Ухвала
від 06.10.2016 по справі 216/5840/14-к
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 216/5840/14-к

1-кп/212/432/16

У Х В А Л А

про повернення обвинувального акту

06 жовтня 2016 року м. Кривий Ріг

Жовтневий районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області в складі: головуючого судді ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , захисника адвоката ОСОБА_4 , розглянувши обвинувальний акт в підготовчому судовому засіданні по кримінальному провадженню № 12014040230000373 від 14.05.2014 року відносно

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України,

ВСТАНОВИВ:

25 липня 2016 року у провадження судді Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 , надійшло кримінальне провадження у відношенні ОСОБА_5 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.366 ч.1 КК України.

З 27 липня 2016 року на 01 серпня 2016 року, суддя ОСОБА_1 знаходився на лікарняному.

Ухвалою Апеляційного суду Дніпропетровської області від 14 липня 2016 року, вирок Жовтневого районного суду міста Кривого Роду Дніпропетровської області від 11 квітня 2016 року відносно ОСОБА_5 за обвинуваченням за ч.1 ст.366 КК України, скасовано та призначено новий судовий розгляд у суді першої інстанції.

Ухвалою суду від 02 серпня 2016 року було призначено підготовче судове засідання на підставі обвинувального акту відносно ОСОБА_5 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України, у відкритому судовому засіданні на 11 серпня 2016 року о 15 годині 00 хвилин та в подальшому підготовче судове засідання відкладалась.

В судовому засіданні державний обвинувач просив суд призначити обвинувальний акт до судового розгляду, інші клопотання відсутні.

В суді захисник ОСОБА_5 адвокат ОСОБА_4 заявив клопотання про повернення обвинувального акту прокуророві та послався на ту обставину, що зі змісту обвинувального акту не можливо встановити чи є зазначене в обвинувальному акті формулюванням обвинувачення чи викладом фактичних обставин.

Обвинувачений ОСОБА_5 згоден з думкую свого захисника.

Судом встановлено, що в обвинувальному акті зазначено, що ОСОБА_5 висувається обвинувачення у вчиненні кримінального правопорушення за наступними фактичними обставинами:

« ОСОБА_5 згідно статуту Товариства з обмеженою відповідальністю «КПК «М`ясний дім" (код ЄДРПОУ 38788498), затвердженого протоколом №1 від 09.09.2013 р. учасника товариства, є засновником зазначеного підприємства. Відповідно до протоколу № 1 від 09.09.2013 р. учасника товариства, а також до наказу №1 від 10.09.2013 p. по ТОВ «КПК «М`ясний дім" , ОСОБА_5 в період часу з 10.09.2013 р. по 23.01.2014 року виконував обов`язки директора вказаного підприємства. Згідно статуту ТОВ «КПК «М`ясний дім" місцезнаходження постійно діючого керівного органу підприємства являється приміщення № 7 будинку № 3 по вул. Фабрична в Жовтневому районі м. Кривого Рогу.

Діючи на підставі статуту ТОВ «КПК «М`ясний дім» від 09.09.2013 p., ОСОБА_5 займав керівну посаду', пов`язану з організаційно-розпорядчими та адміністративно- господарськими обов`язками, до яких входило управління поточною діяльністю товариства, вчинення юридичних дій від імені товариства, прийняття та звільнення працівників, підписання фінансових документів.

Таким чином, в період часу з 10.09.2013 р. по 23.01.2014 р. ОСОБА_5 постійно виконував обов`язки адміністративно-госпо дарського та організаційно-розпорядчого характеру, являючись службовою особою.

В період листопада 2013 року, ОСОБА_5 , використовуючи займану в ТОВ «КПК «М`ясний дім" посаду директора, маючи намір, спрямований на складання та видачу

ТОВ «КПК «М`ясний дім" посаду директора, маючи намір, спрямований на складання та видачу завідомо неправдивого документу, маючи право підпису документів, достовірно знаючи про вимоги до учасників конкурсних торгів з закупівлі товару «консерви та готові страви з м`яса, м`ясних субпродуктів», що проводилися у грудні 2013 року відділом освіти виконкому Довгинцівської районної у місті ради за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Дніпропетровське шосе, 16; у третій декаді листопада 2013 року навмисно, знаходячись у приміщенні № 7 будинку № 3 по вул. Фабрична в м. Кривому Розі, склав та надав до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Довгинцівської районної у місті ради завідомо підроблений документ, а саме довідку №43 від 29.11.2013 про наявність на ТОВ "КПК "М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, у кількості 3 осіб, що не відповідає дійсності, оскільки ці особи офіційних трудових відносин з ТОВ "КПК "М`ясний дім" ніколи не мали та не мають зазначеного у довідці стажу роботи за спеціальністю.

При цьому, ОСОБА_5 зазначену довідку підписав та поставив на ній відбиток печатки зазначеного підприємства, тим самим вніс неправдиві відомості до офіційного документу, який має всі необхідні реквізити і підтверджує факти, що мають юридичне значення, які зовні оформлені правильно, але при цьому мають у собі відомості, які за своїм змістом частково не відповідають дійсності.

В результаті вищевказаних злочинних дій ОСОБА_5 , а саме надання з поміж іншої документації до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Довгинцівської районної у місті ради завідомо підробленого документу - довідку № 43 від 29.11.2013 р. про наявність на ТОВ «КПК «М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, спричинений юридичний наслідок у вигляді укладання договору №17 від 03.01.2014 р. про закупівлю товару за державні кошти між відділом освіти виконкому Довгинцівської районної у місті ради та ТОВ «КПК «М`ясний дім".

Крім цього, в період листопада 2013 року, ОСОБА_5 , використовуючи займану в ТОВ «КПК «М`ясний дім" посаду директора, маючи намір, спрямований па складання та видачу завідомо неправдивого документу, маючи право підпису документів, достовірно знаючи про вимоги до учасників конкурсних торгів з закупівлі товару «м`ясо великої рогатої худоби», що проводилися у грудні 2013 року відділом освіти виконкому Довгинцівської районної у місті ради за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Дніпропетровське шосе, 16; у третій декаді листопада 2013 року навмисно, знаходячись у приміщенні № 7 будинку № 3 по вул. Фабрична в м. Кривому Розі, склав та надав до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Довгинцівської районної у місті ради завідомо підроблений документ, а саме довідку № 49 від 29.11.2013 р. про наявність на ТОВ «КПК «М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, у кількості 3 осіб, що не відповідає дійсності, оскільки ці особи офіційних трудових відносин з ТОВ «КПК «М`ясний дім" ніколи не мали та не мають зазначеного у довідці стажу роботи за спеціальністю.

При цьому, ОСОБА_5 зазначену довідку підписав та поставив на ній відбиток печатки ТОВ "КПК "М`ясний дім" , тим самим вніс неправдиві відомості до офіційного документу, який має всі необхідні реквізити і підтверджує факти, що мають юридичне значення, які зовні оформлені правильно, але при цьому мають у собі відомості, які за своїм змістом частково не відповідають дійсності.

В результаті вищевказаних злочинних дій ОСОБА_5 , а саме надання з поміж іншої документації до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Довгинцівської районної у місті ради завідомо підробленого документу - довідку № 49 від 29.11.2013 про наявність на ТОВ «КПК «М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, спричинений юридичний наслідок у вигляді укладання договору №18 від 03.01.2014 р. про закупівлю товару за державні кошти між відділом освіти виконкому Довгинцівської районної у місті ради та ТОВ «КПК «М`ясний дім".

завідомо неправдивого документу, маючи право підпису документів, достовірно знаючи про вимоги до учасників конкурсних торгів з закупівлі товару «консерви та готові страви з м`яса, м`ясних субпродуктів», що проводилися у листопаді 2013 року відділом освіти виконкому Дзержинської районної у місті ради за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Косіора, 20; у третій декаді листопада 2013 року навмисно, знаходячись у приміщенні № 7 будинку № 3 по вул. Фабрична в м. Кривому Розі, склав та надав до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Дзержинської районної у місті ради завідомо підроблений документ, а саме довідку № 22 від 25.11.2013 р. про наявність на ТОВ «КПК «М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, у кількості 3 осіб, що не відповідає дійсності, оскільки ці особи офіційних трудових відносин з ТОВ «КПК «М`ясний дім" ніколи не мали та не мають зазначеного у довідці стажу роботи за спеціальністю.

При цьому, ОСОБА_5 зазначену довідку підписав та поставив на ній відбиток печатки ТОВ «КПК «М`ясний дім" , тим самим вніс неправдиві відомості до офіційного документу, який мав всі необхідні реквізити і підтверджує факти, що мають юридичне значення, які зовні оформлені правильно, але при цьому мають у собі відомості, які за своїм змістом частково не відповідають дійсності.

В результаті вищевказаних злочинних дій ОСОБА_5 , а саме надання з поміж іншої документації до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Дзержинської районної у місті ради завідомо підробленого документу - довідку № 22 від 25.11.2013 про наявність на ТОВ «КПК «М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, спричинений юридичний наслідок у вигляді укладання договору № 10 від 03.01.2014 р. про закупівлю товару за державні кошти між відділом освіти виконкому Дзержинської районної у місті ради та ТОВ «КПК «М`ясний дім".

Крім цього, в період листопада 2013 року, ОСОБА_5 , використовуючи займану в ТОВ «КПК «М`ясний дім" посаду директора, маючи намір, спрямований на складання та видачу завідомо неправдивого документу, маючи право підпису документів, достовірно знаючи про вимоги до учасників конкурсних торгів з закупівлі товару «м`ясо великої рогатої худоби», що проводилися у листопаді 2013 року відділом освіти виконкому Дзержинської районної у місті ради за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Косіора, 20; у третій декаді листопада 2013 року навмисно, знаходячись у приміщенні № 7 будинку № 3 по вул. Фабрична в м. Кривому Розі, склав та надав до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Дзержинської районної у місті ради завідомо підроблений документ, а саме довідку №26 від

25.11.2013про наявність на ТОВ «КПК «М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, у кількості 3 осіб, що не відповідає дійсності, оскільки ні особи офіційних трудових відносин з ТОВ «КПК «М`ясний дім" ніколи не мали та не мають зазначеного у довідці стажу роботи за спеціальністю.

При цьому, ОСОБА_5 зазначену довідку підписав та поставив на ній відбиток печатки ТОВ «КПК «М`ясний дім" , тим самим вніс неправдиві відомості до офіційного документу, який має всі необхідні реквізити і підтверджує факти, що мають юридичне значення, які зовні оформлені правильно, але при цьому мають у собі відомості, які за своїм змістом частково не відповідають дійсності.

В результаті вищевказаних злочинних дій ОСОБА_5 , а саме надання з поміж іншої документації до комітету з конкурсних торгів, відділу освіти виконкому Дзержинської районної у місті ради завідомо підробленого документу - довідку № 26 від 25.11.2013 р. про наявність на ТОВ «КПК «М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, спричинений юридичний наслідок у вигляді укладання договору № 11 від 03.01.2014 р. про закупівлю товару за державні кошти між відділом освіти виконкому Дзержинської районної у місті ради та ТОВ «КПК «М`ясний дім".

Крім цього, в період листопада 2013 року, ОСОБА_5 , використовуючи займану в

Крім цього, в період листопада 2013 року, ОСОБА_5 , використовуючи займану в ТОВ "КПК "М`ясний дім" посаду директора, маючи намір, спрямований на складання та видачу завідомо неправдивого документу, маючи право підпису документів, достовірно знаючи про вимоги до учасників конкурсних торгів з закупівлі товару «субпродукти харчові великої рогатої худоби», що проводилися у грудні 2013 року відділом освіти виконкому Довгинцівської районної у місті ради за адресою:м. Кривий Ріг,вул. Дніпропетровське шосе, 16; у третій декаді листопада 2013 року навмисно, знаходячись у приміщенні № 7 будинку № З по вул. Фабрична в м. Кривому Розі, склав та надав до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Довгинцівської районної у місті ради завідомо підроблений документ, а саме довідку №55 від 29.11.2013 р. про наявність на ТОВ "КПК "М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, у кількості 3 осіб, що не відповідає дійсності, оскільки ці особи офіційних трудових відносин з ТОВ "КПК "М`ясний дім" ніколи не мали та не мають зазначеного у довідці стажу роботи за спеціальністю.

При цьому, ОСОБА_5 зазначену довідку підписав та поставив па ній відбиток печатки ТОВ «КПК «М`ясний дім" , тим самим вніс неправдиві відомості до офіційного документу, який має всі необхідні реквізити і підтверджує факти, що мають юридичне значення, які зовні оформлені правильно, але при цьому мають у собі відомості, які за своїм змістом частково не відповідають дійсності.

В результаті вищевказаних злочинних дій ОСОБА_5 , а саме надання з поміж іншої документації до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Довгинцівської районної у місті ради завідомо підробленого документу довідку № 55 від 29.11.2013 р. про наявність на ТОВ "КПК "М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, спричинений юридичний наслідок у вигляді укладання договору № 19 від 03.01.2014 р. про закупівлю товару за державні кошти між відділом освіти виконкому Довгинцівської районної у місті ради та ТОВ "КПК "М`ясний дім".

Крім цього, в період грудня 2013 року, ОСОБА_5 , використовуючи займану в ТОВ "КПК "М`ясний дім" посаду директора, маючи намір, спрямований на складання та видачу завідомо неправдивого документу, маючи право підпису документів, достовірно знаючи про вимоги до учасників конкурсних торгів з закупівлі товару «консерви та готові страви з м`яса, м`ясних субпродуктів», що проводилися у грудні 2013 року відділом освіти виконкому Інгулецької районної у місті ради за адресою: м. Кривий Ріг, вул. 50-річчя утворення СРСР, 1; у першій декаді грудня 2013 року навмисно, знаходячись у приміщенні №7 будинку №3 по вул. Фабрична в м. Кривому Розі, склав та надав до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Інгулецької районної у місті ради завідомо підроблений документ, а саме довідку № 67 від 02.12.2013 р. про наявність на ТОВ "КПК "М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, у кількості 3 осіб, що не відповідає дійсності, оскільки ці особи офіційних трудових відносин з ТОВ "КПК "М`ясний дім" ніколи не мали та не мають зазначеного у довідці стажу роботи за спеціальністю.

При цьому, ОСОБА_5 зазначену довідку підписав та поставив на ній відбиток печатки ТОВ «КПК «М`ясний дім" , тим самим вніс неправдиві відомості до офіційного документу, який має всі необхідні реквізити і підтверджує факти, що мають юридичне значення, які зовні оформлені правильно, але при цьому мають у собі відомості, які за своїм змістом частково не відповідають дійсності.

В результаті вищевказаних злочинних дій ОСОБА_5 , а саме надання з поміж іншої документації до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Інгулецької районної у місті ради завідомо підробленого документу довідку № 67 від 02.12.2013 про наявність на ТОВ "КПК "М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, спричинений юридичний наслідок у вигляді укладання договору №12а від 08.01.2014 р. про закупівлю товару за державні кошти між відділом освіти виконкому Інгулецької районної у місті ради та ТОВ «КПК «М`ясний дім".

Крім цього, в період грудня 2013 року, ОСОБА_6 , використовуючи займану в ТОВ «КПК «М`ясний дім" посаду директора, маючи намір, спрямований па складання та видачу завідомо неправдивого документу, маючи право підпису документів, достовірно знаючи про вимоги до учасників конкурсних торгів з закупівлі товару «субпродукти харчові великої рогатої худоби», що проводилися у грудні 2013 року відділом освіти виконкому Дзержинської районної у місті ради за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Косіора, 20; навмисно у першій декаді грудня 2013 року, знаходячись у приміщенні № 7 будинку № 3 по вул. Фабрична в м. Кривому Розі, склав та надав до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Дзержинської районної у місті ради завідомо підроблений документ, а саме довідку № 88 від 04.12.2013 про наявність на ТОВ «КПК «М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, у кількості 3 осіб, що не відповідає дійсності, оскільки ці особи офіційних трудових відносин з ТОВ «КПК «М`ясний дім" ніколи не мали та не мають зазначеного у довідці стажу роботи за спеціальністю.

При цьому, ОСОБА_5 зазначену довідку підписав та поставив на ній відбиток печатки ТОВ «КПК «М`ясний дім" , тим самим вніс неправдиві відомості до офіційного документу, який має всі необхідні реквізити і підтверджує факти, що мають юридичне значення, які зовні оформлені правильно, але при цьому мають у собі відомості, які за своїм змістом частково не відповідають дійсності.

В результаті вищевказаних злочинних дій ОСОБА_5 , а саме надання з поміж іншої документації до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Дзержинської районної у місті ради завідомо підробленого документу - довідку № 88 від 04.12.2013 про наявність на ТОВ «КПК «М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, спричинений юридичний наслідок у вигляді укладання договору №17 від 08.01.2014 р. про закупівлю товару за державні кошти між відділом освіти виконкому Дзержинської районної у міст і ради та ТОВ «КПК «М`ясний дім".

Крім цього, в період грудня 2013 року, ОСОБА_5 , використовуючи займану в ТОВ "КПК "М`ясний дім" посаду директора, маючи намір, спрямований на складання та видачу завідомо неправдивого документу, маючи право підпису документів, достовірно знаючи про вимоги до учасників конкурсних торгів з закупівлі товару «субпродукти харчові великої рогатої худоби», що проводилися у грудні 2013 року відділом освіти виконкому Центрально- Міської районної у місті ради за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Чкалова, 1; у першій декаді грудня 2013 року навмисно, знаходячись у приміщенні № 7 будинку № 3 по вул. Фабрична в м. Кривому Розі, склав та надав до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Центрально- Міської районної у місті ради завідомо підроблений документ, а саме довідку №93 від 04.12.2013 р. про наявність на ТОВ «КПК «М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, у кількості 3 осіб, що не відповідає дійсності, оскільки ці особи офіційних трудових відносин з ТОВ "КПК "М`ясний Дім" ніколи не мали та не мають зазначеного у довідці стажу роботи за спеціальністю.

При цьому, ОСОБА_5 зазначену довідку підписав та поставив на ній відбиток печатки ТОВ "КПК "М`ясний дім", тим самим вніс неправдиві відомості до офіційного документу, який має всі необхідні реквізити і підтверджує факти, що мають юридичне значення, які зовні оформлені правильно, але при цьому мають у собі відомості, які за своїм змістом частково не відповідають дійсності.

В результаті вищевказаних злочинних дій ОСОБА_5 , а саме надання з поміж іншої документації до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Центрально-Міської районної у місті ради завідомо підробленого документу - довідку № 93 від 04.12.2013 р. про наявність на ТОВ "КПК "М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, спричинений юридичний наслідок у вигляді укладання договору № 27 від 10.01.2014 р. про закупівлю товару за державні кошти між відділом освіти виконкому Центрально-Міської районної у місті ради та ТОВ «КПК «М`ясний дім".

Крім цього, в період грудня 2013 року, ОСОБА_5 , використовуючи займану в ТОВ «КПК «М`ясний дім" посаду директора, маючи намір, спрямований на складання та видачу завідомо неправдивого документу, маючи право підпису документів, достовірно знаючи про вимоги до учасників конкурсних торгів з закупівлі товару «субпродукти харчові великої рогатої худоби», що проводилися у грудні 2013 року відділом освіти виконкому Жовтневої районної у місті ради за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Шурупова, 2; у першій декаді грудня 2013 року навмисно, знаходячись у приміщенні № 7 будинку № 3 по вул. Фабрична в м. Кривому Розі, склав та надав до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Жовтневої районної у місті ради завідомо підроблений документ, а саме довідку № 161 від

05.12.2013р. про наявність на ТОВ «КПК «М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, у кількості 3 осіб, що не відповідає дійсності, оскільки ці особи офіційних трудових відносин з ТОВ «КПК «М`ясний дім" ніколи не мали та не мають зазначеного у довідці стажу роботи за спеціальністю.

При цьому, ОСОБА_5 зазначену довідку підписав та поставив на ній відбиток печатки ТОВ «КПК «М`ясний дім" , тим самим вніс неправдиві відомості до офіційного документу, який має всі необхідні реквізити і підтверджує факти, що мають юридичне значення, які зовні оформлені правильно, але при цьому мають у собі відомості, які за своїм змістом частково не відповідають дійсності.

В результаті вищевказаних злочинних дій ОСОБА_5 , а саме надання з поміж іншої документації до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Жовтневої районної у місті ради завідомо підробленого документу - довідку № 161 від 05.12.2013 р. про наявність на ТОВ «КПК «М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, спричинений юридичний наслідок у вигляді укладання договору № 50 від 28.01.2014р. про закупівлю товару за державні кошти між відділом освіти виконкому Жовтневої районної у місті ради та ТОВ «КПК «М`ясний дім".

Крім цього, в період грудня 2013 року, ОСОБА_5 , використовуючи займану в ТОВ «КПК «М`ясний дім" посаду директора, маючи намір, спрямований на складання та видачу завідомо неправдивого документу, маючи право підпису документів, достовірно знаючи про вимоги до учасників конкурсних торгів з закупівлі товару «м`ясо великої рогатої худоби», що проводилися у грудні 2013 року відділом освіти виконкому Жовтневої районної у місті ради за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Шурупова, 2; у першій декаді грудня 2013 року навмисно, знаходячись у приміщенні № 7 будинку № 3 по вул. Фабрична в м. Кривому Розі, склав та надав до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Жовтневої районної у місті ради завідомо підроблений документ, а саме довідку № 170 від 05.12.2013 р. про наявність на ТОВ «КПК «М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, у кількості 3 осіб, що не відповідає дійсності, оскільки ці особи офіційних трудових відносин з ТОВ «КПК «М`ясний дім" ніколи не мали та не мають зазначеного у довідці стажу роботи за спеціальністю.

При цьому, ОСОБА_5 зазначену довідку підписав та поставив на ній відбиток печатки ТОВ «КПК «М`ясний дім" , тим самим вніс неправдиві відомості до офіційного документу, який має всі необхідні реквізити і підтверджує факти, що мають юридичне значення, які зовні оформлені правильно, але при цьому мають у собі відомості, які за своїм змістом частково не відповідають дійсності.

В результаті вищевказаних злочинних дій ОСОБА_5 , а саме надання з поміж іншої документації до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Жовтневої районної у місті ради завідомо підробленого документу - довідку № 170 від 05.12.2013 р. про наявність на ТОВ «КПК «М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, спричинений юридичний наслідок у вигляді укладання договору № 51 від 28.01.2014 р. про закупівлю товару за державні кошти між відділом освіти виконкому Жовтневої районної у місті ради та ТОВ «КПК «М`ясний дім".

Крім цього, в період Грудня 2013 року, ОСОБА_5 , використовуючи займану в ТОВ «КПК «М`ясний дім" посаду директора, маючи намір, спрямований на складання та видачу завідомо неправдивого документу, маючи право підпису документів, достовірно знаючи про вимоги до учасників конкурсних торгів з закупівлі товару «м`ясо великої рогатої худоби», що проводилися у грудня 2013 року відділом освіти виконкому Саксаганської районної у місті ради за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Мелешкіна, 32; у другій декаді грудня 2013 року навмисно, знаходячись у приміщенні № 7 будинку № 3 по вул. Фабрична в м. Кривому Розі, склав та надав до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Саксаганської районної у місті ради завідомо підроблений документ, а саме довідку № 157 від 30.12.2013 р. про наявність на ТОВ «КПК «М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, у кількості 3 осіб, що не відповідає дійсності, оскільки ці особи офіційних трудових відносин з ТОВ «КПК «М`ясний дім" ніколи не мали та не мають зазначеного у довідці стажу роботи за спеціальністю.

При цьому, ОСОБА_5 зазначену довідку підписав та поставив на ній відбиток печатки ТОВ «КПК «М`ясний дім", тим самим вніс неправдиві відомості до офіційного документу, який має всі необхідні реквізити і підтверджує факти, що мають юридичне значення, які зовні оформлені правильно, але при цьому мають у собі відомості, які за своїм змістом частково не відповідають дійсності.

В результаті вищевказаних злочинних дій ОСОБА_5 , а саме надання з поміж іншої документації до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Саксаганської районної у місті ради завідомо підробленого документу - довідку № 157 від 30.12.2013 р. про наявність на ТОВ «КПК «М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, спричинений юридичний наслідок у вигляді укладання договору № 25Вт від 13.02.2014 р. про закупівлю товару за державні кошти між відділом освіти виконкому Саксаганської районної у місті ради та ТОВ "КПК "М`ясний дім".

Крім цього, в період січня 2014 року, ОСОБА_5 , використовуючи займану в ТОВ «КПК «М`ясний дім" посаду директора, маючи намір, спрямований на складання та видачу завідомо неправдивого документу, маючи право підпису документів, достовірно знаючи про вимоги до учасників конкурсних торгів з закупівлі товару «консерви та готові страви з м`яса, м`ясних субпродуктів», що проводилися у січні 2014 року відділом освіти виконкому Саксаганської районної у місті ради за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Мелешкіна, 32, у третій декаді січня 2014 року навмисно, знаходячись у приміщенні №7 будинку № 3 по вул. Фабрична в м. Кривому Розі, склав та надав до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Саксаганської районної у місті завідомо підроблений документ, а саме довідку №23 від 16.01.2014 про наявність на ТОВ «КПК «М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, у кількості 3 осіб, що не відповідає дійсності, оскільки ці особи офіційних трудових відносин з ТОВ «КПК «М`ясний дім" коли не мали та не мають зазначеного у довідці стажу роботи за спеціальністю.

При цьому, ОСОБА_5 зазначену довідку підписав та поставив на ній відбиток печатки ТОВ «КПК «М`ясний дім" , тим самим вніс неправдиві відомості до офіційного документу, який має всі необхідні реквізити і підтверджує факти, що мають юридичне значення, які зовні оформлені правильно, але при цьому мають у собі відомості, які за своїм змістом частково не відповідають дійсності.

В результаті вищевказаних злочинних дій ОСОБА_5 , а саме надання з поміж іншої документації до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Саксаганської районної у місті ради завідомо підробленого документу - довідку № 23 від 16.01.2014 р. про наявність на ТОВ «КПК «М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, спричинений юридичний наслідок у вигляді укладання договору № 19Вт від 27.01.2014 р. про закупівлю товару за державні кошти між відділом освіти виконкому Саксаганської районної у місті ради та ТОВ «КПК «М`ясний дім".

Крім цього, в період січня 2014 року, ОСОБА_5 , використовуючи займану в ТОВ «КПК «М`ясний дім" посаду директора, маючи намір, спрямований на складання та видачу завідомо неправдивого документу, маючи право підпису документів, достовірно знаючи про вимоги до учасників конкурсних торгів з закупівлі товару «м`ясо великої рогатої худоби», що проводилися у січні 2014 року відділом освіти виконкому Центрально-Міської районної у місті ради за адресою; м. Кривий Ріг, вул. Чкалова, 1; у третій декаді січня 2014 року навмисно, знаходячись у приміщенні №7 будинку №3 по : вул. Фабрична в м. Кривому Розі, склав та надав до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Центрально- Міської районної у місті ради свідомо підроблений документ, а саме довідку №46 від

23.01.2014р. про наявність на ТОВ «КПК «М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, у кількості 3 осіб, що не відповідає дійсності, оскільки ці особи офіційних трудових відносин з ТОВ «КПК «М`ясний дім" ніколи не мали та не мають зазначеного у довідці стажу роботи за спеціальністю.

При цьому, ОСОБА_5 зазначену довідку підписав та поставив на ній відбиток печатки ТОВ «КПК «М`ясний дім" , тим самим вніс неправдиві відомості до офіційного документу, який має всі необхідні реквізити і підтверджує факти, що мають юридичне значення, які зовні оформлені правильно, але при цьому мають у собі відомості, які за своїм змістом частково не відповідають дійсності.

В результаті вищевказаних злочинних дій ОСОБА_5 , а саме надання з поміж іншої документації до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Центрально-Міської районної у місті ради завідомо підробленого документу - довідку № 46 від 23.01.2014 р. про наявність на ТОВ «КПК «М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, спричинений юридичний наслідок у вигляді укладання договору №51 від 06.02.2014 р. про закупівлю товару за державні кошти між відділом освіти виконкому Центрально-Міської районної у місті ради та ТОВ «КПК «М`ясний дім".

Крім цього, в період січня 2014 року, ОСОБА_5 , використовуючи займану в ТОВ «КПК «М`ясний дім" посаду директора, маючи намір, спрямований на складання та видачу завідомо неправдивого документу, маючи право підпису документів, достовірно знаючи про вимоги до учасників конкурсних торгів з закупівлі товару «консерви та готові страви з м`яса, м`ясних субпродуктів», що проводилися у січні 2014 року відділом освіти виконкому Центрально-Міської районної у місті ради за адресою: м.Кривий Ріг, вул. Чкалова, 1; у третій декаді січня 2014 року навмисно, знаходячись у приміщенні № 7 будинку № 3 по вул. Фабрична в м. Кривому Розі, склав та надав до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Центрально - Міської районної у місті ради завідомо підроблений документ, а саме довідку № 54 від 23.01.2014 р. про наявність на ТОВ «КПК «М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, у кількості 3 осіб, що не відповідає дійсності, оскільки ці особи офіційних трудових відносин з ТОВ «КПК «М`ясний дім" ніколи не мали та не мають зазначеного у довідці стажу робо ти за спеціальністю. .

При цьому, ОСОБА_5 зазначену довідку підписав та поставив на ній відбиток печатки ТОВ «КПК «М`ясний дім" , тим самим вніс неправдиві відомості до офіційного документу, який має всі необхідні реквізити і підтверджує факти, що мають юридичне значення, які зовні оформлені правильно, але при цьому мають у собі відомості, які за своїм змістом частково не відповідають дійсності.

В результаті вищевказаних злочинних дій ОСОБА_5 , а саме надання з поміж іншої документації до комітету з конкурсних торгів від ділу освіти виконкому Центрально-Міської районної у місті ради завідомо підробленого документу - довідку № 54 від 23.01.2014 р. про наявність на ТОВ «КПК «М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, спричинений юридичний наслідок у вигляді укладання договору № 54 від 23.01.2014 р. про закупівлю товару за державні кошти між відділом освіти виконкому Центрально-Міської районної у місті ради та ТОВ «КПК «М`ясний дім».».

Умисні дії ОСОБА_5 кваліфіковані за ч. 1 ст. 366 КК України: видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей.

Вивчивши обвинувальний акт, заслухавши думки учасників підготовчого судового засідання, суд дійшов до наступних висновків.

Згідно з п. 3 ч. 3 ст. 314 КПК України у підготовчому судовому засіданні суд має право повернути обвинувальний акт і реєстр матеріалів досудового розслідування прокурору, якщо вони не відповідають вимогам КПК України.

Згідно п. 13 ч. 1 ст. 3 КПК України обвинувачення це твердження про вчинення певною особою діяння, передбаченого законом України про кримінальну відповідальність, висунуте в порядку, встановленому цим Кодексом.

Відповідно до ч. 4 ст. 110 КПК України обвинувальний акт є процесуальним документом, яким прокурор висуває обвинувачення у вчиненні кримінального правопорушення і яким завершується досудове розслідування. Обвинувальний акт повинен відповідати вимогам, передбаченим ст. 291 КПК України, яка в свою чергу містить вичерпний перелік відомостей, які повинен містити обвинувальний акт і вони є обов`язковими для їх виконання слідчим і прокурором.

Зокрема, згідно з п. 5 ч. 2 ст. 291 КПК України, обвинувальний акт має містити виклад фактичних обставин кримінального правопорушення, які прокурор вважає встановленими, правову кваліфікацію кримінального правопорушення з посиланням на положення закону і статті КК України та формулювання обвинувачення. При цьому, за змістом цієї норми, формулювання обвинувачення в обвинувальному акті викладається після викладу фактичних обставин кримінального правопорушення, які прокурор вважає встановленими, та правової кваліфікації кримінального правопорушення з посиланням на положення закону і статті Закону України про кримінальну відповідальність.

У відповідності до ч. 1 ст. 337 КПК України судовий розгляд проводиться не в межах повідомлення особі про підозру, а в межах висунутого їй обвинувачення відповідно до обвинувального акту, який є важливим процесуальним документом і основою для захисту обвинуваченого в суді.

Європейський суд з прав людини у справі «Абрамян проти Росії» від 09.10.2008 року зазначив, що у тексті підпункту «а» п. 3 ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод вказано на необхідність приділяти особливу увагу роз`ясненню «обвинувачення» особі, стосовно якої порушено кримінальну справу. Деталі вчиненні злочину можуть відігравати вирішальну роль під час розгляду кримінальної справи, оскільки саме з моменту доведення їх до відома підозрюваного він вважається офіційно письмово повідомленим про фактичні та юридичні підстави пред`явленого йому обвинувачення (рішення від 19.12.1989 року у справі «Камасінскі проти Австрії» №9783/82, п. 79). Крім того, Суд констатував, що положення підпункту «а» п. 3 ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод необхідно аналізувати у світлі більш загальної норми про право на справедливий судовий розгляд, гарантоване п.1 цієї статті. У кримінальній справі надання повної, детальної інформації щодо пред`явленого особі обвинувачення та, відповідно, про правову кваліфікацію, яку суд може дати відповідним фактам, є важливою передумовою забезпечення справедливого розгляду (рішення від 25.03.1999 року у справі «Пелісьє та Сассі проти Франції», п.52).

Проте, як вбачається з матеріалів кримінального провадження, при складанні обвинувального акту прокурором не було дотримано зазначених вимог закону. Обвинувальний акт відносно ОСОБА_5 не відповідає вимогам ст. 291 КПК України, оскільки не містить належним чином сформульованого обвинувачення, в даному обвинувальному акті зазначені лише фактичні обставини, які встановлені слідчим під час досудового розслідування, та наявна вказівка на те, що своїми умисними діями, які виразились у видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, ОСОБА_5 , вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ст.366ч.1 КК України, проте відсутнє жодне посилання на обвинувачення ОСОБА_5 .

В даному обвинувальному акті, який складено відносно ОСОБА_7 , міститься виклад фактичних обставини кримінального правопорушення, які слідчий та прокурор вважає встановленими та зазначення правової кваліфікації вчинених ним діяння з посиланням на положення закону і частину статті закону України про кримінальну відповідальність, зазначені обставини, які пом`якшують і обтяжують покарання обвинуваченного, однак обвинувальний акт не містить сформульованого обвинувачення щодо обвинуваченого ОСОБА_5 , за цим процесуальним рішенням, фактично мають статус підозрюваного.

Таким чином, прокурором всупереч вимогам кримінального процесуального закону ОСОБА_5 не висунуто обвинувачення у вчиненні кримінального правопорушення.

Із врахуванням викладеного суд вважає, що розгляд кримінального провадження за відсутності висунутого обвинувачення, порушує гарантовані законом процесуальні права обвинувачених, в тому числі і право на захист, а ухвалене судове рішення за таких обставин, у будь-якому разі повинно бути визнане незаконним у зв`язку із істотним порушенням вимог кримінального процесуального закону.

Неналежний виклад фактичних обставин кримінального правопорушення без зазначення всіх складових, передбачених ч.1 ст. 91 КПК України, які підлягають доказуванню, нелогічного та неконкретного обвинувачення без врахування об`єктивно встановлених обставин, порушує право обвинувачених на захист, та є перешкодою для повного та всебічного судового розгляду кримінального провадження.

Відсутність логічного та обґрунтованого обвинувачення є порушенням права обвинувачених на справедливий розгляд справи, оскільки відповідно до п.1) ч.3 ст.42 КПК України вони мають право: знати, у вчиненні якого кримінального правопорушення їх обвинувачують.

Суд вважає за необхідне звернути увагу, що, повертаючи обвинувальний акт прокурору, суд не дає оцінку ні пред`явленому обвинуваченню, ні правовій кваліфікації.

Із врахуванням викладеного суд вважає, що розгляд кримінального провадження за відсутності висунутого обвинувачення, поверхневий, формальний виклад фактичних обставин кримінального правопорушення порушує гарантовані законом процесуальні права обвинувачених, в тому числі і право на захист, а ухвалене судове рішення за таких обставин, у будь-якому разі повинно бути визнане незаконним.

На підставі наведеного вище, керуючись ст.291, ст.314 суд,-

Ухвалив:

Обвинувальний акт, що складений та затверджений 21 липня 2014 року по кримінальному провадженню № 12014040230000373 від 14 травня 2014 року відносно ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.366 ч.1 КК України - повернути прокурору Криворізької місцевої прокуратури №3 Дніпропетровської області.

Ухвала може бути оскаржена протягом семи днів з дня оголошення до Апеляційного суду Дніпропетровської області через Жовтневий районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.10.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу61877541
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —216/5840/14-к

Ухвала від 10.02.2017

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Дехта Р. В.

Ухвала від 03.02.2017

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Дехта Р. В.

Ухвала від 03.02.2017

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Дехта Р. В.

Ухвала від 08.11.2016

Кримінальне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Пістун А. О.

Ухвала від 08.11.2016

Кримінальне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Пістун А. О.

Ухвала від 21.10.2016

Кримінальне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Пістун А. О.

Ухвала від 06.10.2016

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Дехта Р. В.

Ухвала від 06.10.2016

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Дехта Р. В.

Ухвала від 02.08.2016

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Дехта Р. В.

Ухвала від 14.07.2016

Кримінальне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Чумак Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні