Ухвала
від 23.09.2016 по справі 921/26/16-г/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"23" вересня 2016 р.Справа № 921/26/16-г/11 УХВАЛА

Господарський суд Тернопільської області у складі судді Сидорук А.М., розглянувши звіт ліквідатора від 31 серпня 2016 року та ліквідаційний баланс станом на 31 серпня 2016 року ліквідатора банкрута ОСОБА_1 у справі за заявою

за заявою: Товариства з обмеженою відповідальністю "МЕНЕДЖМЕНТ ТОРГ КОМПАНІ" вул. Заводська, 7, м. Львів, Львівська область

до боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю "Кортес Лімітед" вул. Медова, 18, м. Тернопіль, Тернопільська область

про визнання банкрутом.

За участю представників сторін:

Кредитора: не з'явився;

Боржника: ОСОБА_1 - ліквідатор.

Суть справи: Ухвалою господарського суду Тернопільської області від 09 лютого 2016 року порушено провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Кортес Лімітед", вул. Медова, 18, м. Тернопіль, ідентифікаційний код 38527431. Розпорядником майна ТзОВ "Кортес лімітед" призначено арбітражного керуючого - ОСОБА_2, свідоцтво арбітражного керуючого № 1171 від 20.06.2013р., проживає ІНФОРМАЦІЯ_1.

Постановою господарського суду Тернопільської області від 07.06.2016 року Товариство з обмеженою відповідальністю "Кортес Лімітед", 46008, м. Тернопіль, вул..Медова, 18, ідентифікаційний код 38527431- визнано банкрутом; відкрито ліквідаційну строком на 12 місяців та ліквідатором боржника призначено ОСОБА_1, свідоцтво № 832 від 16.04.2013 року.

05 вересня 2016 року на адресу господарського суду Тернопільської області від ліквідатора банкрута ОСОБА_1 надійшов звіт ліквідатора від 31 серпня 2016 року та ліквідаційний баланс станом на 31 серпня 2016 р., в якому арбітражний керуючий просить суд затвердити його, а підприємство ліквідувати як юридичну особу.

Ухвалою господарського суду Тернопільської області від 07 вересня 2016 року судове засідання призначено на 23 вересня 2016 року на 10 год. 00 хв.. Зобов'язано ліквідатора банкрута ОСОБА_1 до дня розгляду справи надати господарському суду оригінали документів доданих до звіту ліквідатора /для огляду в судовому засіданні/ та Витяг з Державного реєстру обтяжень рухомого майна; витяг з Державного Реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію прав та їх обтяжень докази передачі документів в архів.

23 вересня 2016 року на адресу господарського суду Тернопільської області від ліквідатора банкрута ОСОБА_1 надійшло клопотання ( вх.. № 16702 від 23.09.2016р.) з додатками, а саме: інформаційна довідка від 15.09.2016 року; Витяг від 15.09.2016 року. Разом з тим, в судовому засіданні, останній надав пояснення по справі, просив затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.

Розглянувши матеріали справи, зокрема, звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс та додані до звіту документи, заслухавши пояснення ліквідатора, суд встановив наступне.

У відповідності до ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню.

Звіт ліквідатора має бути схвалений комітетом кредиторів, власником майна (органом, уповноваженим управляти майном) боржника (для державних підприємств або підприємств, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує 50 відсотків).

Як вбачається з поданих арбітражним керуючим ОСОБА_1 документів, з метою вжиття заходів, спрямованих на пошук, виявлення, повернення майна боржника, що знаходиться у третіх осіб та проведення його інвентаризації, ліквідатором проведена робота по збору відомостей про майно та права, зареєстровані за боржником шляхом направлення запитів, листів до відповідних установ та організацій.

Як вбачається із зібраних ліквідатором відомостей, за Товариством з обмеженою відповідальністю "Кортес Лімітед", вул. Медова, 18, м. Тернопіль, Тернопільська область не зареєстровано земельних ділянок, об'єктів нерухомого майна, сільськогосподарської техніки.

Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб- підприємців № НОМЕР_1 від 29.08.2016 року Товариство з обмеженою відповідальністю "Кортес Лімітед", вул. Медова, 18, м. Тернопіль, Тернопільська область не є засновником чи учасником будь- яких юридичних осіб.

Відповідно до Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об"єктів нерухомого майна на дату розгляду звіту ліквідатора відносно Товариства з обмеженою відповідальністю "Кортес Лімітед" - відомості відсутні.

Відповідно до Витягу з Державного реєстру обтяжень рухомого майна станом на 15.09.2016 р. обтяжень рухомого майна немає.

Відповідно до відповідей Тернопільської митниці ДФС ( №2997/АРБ/19-70-10 від 08.08.2016 року) та Львівської митниці ДФС ( № 9656/8/13-70-18/46 від 9.06.2016 року) банкрут на обліку на митницях не перебуває, заборгованість зі сплати податків та зборів відсутня.

Згідно інформації про стан виконавчого провадження станом на 29.08.2016 року Пустомитівським відділом ДВС ГТУЮ, на виконання у якого перебував виконавчий документ, винесено постанова про закінчення виконавчого провадження. Інших виконавчих проваджень щодо банкрута немає.

Згідно з інвентаризаційним описом №1 товарно-матеріальних цінностей банкрута станом на 29.08.2016 року у банкрута відсутнє майно, яке можна було б включити в ліквідаційну масу.

Протокольним рішенням комітету кредиторів від 31.08.2016р. схвалено звіт ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Кортес Лімітед" про проведену роботу; вирішено клопотати перед господарським судом Тернопільської області про припинення ліквідаційної процедури у справі № 921/26/16-г/11.

Відповідно до ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу. Якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Копія цієї ухвали надсилається органу, який здійснив державну реєстрацію юридичної особи - банкрута, та органам державної статистики для виключення юридичної особи з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, а також власнику майна та органам доходів і зборів за місцезнаходженням банкрута.

Отже, дослідивши усі обставини справи у їх сукупності, господарський суд вважає, що ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "Кортес Лімітед" виконані всі дії в ході здійснення ліквідаційної процедури відповідно до вимог Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , а відтак звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс підлягають затвердженню господарським судом.

У відповідності до ст. 46 Закону ліквідатор виконує свої повноваження до внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців запису про припинення юридичної особи - банкрута.

Згідно ст. 83 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо, зокрема, затверджений звіт ліквідатора в порядку, передбаченому цим Законом.

Згідно ст. 19 Закону В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» дія мораторію припиняється з дня припинення провадження у справі про банкрутство.

Відповідно до п. 4 ст. 83 Закону у випадках, передбачених пунктами 4-7 частини першої цієї статті /зокрема, п.6 - затверджений звіт ліквідатора в порядку, передбаченому цим Законом/, господарський суд в ухвалі про припинення провадження у справі зазначає, що вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

Відповідно до вимог ст. 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст. 1,2,9,19,45,46,83 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс у справі № 921/26/16-г/11 по Товариству з обмеженою відповідальністю "Кортес Лімітед", вул. Медова, 18, м. Тернопіль, ідентифікаційний код 38527431.

2. Товариство з обмеженою відповідальністю "Кортес Лімітед", вул. Медова, 18, м. Тернопіль, ідентифікаційний код 38527431. - ліквідувати як юридичну особу.

3. Грошові вимоги: Товариства з обмеженою відповідальністю "МЕНЕДЖМЕНТ ТОРГ КОМПАНІ", вул. Заводська, 7, м. Львів, Львівська область код ЄДРПОУ 39262340 в сумі 539 526 грн. 59 коп. - вважати погашеними.

4. Вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

5. Припинити дію мораторію на задоволення вимог кредиторів, введеного ухвалою господарського суду Тернопільської області від 09.02.2016 р. про порушення провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Кортес Лімітед", вул. Медова, 18, м. Тернопіль, ідентифікаційний код 38527431.

6. Провадження у справі № 921/26/16-г/11 - припинити.

7. Ухвалу направити Товариству з обмеженою відповідальністю "Менеджмент Торг Компані", вул. Заводська, 7, м. Львів; Товариству з обмеженою відповідальністю "Кортес Лімітед", вул. Медова, 18, м. Тернопіль; Сектору з питань банкрутства Головного управління юстиції у Тернопільській області, м. Тернопіль, вул. Грушевського, 8; арбітражному керуючому ОСОБА_1, вул.. Тарнавського, 104 б/54, м. Львів, 79017; державному реєстратору за місцезнаходженням банкрута та Головному управлінню статистики в Тернопільській області.

Суддя А.М. Сидорук

Дата ухвалення рішення23.09.2016
Оприлюднено10.10.2016
Номер документу61814236
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом.

Судовий реєстр по справі —921/26/16-г/11

Ухвала від 23.09.2016

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 07.09.2016

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 04.07.2016

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Постанова від 07.06.2016

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 12.04.2016

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 26.01.2016

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 12.01.2016

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні