Ухвала
від 11.10.2016 по справі 133/1003/16-ц
КОЗЯТИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 133/1003/16-ц

У Х В А Л А

11.10.2016 року

КОЗЯТИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

В складі головуючого судді Ворон юк В.А.

При секретарі Полонській Н.М.

З участю представника позивача ОСОБА_1 ОСОБА_2

відповідачки ОСОБА_3

представника відповідача ОСОБА_4

третіх осіб ОСОБА_5 ОСОБА_6

Розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Козятин цивільну справу за позовом Козятинського міського територіального центру соціального обслуговування до ОСОБА_3 про відшкодування шкоди заподіяної працівником при виконанні трудових обов'язків

в с т а н о в и в

Козятинський міський територіальний центр соціального обслуговування у Вінницькій області звернувся в суд із позовом до ОСОБА_3 про відшкодування шкоди заподіяної працвником при виконанні трудових обов'язків , а саме про стягнення 21199 грн 86 коп зайво нарахованої індексаціїї на заробітну плату заступнику директора територіального центу ОСОБА_5Ф за жовтенб-грудень 2012 року, січень-грудень 2013 року січень-грудень 2014 року та за січень- вересен 2015 року та бухгалтеру терцентру ОСОБА_6 за жовтень-грудень 2012 року, за січень-грудень 2013 року , січень-грудень 2014 року та за січень-вересень 2015 року.

В судовому засіданні відповідачка ОСОБА_3 позовні вимоги не визнала , при цьому пояснила, що нею правильно був застосований базовий місяць для нарахування індексації зазначеним працівникам і правильно нараховіана індексація.

При розгляді даної справи відповідачкою заявлено клопотання, яке підтримав представник відповідачки про призначення по справі судової бухгалтерсько-економічної ескпртизи на вирішення якої просила поставити питання : чи не було допущено помилки провідним бухгалтером ОСОБА_3 при нарахуванні заробітної плати в жовтні 2012 року, а саме не враховано виплате - надбавко за складність та напруженість (зваживши та врахувавши всі документально підтверджені докази про неправомірне встановлення даної надбавки: відсутність затвердження її в штатному розпису та тарифікаційному списку, нарахування її згідно з наказом на один місяць і яка включається до складу заробітної плати (в разі, якщо вона являється постійною складовою заробітної плати, при обчисленні індексації в місяці підвищення тарифних ставок" (окладів), заступнику директора тер центр) ОСОБА_7 та провідному бухгалтеру Котеля нець Г.1. (посадові оклади яких було неправомірно встановлено завищені, внаслідок чого дані працівники отримували незаконно білльші зарплати) з усіма надбавками, преміями, відпускними та ін... і яка не утримана як зайво нарахована по сьогоднішній день.

Представники позивача та треті особи посилаються на розсуд суду .

Суд заслухавши думку учасників процесу, вважає, що клоптання необхідно задовольнити.

Згідно ст. 10 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини на які вона посилається як на підставу своїх в имог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ст.27 ЦПК України особи, які беруть участь у справі, мають право подавати докази

Згідно ст.10 ч.4 ЦПК України суд сприяє всебічному і повному з'ясуванню обставин справи та сприяє здійсненню прав сторін у справі у випадках, встановлених цим Кодексом.

Згідно ст. 143 ЦПК України для з'ясування обставин, що мають значення для справи та потребують спеціальних знань у галузі науки, мистецтва, техніки тощо, суд призначае експертизу за заявою осіб, які беруть участь у справі.

Оскільки відповідачка в підтвердження своїх заперчень на позов посилається на те, що нею вірно було застосовано базовий місяць та всі складові заробітку для застосування індексації ОСОБА_7 та ОСОБА_6, а для з’ясування піднятих в клопотанні питань необхідно спеціальні знання в галузі бухгалтерського обліку тому, клопотання слід задовольнити та призначити по даній справі судову бухгалтерсько-економічну експертиизу , проведення якої доручити експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз .

Для проведення експертизи направити експертам цивільну справу № 133/133/1003/16.

Так як для проведення даної експертизи необхідний значний час, тому провадження по справі необхідно зупинити на період проведення експертизи.

Керуючись ст.ст.143, 147, 202 п. 5 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Призначити по даній цивільній справі судову бухгалтерсько- економічну експертизу, проведення якої доручити експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз м. Київ вул. Смоленська 6, попередивши експертів про кримінальну відповідальність за ст. ст. 384, 385 КК України.

На вирішення експертам поставити питання:

1.Чи не було допущено помилки провідним бухгалтером ОСОБА_3 при нарахуванні заробітної плати в жовтні 2012 року, а саме не враховано виплата - надбавок за складність та напруженість (зваживши та врахувавши всі документально підтверджені докази про неправомірне встановлення даної надбавки: відсутність затвердження її в штатному розпису та тарифікаційному списку, нарахування її згідно з наказом на один місяць і яка включається до складу заробітної плати (в разі, якщо вона являється постійною складовою заробітної плати, при обчисленні індексації в місяці підвищення тарифних ставок" (окладів), заступнику директора тер центру ОСОБА_7 та провідному бухгалтеру ОСОБА_6 Г.1. (посадові оклади яких було неправомірно встановлено завищені, внаслідок чого дані працівники отримували незаконно більшу зарплату з усіма надбавками, преміями, відпускними та ін... і яка не утримана як "зайво нарахована по сьогоднішній день;

2. Чи правильно застосовано ОСОБА_3 базовий місяць та чи вірно нарахована індексація на заробітну плату заступнику директора територіального центу ОСОБА_5Ф за жовтень-грудень 2012 року, січень-грудень 2013 року січень-грудень 2014 року та за січень- вересень 2015 року та бухгалтеру терцентру ОСОБА_6 за жовтень-грудень 2012 року, за січень-грудень 2013 року , січень-грудень 2014 року та за січень-вересень 2015 року.

На вирішення експертів надати цивільну справу № 133/1003/16

Оплату за проведення даної експертизи покласти на ОСОБА_3 ( АДРЕСА_1.)

Експертизу виконати у місячний строк з дати надходження ухвали. .

На період проведення експертизи провадження по справі зупинити.

Копію даної ухвали направити для виконання в Київський науково-дослідний інститут судових експертиз. ( м. Київ вул.Смоленська 6 ).

Ухвала може бути оскаржена лише в частині зупинення провадження по справі до апеляційного суду Вінницької області через Козятинський міськрайонний суд протягом 5 днів з часу проголошення.

Суддя: (підпис ) ОСОБА_8

З оригіналом згідно.

суддя

секретар

ОСОБА_1 документу 11.10.2016

Дата ухвалення рішення11.10.2016
Оприлюднено18.10.2016
Номер документу61958353
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —133/1003/16-ц

Рішення від 13.11.2017

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Воронюк В. А.

Рішення від 13.11.2017

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Воронюк В. А.

Ухвала від 06.09.2017

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Воронюк В. А.

Ухвала від 11.10.2016

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Воронюк В. А.

Ухвала від 13.07.2016

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Воронюк В. А.

Ухвала від 22.06.2016

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Воронюк В. А.

Ухвала від 22.06.2016

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Воронюк В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні