Ухвала
від 28.07.2009 по справі 7/179-09-3273
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬК ОЇ ОБЛАСТІ



УХВАЛА

про ліквідацію банкрута та

припинення провадження у с праві

"28" липня 2009 р. Справа № 7/179-09-3273

За заявою кредитора: Фі зичної особи-підприємця ОС ОБА_1, м.Одеса

до боржника: ТОВ „Одес сайнс”, м.Одеса

про визнання банкрут ом

Суддя Лепе ха Г.А.

Представники:

Від ініціюючого кредито ра (ліквідатор банкрута) - ОСОБА_1

СУТЬ СПОРУ: Фізична осо ба-підприємець ОСОБА_1 звернувся до господарського суду з заявою про визнання то вариства з обмеженою відпові дальністю „Одессайнс” банкр утом в порядку ст.52 Закону Укр аїни „Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом”, оскіл ьки останнє неспроможне спла тити заборгованість після на стання встановленого строку у сумі 5 000,00 грн.

Ухвалою від 04.06.2009р. пор ушено провадження у справі п ро банкрутство відсутнього б оржника - ТОВ „Одессайнс”, в ведено мораторій на задоволе ння вимог кредиторів.

Постановою від 24.06.2009р. Т ОВ „Одессайнс” визнано банкр утом як відсутнього боржника , відкрито ліквідаційну проц едуру, ліквідатором банкрута призначено ініціюючого кред итора у справі - ФОП ОСОБА_ 1

За результатами робо ти ліквідатором надано суду ліквідаційні звіт та баланс банкрута.

У представленому ліквіда ційному звіті ліквідатор доп овідає наступне: документаці я, печатки і штампи відсутнім боржником ліквідатору не пе редавались, в ході проведенн я ліквідаційної процедури ні самого боржника, ні його доку ментації не знайдено.

В ході виявлення майна, заре єстрованого за ТОВ „Одессайн с”, були направлені запити до Одеського МБТІ та РОН, УДАІ ГУ МВС України в Одеській облас ті, банку, що обслуговує боржн ика.

Згідно отриманих відповід ей нерухомого майна та транс портних засобів за боржником не зареєстровано, що підтвер джується довідками РЕВ 1-го МР В УДАІ ГУМВС України в Одеськ ій області №42/1-2874 від 17.06.2009р., КП „Од еське МБТІ та РОН” №5297-06/1509 від 16.06. 2009р.

Залишок грошових коштів на поточному рахунку боржника складає 2 001,20 грн., про що свідчи ть довідка ООФ АКБ „Укрсоцба нк” №13.1.2-17/85-144 від 17.06.2009р.

Ліквідатор банкрута пропо нує провадження у справі при пинити, кредиторську заборго ваність банкрута списати як безнадійну, вимоги, незадово лені за відсутністю майна, вв ажати погашеними, ТОВ „Одесс айнс” ліквідувати, зобов' яз ати ООФ АКБ „Укрсоцбанк” пер ерахувати залишок грошових к оштів з поточного рахунку бо ржника на поточний рахунок Ф ОП ОСОБА_1 для часткового погашення кредиторської заб оргованості.

Розглянувши матеріали спр ави, заслухавши у судовому за сіданні ліквідатора, який ви казав прохання про затвердже ння ліквідаційного баланса б анкрута та його звіту, суд дій шов до висновку, що підприємс тво підлягає ліквідації, а кр едиторські вимоги слід вважа ти погашеними, оскільки майн а банкрута для повного погаш ення заборгованості не виявл ено, згідно наданого ліквідб алансу активи та пасиви банк рута відсутні.

Суд вважає за необхідне зве рнути увагу керівництва Одес ької обласної філії АКБ „Укр соцбанк” на певні недоліки п рацівників стосовно ставлен ня до судових рішень, виходяч и з наступного:

Постановою господарського суду Одеської області від 24.06.2 009р. ТОВ „Одессайнс” визнано б анкрутом як відсутнього борж ника, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банк рута призначено ініціюючого кредитора у справі - фізичн у особу-підприємця ОСОБА_1 , скасовано арешт, накладений на майно боржника чи інші обм еження щодо розпорядження ма йном боржника, заборонено на кладення нових арештів або і нших обмежень щодо розпорядж ення майном ТОВ „Одессайнс” тощо.

Виконуючи обов' язки лікв ідатора банкрута, покладені на нього судом, фізична особа -підприємець ОСОБА_1 зверн увся до банківської установи , що обслуговує боржника (ООФ А КБ „Укрсоцбанк”), з платіжним дорученням для погашення ча стини кредиторської заборго ваності та проведення подаль ших дій, передбачених Законо м України „Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом”.

В результаті зазначених ді й ліквідатора працівниками б анку було вчинено опір, прояв лено правовий нігілізм та небажання виконувати пос танову суду, яка набрала зако нної сили, відмовлено в прийн ятті платіжного доручення з посиланням на наявність ареш ту, накладеного на рахунок бо ржника постановою державног о виконавця Другого Приморсь кого ВДВС Одеського МУЮ.

В постанові від 24.06.2009р. господ арський суд наголосив та при вернув увагу сторін, усіх зац ікавлених та посадових осіб, що застосований ним Закон Ук раїни „Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом” - є с пеціальним, одним з основних принципів якого є пріоритет цього Закону над іншими норм ативними актами.

Отже, прийнята судом на підс таві положень Закону України „Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом” постанова превалює над будь-якими ухва лами, рішеннями, постановами та розпорядженнями інших ус танов та організацій, а невик онання пунктів її резолютивн ої частини тягне за собою від повідальність, встановлену ч инним законодавством Україн и.

Також вважаю за необхідне н агадати, що невиконання пост анови суду, яка набрала закон ної сили та була направлена д ля виконання, може бути підст авою для порушення криміналь ної справи у відповідності д о ст.382 Кримінального кодексу України.

На підставі викладеного, ке руючись ст.32, п.6 ст.40, ст.52 Закону У країни „Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом”, п.5 ст .39 Закону України „Про державн у реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців ”, п.3 ст.104 Цивільного кодексу У країни, ст.ст. 68, 86 ГПК України, с уд

У Х В А Л И В:

1. Затвердити зв іт ліквідатора.

2. Затвердити лік відаційний баланс товариств а з обмеженою відповідальніс тю „Одессайнс”.

3. Припинити юрид ичну особу - товариство з об меженою відповідальністю „О дессайнс” (м.Одеса, вул. Канатн а, буд. 4, к. 2. Код ЄДРПОУ 30690686).

4. Зобов' язати д ержавного реєстратора не піз ніше наступного робочого дня з дати надходження цієї ухва ли заповнити реєстраційну ка ртку про державну реєстрацію припинення юридичної особи - ТОВ „Одессайнс” (код ЄДРПО У 30690686), внести до Єдиного держав ного реєстру запис про прове дення державної реєстрації припинення юридичної особи та передати органам статист ики, державної податкової сл ужби, Пенсійного фонду Украї ни, фондів соціального страх ування повідомлення про внес ення до Єдиного державного р еєстру запису про проведення державної реєстрації припи нення для зняття юридичної о соби з обліку.

5. Кредиторську з аборгованість банкрута спис ати як безнадійну. Вимоги, нез адоволені за відсутністю май на, вважати погашеними.

6. Скасувати ареш т та інші заходи по забезпече нню заяви, вжиті ухвалою госп одарського суду Одеської обл асті від 04.06.2009р.

7. Припинити повн оваження ліквідатора банкру та - фізичної особи-підприєм ця ОСОБА_1.

8. Зобов' язати О деську обласну філію АКБ „Ук рсоцбанк” перерахувати зали шок грошових коштів з рахунк у товариства з обмеженою від повідальністю „Одессайнс” (к од ЄДРПОУ 30690686) №2600730024731 на рахунок ініціюючого кредитора у спра ві - фізичної особи-підприєм ця ОСОБА_1 №НОМЕР_1 в ВА Т „Ерсте Банк”, МФО 380009, після чо го закрити рахунок.

9. Провадження у с праві припинити.

Примірник ухвали н адіслати: ініціюючому кредит ору (ліквідатору банкрута), Пе ршій ДВС Приморського району м.Одеси, відділу державної ре єстрації юридичних осіб та ф ізичних осіб-підприємців м.О деси, банку, що обслуговує бор жника.

Суддя Л епеха Г.А.

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення28.07.2009
Оприлюднено03.02.2011
Номер документу6189247
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —7/179-09-3273

Ухвала від 28.07.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні