Ухвала
від 07.10.2016 по справі 921/819/15-г/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"07" жовтня 2016 р.Справа № 921/819/15-г/11 УХВАЛА

Господарський суд Тернопільської області у складі судді Сидорук А.М. розглянувши звіт ліквідатора (вх. № 15516 від 29.08.2016р.) та ліквідаційний баланс станом на 25.07.2016р.

у справі за заявою

боржника: Чортківського будинкоуправління №2 Тернопільської квартирно-експлуатаційної частини району МО України, вул. Галицька,1, м. Тернопіль, 46002

про визнання банкрутом в порядку статті 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"

За участю представників сторін:

Кредитора: ОСОБА_1- заступник начальника юридичного відділу Чортківського районного центру зайнятості

Боржника: ОСОБА_2.- ліквідатор ; ОСОБА_3- представник квартирно-експлуатаційної частини району МО України

Суть справи: Ухвалою господарського суду Тернопільської області від 02 вересня 2015 року порушено провадження у справі про банкрутство Чортківського будинкоуправління № 2 Тернопільської квартирно-експлуатаційної частини району МО України, вул. Галицька,1, м. Тернопіль в порядку ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Постановою господарського суду Тернопільської області від 14 вересня 2015 року Чортківське будинкоуправління № 2 Тернопільської квартирно-експлуатаційної частини району МО України, вул. Галицька,1, м. Тернопіль; юридична адреса: вул. С. Бандери, 54 А, м. Чортків, Тернопільської області, ідентифікаційний код 25749970 визнано банкрутом. Відкрито ліквідаційну процедуру банкрута строком на 12 місяців з дня винесення постанови та ліквідатором банкрута призначено ОСОБА_2, с. Варваринці Теребовлянського району Тернопільської області, ідентифікаційний номер 272120752.

29 серпня 2016 року на адресу господарського суду Тернопільської області від ліквідатора банкрута ОСОБА_2 надійшов звіт ліквідатора (вх. № 15516 від 29.08.2016р.) та ліквідаційний баланс, в якому останній просить суд затвердити звіт ліквідатора, підприємство ліквідувати як юридичну особу.

Ухвалою господарського суду від 30 серпня 2016 року судове засідання для заслуховування звіту ліквідатора банкрута ОСОБА_2 про виконану роботу по здійсненню ліквідаційної процедури призначено на 07 жовтня 2016 року.

В судовому засіданні ліквідатора банкрута ОСОБА_2 надав пояснення по справі, просив затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.

Розглянувши матеріали справи, зокрема, звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс та додані до звіту документи, суд встановив наступне.

У відповідності до ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню.

Звіт ліквідатора має бути схвалений комітетом кредиторів, власником майна (органом, уповноваженим управляти майном) боржника (для державних підприємств або підприємств, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує 50 відсотків).

Як вбачається з поданих арбітражним керуючим ОСОБА_2 документів, з метою вжиття заходів, спрямованих на пошук, виявлення, повернення майна боржника, що знаходиться у третіх осіб та проведення його інвентаризації, ліквідатором проведена робота по збору відомостей про майно та права, зареєстровані за боржником шляхом направлення запитів, листів до відповідних установ та організацій.

Як вбачається із зібраних ліквідатором відомостей, за Чортківським будинкоуправлінням №2 Тернопільської квартирно-експлуатаційної частини району МО України не зареєстровано земельних ділянок, об'єктів нерухомого майна, сільськогосподарської техніки.

Відповідно до акту №2 від 20.04.2016 року гербові печатки Будинкоуправління №2 знищено. Згідно довідки №57 документи постійного зберігання Чортківського будинкоуправління №2 Тернопільської квартирно-експлуатаційної частини району МО України за 1999-2006 роки та особового складу за 1985-2007 року передані на зберігання в Чортківське районне комунальне підприємство "Трудовий архів".

Відповідно до Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об"єктів нерухомого майна на дату розгляду звіту ліквідатора відносно Чортківського будинкоуправління №2 Тернопільської квартирно-експлуатаційної частини району МО України - відомості відсутні.

Відповідно до Витягу з Державного реєстру обтяжень рухомого майна станом на 01.09.2016 р. обтяжень рухомого майна немає.

Протокольним рішенням комітету кредиторів від 26.07.2016р. погоджено звіт ліквідатора Чортківського будинкоуправлінню №2 Тернопільської квартирно-експлуатаційної частини району МО України про проведену роботу.

Відповідно до ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу. Якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Копія цієї ухвали надсилається органу, який здійснив державну реєстрацію юридичної особи - банкрута, та органам державної статистики для виключення юридичної особи з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, а також власнику майна та органам доходів і зборів за місцезнаходженням банкрута.

Отже, дослідивши усі обставини справи у їх сукупності, господарський суд вважає, що ліквідатором Чортківського будинкоуправління №2 Тернопільської квартирно-експлуатаційної частини району МО України виконані всі дії в ході здійснення ліквідаційної процедури відповідно до вимог Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , а відтак звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс підлягають затвердженню господарським судом.

У відповідності до ст. 46 Закону ліквідатор виконує свої повноваження до внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців запису про припинення юридичної особи - банкрута.

Згідно ст. 83 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо, зокрема, затверджений звіт ліквідатора в порядку, передбаченому цим Законом.

Згідно ст.19 Закону В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» дія мораторію припиняється з дня припинення провадження у справі про банкрутство.

Відповідно до п. 4 ст. 83 Закону у випадках, передбачених пунктами 4-7 частини першої цієї статті /зокрема, п.6 - затверджений звіт ліквідатора в порядку, передбаченому цим Законом/, господарський суд в ухвалі про припинення провадження у справі зазначає, що вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

Відповідно до вимог ст. 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст. 1,2,9,19,45,46,83 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс у справі № 921/819/15-г/11 по Чортківському будинкоуправлінню №2 Тернопільської квартирно-експлуатаційної частини району МО України, ідентифікаційний код 25747970.

2. Чортківське будинкоуправління №2 Тернопільської квартирно-експлуатаційної частини району МО України, ідентифікаційний код 25747970- ліквідувати як юридичну особу.

3. Грошові вимоги: Чортківського районного центру зайнятості, вул. Хічія, 1, м. Чортків, ідентифікаційний код 21131396 на суму 7 187 грн. 90 коп. ; Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Чортківському районі, м.Чортків Тернопільської області, вул..Залізнична, 62а, ідентифікаційний код 25887441 в сумі 2763 грн. 86 коп. ; Управління Пенсійного Фонду України в Чортківському районі Тернопільської області, вул. Шевченка, 34, м. Чортків, ідентифікаційний код 21155338 в сумі 65146 грн. 48 коп.; Чортківської об'єднаної ДПІ Головного управління державної фіксальної служби у Тернопільській області в сумі 2040 грн. - вважати погашеними.

4. Вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

5. Припинити дію мораторію на задоволення вимог кредиторів, введеного ухвалою господарського суду Тернопільської області від 02.09.2015 р. про порушення провадження у справі про банкрутство Чортківського будинкоуправління №2 Тернопільської квартирно-експлуатаційної частини району МО України, ідентифікаційний код 25747970.

6. Провадження у справі № 921/819/15-г/11 - припинити.

7. Ухвалу надіслати банкруту; Чортківському районному центру зайнятості, вул. Хічія, 1, м. Чортків ; Відділенню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Чортківському районі, м.Чортків Тернопільської області, вул..Залізнична, 62а; Управлінню Пенсійного Фонду України в Чортківському районі Тернопільської області, вул. Шевченка, 34, м. Чортків; Чортківській об'єднаній ДПІ Головного управління державної фіксальної служби у Тернопільській області; Сектору державної реєстрації Чортківської районної державної адміністрації; Сектору з питань банкрутства Головного управління юстиції у Тернопільській області, вул. Грушевського, 8, м. Тернопіль та ліквідатору ОСОБА_2, с. Варваринці Теребовлянського району Тернопільської області.

Суддя А.М. Сидорук

Дата ухвалення рішення07.10.2016
Оприлюднено13.10.2016
Номер документу61902031
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —921/819/15-г/11

Ухвала від 07.10.2016

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 30.08.2016

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 21.12.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 24.11.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 13.11.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 10.11.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 03.11.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 03.11.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 03.11.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 21.10.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні