресою: АДРЕСА_10 , власником якого згідно інформаційної довідки № 69297453 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно є ОСОБА_6 , - заборонивши будь-яке відчуження вказаного нерухомого майна, а також обмеживши право розпорядження нерухомими майном.

Виконання ухвали покласти на слідчого та прокурора.

Копію ухвали направити сторонам кримінального провадження.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до апеляційного суду Одеської області протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя:

03.10.2016

СудПриморський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення03.10.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу61761422
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —522/18495/16-к

Ухвала від 02.06.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 02.06.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 03.10.2016

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні