Ухвала
від 10.10.2016 по справі 161/12273/16-к
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/12273/16-к

Провадження № 1-кс/161/4346/16

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до речей і документів

м. Луцьк 10 жовтня 2016 року

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , з участю прокурора ОСОБА_3 розглянувши клопотання прокурора відділу представництва інтересів громадянина або держави в суді та при виконанні судових рішень прокуратури Волинської області ОСОБА_3 у кримінальному провадженні №42016030000000195 про тимчасовий доступ до речей і документів.

В С Т А Н О В И В:

Прокурор відділу прокуратури Волинської області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів та їх вилучення.

В клопотанні прокурор ОСОБА_3 зазначив, що слідчим відділом прокуратури Волинської області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за №42016030000000195 від 30.08.2016 та від 31.08.2016, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст.364, ч. 1 ст.366 КК України.

Також прокурор зазначив, що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та ІНФОРМАЦІЯ_3 , зловживаючи своїм службовим становищем сприяють забудовникам у виконанні підготовчих та будівельних робіт без відповідних дозвільних документів на будівництво, або з використанням недостовірних даних в документах, проведенню будівельних робіт без виконавчої документації, заниженні категорій складності об`єктів будівництва, використанні неякісних будівельних матеріалів, збільшенні поверховості в сільській місцевості, прийнятті об`єктів будівництва до експлуатації з порушенням відповідних будівельних норм, правил.

Внаслідок вищезазначених протиправних дій, забудовниками та службовими особами вказаних органів влади та місцевого самоврядування, створено передумови до виникнення надзвичайних подій та інших тяжких наслідків.

Окрім того прокурор зазначив, що у зв`язку з вищенаведеним, у кримінальному провадженні 02.09.2016 директору ПП " ОСОБА_4 " скеровано лист про надання копій матеріалів проектної документації щодо нового будівництва багатоквартирного житлового будинку по АДРЕСА_1 , з усіма копіями вихідних даних на проектування, наказами про затвердження вказаної документації. Зазначені документи станом на 19.09.2016 прокурору не надано.

Також прокурор зазначив, що наявно достатньо підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення документів, дане клопотання розглянути без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

З урахуванням зазначених обставин, прокурор ОСОБА_3 посилаючись на ст.ст.,40, 131, 132, 159-164 КПК України, просить суд:

- Надати тимчасовий доступ до документів прокурорам у кримінальному провадженні, слідчому або за їх дорученням іншій уповноваженій особі у ПП" ОСОБА_4 " (юридична адреса: АДРЕСА_2 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), з наданням вказаним підприємством належним чином завірених копій усіх матеріалів проектної документації щодо будівництва ПП " ОСОБА_4 " багатоквартирного житлового будинку на АДРЕСА_1 , в тому числі вихідних даних на проектування (містобудівних умов та обмежень, технічних умов, завдань на проектування), наказів про затвердження вказаної документації, та інших документів, що стосуються проведення згаданого будівництва.

В судовому засіданні прокурор ОСОБА_3 клопотання підтримав та в обґрунтування навів доводи, аналогічно тим, що зазначені в клопотанні.

Слідчий суддя, з`ясувавши думку прокурора ОСОБА_3 дослідивши матеріали клопотання, встановив наступні обставини та прийшов до наступних висновків щодо наявності підстав для надання тимчасового доступу до речей та документів.

З витягу з Єдиного Реєстру Досудових розслідувань від 30.08.2016 року вбачається, що на підставі матеріалів правоохоронних та контролюючих державних органів про встановлення фактів вчинення чи підготовки до вчинення кримінальних правопорушень внесені відомості, про те що службові особи ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ПП « ОСОБА_4 », ТзОВ ВКФ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ПП « ОСОБА_5 », ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » та інші забудовники, внесли до декларацій про початок виконання будівельних робіт, які є офіційними документами, завідомо недостовірні відомості, щодо категорії складності об`єктів будівництва, відповідності намірів забудови містобудівній документації та в подальшому подали для реєстрації до уповноважених органів архітектурно-будівельного контролю, з правовою кваліфікацією за ч.1 ст. 366 КК України (а.с. 3)

З витягу з Єдиного Реєстру Досудових розслідувань від 31.08.2016 року вбачається, що на підставі матеріалів правоохоронних та контролюючих державних органів про встановлення фактів вчинення чи підготовки до вчинення кримінальних правопорушень внесені відомості, про те що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_7 , зловживаючи владою та службовим становищем, діючи в інтересах третіх юридичних та фізичних осіб, з метою одержання неправомірної вигоди, видали містобудівні умови та обмеження з будівництва багатоквартирних житлових будинків по АДРЕСА_3 (житловий комплекс « ІНФОРМАЦІЯ_8 »), АДРЕСА_4 (« ІНФОРМАЦІЯ_9 »), АДРЕСА_1 (« ІНФОРМАЦІЯ_10 »), АДРЕСА_5 (Британія Холл»), АДРЕСА_6 , АДРЕСА_6 , АДРЕСА_7 (житловий комплекс « ІНФОРМАЦІЯ_11 , (« ІНФОРМАЦІЯ_12 »), АДРЕСА_8 , та інших на території м.Луцька, та Луцького району та в подальшому зареєстрували декларації про початок будівельних робіт, незважаючи на можливу небезпеку споруджуваних об`єктів для життя та здоров`я людей, заподіяння інших тяжких наслідків у зв`язку із допущеними порушеннями щодо категорії складності об`єктів будівництва, використанням неякісних будівельних матеріалів, невідповідності намір забудови містобудівній документації , тощо, з правовою кваліфікацією за ч.2 ст. 364 КК України (а.с. 3-4)

З протоколу допиту свідка ОСОБА_6 (а.с.19-21), декларації про початок виконання будівельних робіт (а.с.8-11), договору суборенди земельної ділянки (а.с.12-16), вбачаються дані про початок виконання будівельних робіт нового багато квартального житлового будинку АДРЕСА_9 на земельній ділянці з кадастровим номером 0710100000:34:066:0078, на підставі проектної документації, яка знаходиться в ПП « ОСОБА_4 » за адресою: АДРЕСА_2 .

Статтею 163 ч.5 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Крім того, статтею 163 ч.7 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Зважаючи, що стороною кримінального провадження доведено наявність підстав, передбачених ч.5, 7 ст.163 КПК України, тому слідчому слід надати (забезпечити) тимчасовий доступ до речей.

Керуючись ст.ст. 132, 159-164, 166, 309, 372 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення. задовільнити.

Надати прокурору відділу представництва інтересів громадянина або держави в суді та при виконанні судових рішень прокуратури Волинської області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до документів у ПП" ОСОБА_4 " (юридична адреса: АДРЕСА_2 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), з можливістю ознайомитися з ними, зробити копії, а саме: матеріалів проектної документації щодо нового будівництва багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими торгово-офісними приміщеннями на АДРЕСА_10 , в тому числі вихідних даних на проектування (містобудівних умов та обмежень, технічних умов, завдань на проектування), наказів про затвердження вказаної документації, та інших документів, що стосуються проведення згаданого будівництва.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, згідно ст.166 КПК України, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.10.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу61890281
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —161/12273/16-к

Ухвала від 10.10.2016

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Ковальчук В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні