Ухвала
від 11.10.2016 по справі 428/10097/16-а
СЄВЄРОДОНЕЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №428/10097/16-а

Провадження №2-а/428/155/2016

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 жовтня 2016 р. м. Сєвєродонецьк

Суддя Сєвєродонецького міського суду Луганської області Юзефович І.О. , розглянувши матеріали адміністративного позову в.о. керівника Лисичанської місцевої прокуратури Луганської області ОСОБА_1 в інтересах неповнолітнього ОСОБА_2 до Гірської обласної спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат про зобов’язання донарахувати та виплатити недоотриману грошову допомогу, стягнення судового збору,

встановив:

В.о. керівника Лисичанської місцевої прокуратури Луганської області ОСОБА_1 в інтересах неповнолітнього ОСОБА_2 звернувся до Сєвєродонецького міського суду Луганської області з адміністративним позовом до Гірської обласної спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат про зобов’язання донарахувати та виплатити недоотриману грошову допомогу, стягнення судового збору.

Розглянувши вказаний адміністративний позов , та додані до нього матеріали , суд вважає за необхідне повернути його позивачеві з наступних обставин.

Відповідно до п.4 ч.2 ст. 108 КАС України, позовна заява повертається позивачеві, якщо позовну заяву від імені позивача подано особою, яка не має повноважень на ведення справи.

Відповідно до ст. 131-1 Конституції України, в Україні діє прокуратура, яка здійснює: 1) підтримання публічного обвинувачення в суді; 2) організацію і процесуальне керівництво досудовим розслідуванням, вирішення відповідно до закону інших питань під час кримінального провадження, нагляд за негласними та іншими слідчими і розшуковими діями органів правопорядку; 3) представництво інтересів держави в суді у виключних випадках і в порядку, що визначені законом.

Оскільки представництво відповідно до закону прокуратурою громадян в судах у справах, провадження в яких було розпочато до набрання чинності Законом України «Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)», здійснюється за правилами, які діяли до набрання ним чинності, - до ухвалення у відповідних справах остаточних судових рішень, які не підлягають оскарженню, та враховуючи те, що даний адміністративний позов було подано до суду 21.09.2016р., а відповідні зміни у Конституції України (щодо правосуддя) набрали чинності 01.10.2016р., то суддя приходить до висновку, що адміністративний позов в.о. керівника Лисичанської місцевої прокуратури Луганської області в інтересах неповнолітнього ОСОБА_2 до Гірської обласної спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат про зобов’язання донарахувати та виплатити недоотриману грошову допомогу, стягнення судового збору підлягає поверненню позивачу, оскільки позов подано особою, яка не має повноважень на ведення справи.

Керуючись ст.ст. 108, 186 КАС України, суддя, -

ухвалив:

Адміністративний позов в.о. керівника Лисичанської місцевої прокуратури Луганської області ОСОБА_1 в інтересах неповнолітнього ОСОБА_2 до Гірської обласної спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат про зобов’язання донарахувати та виплатити недоотриману грошову допомогу, стягнення судового збору, повернути позивачу.

Копію ухвали суду разом із позовною заявою та всіма доданими до неї матеріалами надіслати позивачу.

Роз’яснити позивачу , що повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала може бути оскаржена до Донецького адміністративного апеляційного суду через Сєверодонецький міський суд, шляхом подання апеляційної скарги на ухвалу суду протягом п’яти днів з дня її проголошення, з одночасним надсиланням її копії до апеляційного суду. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п’яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя

Дата ухвалення рішення11.10.2016
Оприлюднено17.10.2016
Номер документу61944405
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —428/10097/16-а

Постанова від 04.01.2017

Адміністративне

Сєвєродонецький міський суд Луганської області

Юзефович І. О.

Ухвала від 30.11.2016

Адміністративне

Сєвєродонецький міський суд Луганської області

Юзефович І. О.

Ухвала від 15.11.2016

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 15.11.2016

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 07.11.2016

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 07.11.2016

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 11.10.2016

Адміністративне

Сєвєродонецький міський суд Луганської області

Юзефович І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні