Ухвала
від 06.10.2016 по справі 760/8195/16-к
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

760/8195/16-к

1-кс/760/13352/16

солом`янський районний суд міста києва

УхВАЛА

і м е н е м У к р а ї н и

06 жовтня 2016 року слідчий суддя Солом`янського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши в судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Київській області старший лейтенант податкової міліції ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді із клопотанням, погодженим прокурором відділу прокуратури Київської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів, які містять банківську таємницю, та знаходяться в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ) щодо руху грошових коштів по рахунках відкритих дляТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДР НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДР НОМЕР_3 ) за період часу з 01.01.2013 по дату винесення ухвали суду.

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження зазначає, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Київській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №32015110130000019 від 28.07.2015, за фактом фіктивного підприємництва та сприяння в ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах юридичним особам за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч.3 ст. 212, ч. 2 ст. 205 КК України.

Органом досудового розслідування встановлено, що на території Київської області діє організована злочинна група осіб у складі п`яти осіб, які використовували реквізити та поточні рахунки фіктивних підприємств, чим самим сприяли діючим суб`єктам підприємницької діяльності в умисному ухиленні від сплати податків, шляхом документального оформлення господарських операцій, які свідчать про нібито купівлю продаж товарно матеріальних цінностей, послуг або укладання угод про надання поворотної фінансової допомоги.

При цьому, слідчий зазначає, що вказана група осіб використовувала реквізити зазначених вище юридичних, в схемах незаконного формування податкового кредиту з податку на додану вартість та валових витрат для підприємств платників податку, а кошти отримані від такої діяльності, у подальшому знімалися готівкою, з банківських рахунків ФСПД та поверталися замовникам, за мінусом відсотків, які утримуються за зняття готівки, тобто створили та прийняли активну участь у роботі так званого « ІНФОРМАЦІЯ_4 ».

У ході проведення обшуку 28.05.2015 року, за адресою фактичного проживання учасника організованої злочинної групи ОСОБА_5 , та інших учасників виявлено та вилучено печатки ряду підприємств, що свідчить про фіктивність вказаних юридичних осіб, та використання їх реквізитів у схемах безпідставного формування податкового кредиту з ПДВ.

Також, слідчий вказує, що під час проведення слідчих (розшукових), негласних слідчих (розшукових) та інших процесуальних дій встановлено, що зазначена вище група осіб, з метою пособництва в ухиленні від сплати податків у особливо великих розмірах використовувала суб`єкти господарювання, які мають явні ознаки «фіктивності», серед яких ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДР НОМЕР_4 ), що відповідно підтверджується і витягом з Єдиного реєстру досудових розслідувань, доданого до клопотання.

Встановлено, що у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДР НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДР НОМЕР_3 ) відкрито рахунки в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ).

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація в документах, які знаходяться у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ), має суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, слідчий просить задовольнити клопотання.

Представник банку в судове засідання не викликався з огляду на порушене слідчим клопотання розглядати його без участі представника, що в силу ч. ч. 2, 4 ст. 163 КПК України не є перешкодою для розгляду даного клопотання.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

У відповідності до положень ч. 1 ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, в якому мають обґрунтувати можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах, та неможливість іншим способом довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Згідно з ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належить, зокрема, конфіденційна інформація, яка містить банківську таємницю.

Враховуючи обставини вчинення імовірного злочину, так як вони викладені в клопотанні слідчого, правове обґрунтування клопотання, яке ґрунтується на положеннях ст. ст. 161, 162 КПК України, приходжу до висновку про наявність підстав для задоволення даного клопотання та вилучення запитуваних слідчим документів.

На підставі викладеного і керуючись ст. 107, ст.ст.160, 162, 163, 164, 166, ст. 309 КПК слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_3 та оперативним співробітникам оперативного управління ДФС у Київській області , які будуть діяти виключно за дорученням даного слідчого, тимчасовий доступ до оригіналів документів, які містять охоронювану законом таємницю та розпорядження на їх вилучення (виїмку) у службових осіб ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ), наданих для відкриття та обслуговування рахунків ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код ЄДР НОМЕР_2 ) рахунку НОМЕР_5 (українська гривня, долар США, євро), НОМЕР_6 (російський рубль, українська гривня, долар США, євро), НОМЕР_7 (українська гривня); ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДР НОМЕР_3 ) рахунків НОМЕР_8 (українська гривня), НОМЕР_9 (українська гривня), НОМЕР_10 (українська гривня) в період з 01.01.2013 по дату постановлення ухвали, а саме:

- документів, які містять інформацію, як на паперових так і електронних носіях (в форматі EXEL), про рух грошових коштів по рахунках із розшифровкою контрагентів (назва, код ЄДР, МФО банківських установ, номерів рахунків) призначенням платежу, датою платежу, часом проведення платежу, номером платіжного документа, сумою платежу, а також з вказівкою вхідного і вихідного залишків коштів на рахунку на початок і кінець кожного дня, референт кожного платіжного документа (номер або інші символи, які використовуються для ідентифікації трансакції);

- обліково-реєстраційних справ зазначених СГД, в тому числі карток із зразками підписів та відбитками печаток встановленого зразка, заяв на відкриття рахунків, оригіналів договорів на розрахунково-касове обслуговування клієнта, оригіналів доручень на право вчинення юридичних дій від імені директорів зазначених СГД, оригіналів доручення на ім`я особи, яка має право на відкриття та розпорядження рахунками;

- заяв на видачу чекових книжок, грошових чеків, корінців грошових чеків на отримання готівки по зазначеним рахункам;

- протоколів системи «Банк-клієнт» в яких міститься дата та час з`єднання (включаючи години, хвилини та секунди з`єднання), електронне ім`я користувача, назва операції та ІР-адреса клієнта, як на паперових так і електронних носіях.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення речей і документів, які містять вказану інформацію.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 матеріали судового провадження № 760/8195/16-к; 1-кс/760/13352/16.

Примірник 2 старший слідчий з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.10.2016
Оприлюднено14.03.2023

Судовий реєстр по справі —760/8195/16-к

Ухвала від 29.06.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кицюк В. С.

Ухвала від 13.06.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кицюк В. С.

Ухвала від 01.06.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кицюк В. С.

Ухвала від 01.06.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кицюк В. С.

Ухвала від 15.03.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 15.03.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 01.06.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кицюк В. С.

Ухвала від 26.05.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кицюк В. С.

Ухвала від 26.05.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кицюк В. С.

Ухвала від 26.05.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кицюк В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні