Рішення
від 05.08.2016 по справі 761/9108/16-ц
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/9108/16-ц

Провадження № 2/761/4257/2016

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 серпня 2016 року Шевченківський районний суд м. Києва в складі:

головуючого - судді Гуменюк А.І.

при секретарі Савенко О.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів на дитину, -

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 (далі - Позивач) 09 березня 2016 року звернулася до Шевченківського районного суду м. Києва з позовом до ОСОБА_2 (далі - Відповідач) про стягнення аліментів на дитину.

Позовні вимоги обґрунтовує тим, що 01 березня 2014 року між нею та Відповідачем було зареєстровано шлюб і, що вони мають доньку ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 (далі - Дитина). Зауважує, що оскільки сімейне життя між ними не склалося, вона звернулося до суду з позовом про розірвання шлюбу. Вказує, що Дитина проживає з нею. Оскільки між нею та Відповідачем в добровільному порядку згоди щодо утримання Дитини не досягнуто, коштів на утримання Дитини Відповідач не надає, має мінливий нерегулярний дохід, проте отримує значні кошти, оскільки працює в приватному порядку, інших дітей на утриманні не має, просила суд ухвалити судове рішення, яким стягнути із Відповідача аліменти на Дитину у розмірі 2 000 грн. щомісячно і до досягнення Дитиною повноліття.

В ході судового розгляду справи, Позивач подала заяву від 05 серпня 2016 року про уточнення позовних вимог, згідно якої просила суд ухвалити судове рішення, яким присудити із Відповідача аліменти у частковому виразі у розмірі 1/3 частини від заробітку (доходу).

У судовому засіданні Позивач позовні вимоги, з урахуванням уточнень, підтримала та просила суд позов задовольнити.

Відповідач у судовому засіданні позов визнав, щодо задоволення позову, згідно заяви про уточнення позовних вимог, не заперечував, у зв'язку з чим, в силу статті 174 Цивільного процесуального кодексу України, суд приймає визнання позову, оскільки воно не суперечить закону та не порушує прав, свобод та інтересів інших осіб.

Заслухавши пояснення сторін, дослідивши матеріали справи, оцінивши зібрані у справі докази в їх сукупності, суд знаходить позов таким, що підлягає задоволенню, з таких підстав.

Судом встановлено, що сторони зареєстрували шлюб 01 березня 2014 року, який на даний час розірвано.

Судом також встановлено, що згідно свідоцтва про народження, виданого Відділом державної реєстрації актів цивільного стану Шевченківського районного управління юстиції у м. Києві від 31 липня 2014 року, ОСОБА_3 народилася ІНФОРМАЦІЯ_1, про що 31 липня 2014 року зроблено відповідний актовий запис № 1521. Її батьком є Відповідач, матір'ю - Позивач (а.с. 4).

Як вбачається із матеріалів справи, згідно наказу від 06 жовтня 2014 року, за місцем роботи Позивачеві надана відпустка по догляду за Дитиною до досягнення Дитиною трирічного віку (а.с. 6).

Відповідно до частини 2 статті 51 Конституції України, статті 180 Сімейного кодексу України, батьки зобов'язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття.

Судом встановлено, що сторони проживають окремо та спільного господарства не ведуть. Судом також встановлено, що Дитина проживає із Позивачем.

За змістом частини 1 статті 183 Сімейного кодексу України, частка заробітку (доходу) батька, яка буде стягуватися як аліменти на дитину, визначається судом.

Згідно зі статтею 182 Сімейного кодексу України, при визначенні розміру аліментів суд враховує: стан здоров'я та матеріальне становище дитини; стан здоров'я та матеріальне становище платника аліментів; наявність у платника аліментів інших дітей, непрацездатних чоловіка, дружини, батьків, дочки, сина; інші обставини, що мають істотне значення.

Мінімальний розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Як вбачається із матеріалів справи, починаючи із 29 січня 2016 року, Відповідач обіймає посаду комірника складу ТОВ «Аквілон Трейдінг», де отримує заробітну плату, зокрема, у лютому - березні 2016 року розмір його заробітної плати складав 1 800 грн. в місяць, у квітні 2016 року - 2 600 грн. (а.с. а.с. 21-22).

Виходячи із фактичних обставин справи, встановлених судом в ході її розгляду, приймаючи до уваги визнання позову Відповідачем, зважаючи, в першу чергу, на інтереси Дитини, суд знаходить необхідним позов задовольнити та стягнути із Відповідача на користь Позивача аліменти на Дитину у розмірі 1/3 частини заробітку (доходу), але не менше 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, щомісячно і до досягнення Дитиною повноліття.

Крім того, відповідно до частини 1 статті 191 Сімейного кодексу України, аліменти на дитину присуджуються за рішенням суду від дня пред'явлення позову.

Як вбачається з матеріалів справи, Позивач звернулася до суду з позовом 09 березня 2016 року.

Крім того, відповідно до статті 88 Цивільного процесуального кодексу України, із Відповідача на користь держави підлягає стягненню судовий збір у розмірі 551 грн. 20 коп.

Згідно зі статтею 367 Цивільного процесуального кодексу України, суд допускає негайне виконання рішення у межах суми платежу за один місяць.

З урахуванням викладеного, на підставі статті 51 Конституції України, статей 180, 182, 183, 191 Сімейного кодексу України, керуючись статтями 10, 11, 13, 60, 88, 209, 212-215, 367 Цивільного процесуального кодексу України, суд

В И Р І Ш И В :

Позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів на дитину - з а д о в о л ь н и т и.

Стягнути із ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2, (ідентифікаційний номер НОМЕР_1), працюючого у ТОВ «Аквілон Трейдінг» (Код ЄДРПОУ 40099946, місцезнаходження: Київська область, Києво-Святошинський район, м. Вишневе), зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1) на користь ОСОБА_1 (ідентифікаційний номер НОМЕР_2) аліменти на доньку ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, у розмірі 1/3 частини від заробітку (доходу), але не менше тридцяти відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, щомісячно, і до досягнення дитиною повноліття, тобто, до ІНФОРМАЦІЯ_3, починаючи від дня пред'явлення позову - 09 березня 2016 року.

Стягнути із ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2, (ідентифікаційний номер НОМЕР_1), працюючого у ТОВ «Аквілон Трейдінг» (Код ЄДРПОУ 40099946, місцезнаходження: Київська область, Києво-Святошинський район, м. Вишневе), зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1) на користь держави судовий збір у розмірі 551 (п'ятсот п'ятдесят одна) гривню 20 коп.

Рішення суду в частині щодо стягнення із ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 аліментів на доньку ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, підлягає обов'язковому негайному виконанню у межах суми платежів за один місяць, разом з тим воно може бути оскаржене до Апеляційного суду м. Києва шляхом подання через Шевченківський районний суд м. Києва апеляційної скарги протягом десяти днів з дня проголошення рішення, а у разі, якщо рішення було проголошено без участі особи, яка його оскаржує, апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення зазначених вище строків або після розгляду справи Апеляційним судом м. Києва, якщо його не буде скасовано.

СУДДЯ :

Дата ухвалення рішення05.08.2016
Оприлюднено10.10.2016
Номер документу61816771
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення аліментів на дитину

Судовий реєстр по справі —761/9108/16-ц

Рішення від 05.08.2016

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Гуменюк А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні