Ухвала
від 10.10.2016 по справі 905/2729/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м.Харків, пр. Науки, 5

У Х В А Л А

ПРО ПОРУШЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ ПРО БАНКРУТСТВО

10.10.2016р. Справа № 905/2729/16

Суддя І.К. Чорненька

Розглянувши матеріали за заявою боржника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю В«ПАРМАЗАНВ» , м. Маріуполь (код ЄДРПОУ 38368474)

про порушення справи про банкрутство на підставі ст. 95 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ»

Представники:

від боржника не з'явились

20.09.2016р. до господарського суду Донецької області звернулося ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю В«ПАРМАЗАНВ» , м. Маріуполь з заявою про порушення справи про банкрутство, на підставі ст.95 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» (далі за текстом - Закон про банкрутство).

Враховуючи відсутність значних майнових активів Боржника та наявність в заяві про порушення справи про банкрутство клопотання про покладення обов'язків ліквідатора на голову ліквідаційної комісії ОСОБА_2, судом не визначається кандидатура арбітражного керуючого із застосуванням автоматизованої системи.

Ухвалою господарського суду Донецької області від 23.09.2016р. заяву про порушення провадження у справі про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю В«ПАРМАЗАНВ» , м. Маріуполь прийнято до розгляду, проведення підготовчого засідання призначено на 10.10.2016р.

Ч.5. ст.11 Закону про банкрутство передбачає: В«Боржник зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство у разі виникнення таких обставин:

задоволення вимог одного або кількох кредиторів призведе до неможливості виконання грошових зобов'язань боржника в повному обсязі перед іншими кредиторами (загроза неплатоспроможності);

під час ліквідації боржника не у зв'язку з процедурою банкрутства встановлено неможливість боржника задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі;

в інших випадках, передбачених цим ЗакономВ» .

Відповідно до ч. 1 ст. 16 Закону про банкрутство, перевірка обґрунтованості вимог заявника, а також з'ясування наявності підстав для порушення провадження у справі про банкрутство здійснюються господарським судом у підготовчому засіданні, яке проводиться в порядку, передбаченому цим Законом. Неявка у підготовче засідання сторін не перешкоджає проведенню засідання.

Згідно п.2 ч.3 ст.16 Закону про банкрутство, у разі звернення до господарського суду боржника із заявою про порушення справи про банкрутство у підготовчому засіданні з'ясовуються ознаки неплатоспроможності боржника або її загрози.

Згідно ч.1 ст.95 Закону про банкрутство, якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи. Обов'язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.

Згідно з частинами 1, 3, 5 ст.105 ЦК України Учасники юридичної особи, суд або орган, що прийняв рішення про припинення юридичної особи, зобов'язані протягом трьох робочих днів з дати прийняття рішення письмово повідомити орган, що здійснює державну реєстрацію.

Учасники юридичної особи, суд або орган, що прийняв рішення про припинення юридичної особи, відповідно до цього Кодексу призначають комісію з припинення юридичної особи (комісію з реорганізації, ліквідаційну комісію), голову комісії або ліквідатора та встановлюють порядок і строк заявлення кредиторами своїх вимог до юридичної особи, що припиняється.

Строк заявлення кредиторами своїх вимог до юридичної особи, що припиняється, не може становити менше двох і більше шести місяців з дня оприлюднення повідомлення про рішення щодо припинення юридичної особи.

Відповідно до п.1 ч.1 та ч.3 ст.110 ЦК України, юридична особа ліквідується за рішенням її учасників або органу юридичної особи, уповноваженого на це установчими документами, в тому числі, у зв'язку з закінченням строку, на який було створено юридичну особу, досягненням мети, для якої її створено, а також в інших випадках, передбачених установчими документами. Якщо вартість майна юридичної особи є недостатньою для задоволення вимог кредиторів, юридична особа здійснює всі необхідні дії, встановлені законом про відновлення платоспроможності або визнання банкрутом .

Згідно з ч.8 ст.111 ЦК України, ліквідаційна комісія (ліквідатор) після закінчення строку для пред'явлення вимог кредиторами складає проміжний ліквідаційний баланс, що включає відомості про склад майна юридичної особи, що ліквідується, перелік пред'явлених кредиторами вимог та результат їх розгляду. Проміжний ліквідаційний баланс затверджується учасниками юридичної особи, судом або органом, що прийняв рішення про ліквідацію юридичної особи .

Отже, враховуючи зазначені вимоги Закону про банкрутство, необхідними передумовами для звернення зі заявою про порушення провадження у справі про банкрутство боржника у порядку ст.95 Закону є: згідно з вимогами ст.105 ЦК України - виявлення кредиторів та встановлення повного обсягу кредиторської заборгованості, повідомлення органу державної податкової служби про ліквідацію підприємства, складання проміжного ліквідаційного балансу за наслідком проведених ліквідаційною комісією дій в ліквідаційній процедурі та затвердження його компетентним органом юридичної особи боржника.

У судове засідання 10.10.2016р. представник боржника у судове засідання не з'явився, про день та час слухання справи повідомлений належним чином, про причини не явки суду не повідомив.

За результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство 10.09.2016р., наявних в матеріалах справи документів, заслухавши пояснення представника боржника, суд встановив:

Заява про порушення справи про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю В«ПАРМАЗАНВ» , м. Маріуполь прийнята до розгляду господарським судом Донецької області, подана боржником на підставі ст.95 Закону про банкрутство.

Загальними зборами учасників ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю В«ПАРМАЗАНВ» , м. Маріуполь (протокол №2016-07-11 від 11.07.2016р.) прийнято рішення припинити діяльність підприємства у зв'язку з ліквідацією.

Головою ліквідаційної комісії подано заяву про ліквідацію форми №8-ОПП від 12.07.2016р.: до Жовтневої ОДПІ Головного управління ДФС у Донецькій області та ДПІ у м. Черкасах ГУ ДФС у Черкаській області.

В Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесений запис про перебування ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю В«ПАРМАЗАНВ» , м. Маріуполь в стані припинення за рішенням засновників з визначеним строком для заявлення кредиторами своїх вимог - 16.09.2016р. (Витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань №1001416071 станом на 16.09.2016р.).

Протягом 2-х місяців з моменту внесення в Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відомостей про припинення юридичної особи ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю В«ПАРМАЗАНВ» , м. Маріуполь до голови ліквідаційної комісії звернулося ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю В«БІОЛЕНД-ОДЕСАВ» , м. Дніпро з кредиторськими вимогами за договором поставки №48/15 від 04.04.2015р. на суму 530 117,83грн.

Відповідно до заяви про порушення справи про банкрутство, інвентаризаційного опису основних засобів від 25.07.2016р. та проміжного ліквідаційного балансу станом на 16.09.2016р. в касі підприємства наявні грошові кошти у розмірі 15 300,00грн. Інші майнові активи у боржника відсутні.

Таким чином, у боржника недостатньо майна для задоволення вимог кредиторів.

16.06.2016р. загальними зборами учасників ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю В«ПАРМАЗАНВ» , м. Маріуполь (протокол №2016-09-16 загальних зборів учасників ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю В«ПАРМАЗАНВ» , м. Маріуполь (код ЄДРПОУ 38368474) затверджено проміжний баланс підприємства. 19.09.2016р. прийнято рішення звернутись до господарського суду Донецької області із заявою про порушення справи про банкрутство на підставі ст.95 Закону про банкрутство (протокол №2016-09-19 загальних зборів учасників ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю В«ПАРМАЗАНВ» , м. Маріуполь (код ЄДРПОУ 38368474).

Відповідно до ч.2 ст.95 Закон про банкрутство за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом для призначення розпорядника майна. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого. Вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом здійснюється в судовому засіданні, що проводиться не пізніше чотирнадцяти днів після порушення провадження у справі в загальному порядку, визначеному цим Законом.

Оскільки ст.95 Закону про банкрутство регламентує особливості застосування процедури банкрутства до боржника, що ліквідується власником та регулює спрощений порядок розгляду справ про банкрутство, в ухвалі про порушення провадження у справі про банкрутство боржника даної категорії, зазначається частина відомостей, передбачена ч. 9 ст.16 Закону про банкрутство, а саме: відомості про порушення провадження у справі про банкрутство та введення мораторію на задоволення вимог кредиторів.

Керуючись ст.ст.1, 2, 10, 11, 16, 95 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , ст.ст. 105, 110, 111 ЦК України, ст.86 ГПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

1.Порушити провадження у справі за заявою боржника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю В«ПАРМАЗАНВ» , м. Маріуполь (код ЄДРПОУ 38368474; адреса: 87512, Донецька область, м.Маріуполь, Жовтневий район, Володарське шосе, буд. 2).

2. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів.

3. Призначити справу до розгляду в судовому засіданні на 19.10.16р. о 10:00год,

яке відбудеться у приміщенні господарського суду Донецької області каб.320

4. Явка представника боржника в судове засідання обов'язкова.

5. Примірники даної ухвали надіслати:

а) боржнику;

б) державному органу з питань банкрутства;

в) державному реєстратору за місцезнаходженням боржника;

г) державній виконавчій службі за місцезнаходженням боржника;

д) органу державної податкової служби за місцезнаходженням боржника.

Суддя І.К. Чорненька

Дата ухвалення рішення10.10.2016
Оприлюднено20.10.2016
Номер документу61997922
СудочинствоГосподарське
Сутьвідновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ

Судовий реєстр по справі —905/2729/16

Ухвала від 19.04.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 04.04.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 27.03.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 13.03.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 14.02.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 30.01.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Постанова від 19.10.2016

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 10.10.2016

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 23.09.2016

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні