Ухвала
від 04.10.2016 по справі 908/2582/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 14/7104/16

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

04.10.2016 Справа № 908/2582/16

Суддя господарського суду Запорізької області Сушко Л.М., розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Гранд Терра» про забезпечення позову у справі

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Гранд Терра» (адреса - 49021 м. Дніпро, вул. Тернова, б. 3-Б)

до відповідача-1 Публічного акціонерного товариства «БТА Банк» (адреса - 01032 м. Київ, вул. Жилянська, б. 75)

до відповідача-2 Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Тригуб Євгенії Олегівни (адреса - 01001 АДРЕСА_1

про визнання іпотеки припинено, визнання протиправними та скасування рішень державного реєстратора, визнання права власності на нерухоме майно

ВСТАНОВИВ

03 жовтня 2016 року Товариство з обмеженою відповідальністю «Гранд Терра» звернулося до господарського суду Запорізької області з позовною заявою до Публічного акціонерного товариства «БТА Банк» та Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Тригуб Євгеніє Олегівни про визнання іпотеки припинено, визнання протиправними та скасування рішень державного реєстратора, визнання права власності на нерухоме майно та заявою про забезпечення позову у цій справі.

Системою документообігу господарського суду здійснено автоматичний розподіл справи між суддями та справу призначено до розгляду головуючому судді Сушко Л.М.

Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Гранд Терра» про забезпечення позову, суд дійшов висновку, що вказана заява підлягає поверненню без розгляду виходячи з наступного.

Згідно з вимогами п. 3 ч. 1 ст. 57 Господарського процесуального кодексу України до позовної заяви додаються документи, які підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку та розмірі.

Відповідно до ст. 4 Закону України «Про судовий збір», за подання до господарського суду заяви про забезпечення позову справляється судовий збір у розмірі 0,5% від мінімальної заробітної плати.

Відповідно до ч. 1 ст. 6 Закону України "Про судовий збір", судовий збір перераховується у безготівковій або готівковій формі виключно через установи банків чи відділення зв'язку.

За приписами ст. 33 Господарського процесуального кодексу України обов'язок доказування і подання доказів віднесено на сторони. Кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

У відповідності до ст. 32 Господарського процесуального кодексу України доказами у справі є будь-які фактичні дані, на підставі яких господарський суд у визначеному законом порядку встановлює наявність чи відсутність обставин, на яких ґрунтуються вимоги чи заперечення сторін, а також інші обставини, які мають значення для правильного вирішення господарського спору.

Згідно зі ст. 34 Господарського процесуального кодексу України, обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування.

Відповідно до п. 2.21 Постанови Пленуму Вищого господарського суду України № 7 від 21.02.2013р. платіжне доручення на безготівкове перерахування судового збору, квитанція установи банку про прийняття платежу готівкою додаються до позовної заяви (заяви, скарги) і мають містити відомості про те, яка саме позовна заява (заява, скарга, дія) оплачується судовим збором.

Відповідні документи подаються до господарського суду тільки в оригіналі ; копії, у тому числі виготовлені із застосуванням технічних засобів (фотокопії тощо) цих документів, не можуть бути належним доказом сплати судового збору.

До заяви про забезпечення позову Товариством з обмеженою відповідальності «Гранд Терра» додано копію квитанції № 3993010058 від 30.09.2016р. про сплату 689,00 грн. судового збору.

Тобто, доказів сплати судового збору за подання до господарського суду заяви про забезпечення позову у встановленому розмірі та порядку Товариством з обмеженою відповідальності «Гранд Терра» суду не надано.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо не надано доказів сплати судового збору у встановлених порядку та розмірах.

Враховуючи вищевикладені обставини, суд дійшов висновку, що заява ТОВ «Гранд Терра» про забезпечення позову підлягає поверненню без розгляду.

Керуючись ст.ст. 63, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд Запорізької області,

УХВАЛИВ:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Гранд Терра» про забезпечення позову у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Гранд Терра» до Публічного акціонерного товариства «БТА Банк» та Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Тригуб Євгеніє Олегівни про визнання іпотеки припинено, визнання протиправними та скасування рішень державного реєстратора, визнання права власності на нерухоме майно повернути без розгляду.

Ухвалу суду надіслати учасникам судового процесу, заявнику - разом з оригіналом заяви з додатками.

Суддя Л.М. Сушко

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення04.10.2016
Оприлюднено11.10.2016
Номер документу61845805
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —908/2582/16

Ухвала від 10.04.2017

Господарське

Вищий господарський суд України

Удовиченко О.С.

Судовий наказ від 13.02.2017

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Судовий наказ від 13.02.2017

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Постанова від 31.01.2017

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Геза Т.Д.

Ухвала від 24.01.2017

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Геза Т.Д.

Ухвала від 13.12.2016

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Геза Т.Д.

Ухвала від 16.11.2016

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Геза Т.Д.

Рішення від 20.10.2016

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Ухвала від 06.10.2016

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Ухвала від 04.10.2016

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні