Ухвала
від 03.10.2016 по справі 591/1896/16-к
ЗАРІЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 591/1896/16-к

Провадження № 1-кс/591/2676/16

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

03 жовтня 2016 року слідчий суддя Зарічного районного суду м. Суми ОСОБА_1 за участю секретаря ОСОБА_2 , ст. слідчого СУ ГУНП в Сумській області ОСОБА_3 , розглянувши клопотання ст. слідчого СУ ГУНП в Сумській області ОСОБА_3 про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В:

Ст. слідчий СУ ГУНП в Сумській області ОСОБА_3 звернувся до суду з погодженим прокурором клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку в приміщенні за місцем знаходження ПП «ІНБУДСЕРВІС» за адресою м.Київ, вул.Мала Житомирська, будинок 16/3 (нежиле приміщення з №1 по № 8 в літ.«А»), з метою пошуку та вилучення оригіналів документів, які стосуються фінансово-господарської діяльності товариства в частині виконання договірних зобов`язань перед КП «Міськводоканал» Сумської міської ради протягом 2015-2016 років з «кап.ремонту колектора по вул. Білопільскій шлях в м. Суми», з «капітального ремонту (санацію) самотічного каналізаційного колектора Д-400 мм по вул. Прокоф`єва, 25», проведення розрахунків, а також документів, які стосуються залучення ТОВ «УКРПІДВОДТРУБОПРОВІДБУД», як субпідрядника для виконання вказаних робіт та проведення з ним розрахунків

Слідчий клопотання підтримав, просив його задовольнити.

Розглянувши клопотання, дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення слідчого, суд дійшов наступного.

Слідчим управлінням ГУНП в Сумській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42014200010000063 від 21.10.2014, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 3, 4 ст.191 КК України.

Відповідно до акту ревізії фінансово-господарської діяльності КП«Міськводоканал» від 12.06.2015 №05-08/03, проведеної ДФІ в Сумській області, встановлено наступне:

Перевіркою договорів, актів форми КБ-2в, довідок форми КБ-3, виписок з банківського рахунку, проведенням зустрічних звірок у підрядників та фактичним обстеженням виконаних робіт встановлено оплату Підприємством завищеної вартості виконаних підрядними організаціями робіт на загальну суму 226,1 тис. гривень.

Крім того, на виконання доручення слідства Головним управлінням ДФС в Сумській області проведено аналіз фінансово-господарської діяльності КП «Міськводоканал» Сумської міської ради за допомогою системи співставлення податкових зобов`язань та податкового кредиту у розрізі контрагентів, Єдиного реєстру податкових накладних.

За результатами проведеного аналізу виявлено суб`єкти контрагенти КП «Міськводоканал», операції з якими мають характер ризикових, зокрема ТОВ «Іноваційна компанія «Інвест Буд» (код 35873983), ТОВ «Науково-виробниче підприємство Енертех» (код32438839), ПП «Інбудсервіс» (код32305529).

Так, згідно з отриманою в ході слідства інформацією, ТОВ «ІНОВАЦІЙНА КОМПАНІЯ «ІНВЕСТ БУД» протягом 2015-2016 років постачало до КП «Міськводоканал» Сумської міської ради відповідно до умов договору постачання «Труба ПЕ 100 SDR 17-225 х 13,4 відр. Питна» та «Труба ПЕ 100 SDR 17- 315 х 18,7 відр. Питна». Крім того, відповідно до умов укладеного договору, ТОВ «ІК «ІНВЕСТБУД» надає КП «Міськводоканал» СМР послуги «Впровадження інформаційно-технічного комплексу «Автоматизована система комерційних розрахунків з клієнтами КП «Міськводоканал» Сумської міської ради» (1 фаза), в т.ч. формування моделі даних, організація середовища розробки, імпорт існуючих даних, формування нормативно-довідкової інформації, актуалізація даних, розробка та впровадження процедур синхронізації даних».

Відповідно до наданої ДФС інформації, не встановлено операції з придбання ТОВ «ІК «ІНВЕСТБУД» труб вищевказаних параметрів, а також розробок або впровадження автоматизованих систем комерційних розрахунків. Натомість, зазначене товариство щомісяця перераховує значні обсяги коштів (50-100 тис. грн.) за юридичні послуги, послуги у сфері менеджменту, управлінського, бухгалтерського та податкового обліку, послуги з питань, пов`язаних з впровадженням інформаційних технологій, послуги у вигляді консультування з економічних питань на наступні суб`єкти господарської діяльності: ТОВ «Енергетичний стандарт (Україна)», ТОВ «Енерджі Консалтінг».

Крім того, згідно з отриманою в ході слідства інформацією ТОВ «НАУКОВО-ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО ЕНЕРТЕХ» протягом 2015-2016 років відповідно до умов договору надавало послуги КП «Міськводоканал» Сумської міської ради зі «Створення геоінформаційної схеми мереж водовідведення, Створення єдиної схеми мереж водопостачання (внесення, корегування, редагування об`єктів мережі, внесення, редагування, Натурне уточнення (уточнення наявної схеми мереж ВВ безпосередньо на місцевості). Формування видаткових характеристик по абонентам системи водовідведення». Аналізом фінансово-господарської діяльності ТОВ «НВП ЕНЕРТЕХ» встановлено, що підприємство виплачує значні суми коштів самозайнятим особам. Так, у першому кварталі 2016 року виплачено 730,2 тис. грн. ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 , вид діяльності установлення та монтаж машин і устаткування), 60,0 тис. грн. ФОП ОСОБА_5 (код НОМЕР_2 , вид діяльності консультування з питань інформатизації). Можливості та необхідні ресурси (кваліфікований персонал, матеріальна база) для виконання замовлення КП «Міськводоканал» на ТОВ «НВП ЕНЕРТЕХ» також не встановлені.

Також, згідно з отриманою в ході слідства інформацією, протягом 2015-2016 років ПП «ІНБУДСЕРВІС» відповідно до умов договору надавало КП «Міськводоканал» Сумської міської ради послуги з «кап.ремонту колектора по вул. Білопільскій шлях в м. Суми», а також з «капітального ремонту (санацію) самотічного каналізаційного колектора Д-400 мм по вул. Прокоф`єва, 25». У свою чергу, ПП «Інбудсервіс» залучало субпідрядника ТОВ «УКРПІДВОДТРУБОПРОВІДБУД» (код 33272196, вид діяльності будівництво трубопроводів), яке податкові зобов`язання з начебто виконаних робіт зменшує шляхом операцій з ТОВ «РЕКЛАМНА АГЕНЦІЯ «ТЕЛЕГОЛД» (код 38551918, вид діяльності рекламні агентства) по придбанню товару: «Діоксид кремнію у вигляді гранул, викор. у якості абсорбенту як поглинач вологи». Відповідно, зазначений товар ТОВ «РЕКЛАМНА АГЕНЦІЯ «ТЕЛЕГОЛД» не придбає, а податкові зобов`язання сплачує під час митних процедур з оформлення імпорту «Виробів будівельних із пластмас» з Російської Федерації.

Викладені обставини, а також результати проведених слідчих дій викликають сумніви щодо реальності укладених договорів з окремими контрагентами КП «Міськводоканал» та надають підстави вважати їх фіктивними, укладеними з метою подальшого привласнення бюджетних коштів.

У зв`язку з цим виникла необхідність у проведенні дослідження оригіналів документів ПП «ІНБУДСЕРВІС», які стосуються фінансово-господарської діяльності підприємства в частині виконання договірних зобов`язань товариства протягом 2015-2016 років з «кап.ремонту колектора по вул. Білопільскій шлях в м. Суми», з «капітального ремонту (санацію) самотічного каналізаційного колектора Д-400 мм по вул. Прокоф`єва, 25», проведення розрахунків, а також документів, які стосуються залучення ТОВ «УКРПІДВОДТРУБОПРОВІДБУД», як субпідрядника для виконання вказаних робіт та проведення з ним розрахунків.

Відповідно до інформації загальнодоступного ресурсу Мінстерства юстиції України, ПП «ІНБУДСЕРВІС» знаходиться за адресою м.Київ, вул.Мала Житомирська, будинок 16/3 (нежиле приміщення з №1 по № 8 в літ.«А»).

З огляду на викладене слідчий вважає, що в приміщенні за місцем знаходження ПП «ІНБУДСЕРВІС» за адресою м.Київ, вул.Мала Житомирська, будинок 16/3 (нежиле приміщення з №1 по № 8 в літ.«А») можуть знаходитись оригінали документів, які стосуються фінансово-господарських відносин підприємства з КП «Міськводоканал» Сумської міської ради, які можуть мати доказове значення у кримінальному провадженні. Отримання зазначених документів у інший спосіб (на запит, шляхом отримання тимчасового доступу тощо) може призвести до їх знищення.

Суд вважає, що слідчим доведено всі передбачені КПК України обставини, існування яких необхідно для задоволення клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст. 234 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати ст. слідчому СУ ГУНП в Сумській області ОСОБА_3 дозвіл на обшук в приміщенні за місцем знаходження ПП «ІНБУДСЕРВІС» за адресою м.Київ, вул.Мала Житомирська, будинок 16/3 (нежиле приміщення з №1 по № 8 в літ.«А»), з метою пошуку та вилучення оригіналів документів, які стосуються фінансово-господарської діяльності товариства в частині виконання договірних зобов`язань перед КП «Міськводоканал» Сумської міської ради протягом 2015-2016 років з «кап.ремонту колектора по вул. Білопільскій шлях в м. Суми», з «капітального ремонту (санацію) самотічного каналізаційного колектора Д-400 мм по вул.Прокоф`єва, 25», проведення розрахунків, а також документів, які стосуються залучення ТОВ «УКРПІДВОДТРУБОПРОВІДБУД», як субпідрядника для виконання вказаних робіт та проведення з ним розрахунків.

Строк дії даної Ухвали до 01 листопада 2016 року і вона може бути використана для проникнення до вказаного приміщення лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення03.10.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу61761638
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —591/1896/16-к

Ухвала від 28.08.2018

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Клімашевська І. В.

Ухвала від 05.07.2018

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 05.07.2018

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 05.07.2018

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 03.10.2016

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 03.10.2016

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 03.10.2016

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 26.09.2016

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 26.09.2016

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 26.09.2016

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні