Ухвала
від 13.10.2016 по справі 2а-145/11/1270
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

10.2.1

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

13 жовтня 2016 року СєвєродонецькСправа № 2а-145/11/1270

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Ковальова Т.І., розглянувши у порядку письмового провадження заяву Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Старобільському районі Луганської області про заміну сторони виконавчого провадження по справі № 2а-145/11/1270 за позовом відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Красний Луч Луганської області до підприємства Петровської виправної колонії № 24 Управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Луганській області про стягнення заборгованості у розмірі 1877,24 грн.,-

ВСТАНОВИВ:

05 серпня 2016 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшла заява Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Старобільському районі Луганської області про заміну сторони виконавчого провадження по справі № 2а-145/11/1270 за позовом відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Красний Луч Луганської області до підприємства Петровської виправної колонії № 24 Управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Луганській області про стягнення заборгованості у розмірі 1877,24 грн.

В обґрунтування заяви про заміну сторони виконавчого провадження зазначено, що постановою Луганського окружного адміністративного суду від 31.01.2011 позовні вимоги відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Красний Луч Луганської області до державного підприємства Петровської виправної колонії №24 Управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Луганській області про стягнення заборгованості у розмірі 1877,24 грн. задоволено.

Виконавчий лист по адміністративній справі № 2а-145/11/1270 виданий та своєчасно був направлений на виконання до Відділу державної виконавчої служби Краснолуцького МУЮ Луганської області.

На підставі наказу управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Луганській області від 04.08.2015 № 144 визначено, що відділенням у Старобільському районі забезпечуватиметься робота зі страхувальниками відділення в м. Красний Луч.

На підставі вищенаведеного заявник просить суд замінити сторону виконавчого провадження з виконання виконавчого листа у справі № 2а-145/11/1270 стягувача - з відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Красний Луч Луганської області на відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Старобільському районі Луганської області.

Представник заявника належним чином повідомлений про дату, час та місце розгляду заяви, у судове засідання не прибув, розгляд заяви просив проводити без його участі.

Відповідач у судове засідання не прибув, про час, дату та місце судового засідання повідомлявся належним чином, причини неявки суду невідомі.

Згідно довідки Луганського окружного адміністративного суду від 08.08.2016 встановлено неможливість надіслання поштового відправлення у даній адміністративній справі відповідачу, оскільки згідно листа в.о. директора ЛД УДППЗ «Укрпошта» від 04.01.2016 № 892 з 07.11.2014 не здійснюється пересилання пошти у Луганській області до/з міст обласного значення, зокрема, м. Красний Луч Луганської області.

Інформацію про дату розгляду даної справи розміщено на офіційному веб-сайті Луганського окружного адміністративного суду adm.lg.court.gov.ua.

Таким чином, судом вжито всіх заходів щодо належного повідомлення відповідача про дату, час та місце розгляду заяви.

З урахуванням вищенаведеного суд вважає, що відповідач, який не прибув у судове засідання повідомлений про дату, час та місце розгляду справи належним чином.

Відповідно до ч. 6 ст. 128 КАС України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Оскільки представник позивача та представник відповідача про час, дату та місце розгляду заяви були повідомлені належним чином, відсутні потреби заслухати свідка чи експерта, суд вважає за можливе розглянути заяву в порядку письмового провадження на підставі наявних у ній доказів.

Суд, розглянувши заяву про заміну сторони виконавчого провадження, дійшов до висновку про відмову у її задоволенні з огляду на наступне.

Відповідно до положень ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Розгляду заяви про заміну сторони виконавчого провадження має передувати відновлення втраченого провадження у адміністративній справі № 2а-145/11/1270.

Ухвалою Луганського окружного адміністративного суду від 18.12.2015 відновлено втрачене провадження в адміністративній справі №2а-145/11/1270 за позовом відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Красний Луч Луганської області до підприємства Петровської виправної колонії № 24 Управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Луганській області про стягнення заборгованості у розмірі 1877,24 грн. в частині: постанови Луганського окружного адміністративного суду від 31.01.2011 (а.с.29,30).

Постановою Луганського окружного адміністративного суду від 31.01.2011 адміністративний позов відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Красний Луч Луганської області до підприємства Петровської виправної колонії № 24 Управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Луганській області про стягнення заборгованості у розмірі 1877,24 грн., - задоволено повністю.

Стягнуто з підприємства Петровської виправної колонії № 24 Управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Луганській області (місцезнаходження: 94540, Луганська область, м. Красний Луч, м. Петровське, р/р № 26006301469 в УСБ м. Красний Луч, МФО 304085, код ЄДРПОУ 08680371) на користь відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Красний Луч Луганської області (місцезнаходження: 94506, Луганська область, м. Красний Луч, вул. Студентська, 4, р/р № 31175420001254 в УДК Луганської області, м. Луганськ, МФО 804013, код 25926879) поточну заборгованість по страховим внескам у розмірі 1877,24 грн. (одна тисяча вісімсот сімдесят сім гривень двадцять чотири копійки) (а.с.26,27).

Згідно з даними комп'ютерної програми «Діловодство спеціалізованого суду» вбачається, що виконавчий лист по справі № 2а-145/11/1270 отримано позивачем 06.07.2011.

Відповідно до листа управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Луганській області від 26.08.2016 № 2-3/13/17230 вбачається, що згідно даних Єдиного державного реєстру виконавчих проваджень встановлено, що виконавчі провадження, відкриті на виконання виконавчого листа № 2а-2430/11/1270, виданого Луганським окружним адміністративним судом про стягнення з Підприємства Петровської виправної колонії №24 Управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Луганській області на користь Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Красний Луч Луганської області, згідно даних Єдиного державного реєстру виконавчих проваджень не знайдено (а. с. 77).

Відповідно до ст. 1 Закону України «Про виконавче провадження» виконавче провадження як завершальна стадія судового провадження та примусове виконання рішень інших органів (посадових осіб) - це сукупність дій органів і посадових осіб, визначених у цьому Законі, що спрямовані на примусове виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб), які провадяться на підставах, в межах повноважень та у спосіб, визначених цим Законом, іншими нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону та інших законів, а також рішеннями, що відповідно до цього Закону підлягають примусовому виконанню (далі - рішення).

Згідно з ч.1 ст. 2 Закону України «Про виконавче провадження» примусове виконання рішень покладається на державну виконавчу службу, яка входить до системи органів Міністерства юстиції України.

Відповідно до ст.8 Закону України «Про виконавче провадження» сторонами у виконавчому провадженні є стягувач і боржник.

Стягувачем є фізична або юридична особа, на користь чи в інтересах якої видано виконавчий документ. Боржником є фізична або юридична особа, визначена виконавчим документом.

У разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із \заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Заявником не надано доказів наявності виконавчого провадження з примусового виконання виконавчого листа № 2а-145/11/1270, виданого Луганським окружним адміністративним судом.

З огляду на вищевикладене та, з урахуванням відсутності доказів наявності виконавчого провадження з виконання виконавчого листа у справі № 2а-145/11/1270, суд дійшов до висновку про відсутність підстав для задоволення заяви Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Старобільському районі Луганської області про заміну сторони виконавчого провадження по справі № 2а-145/11/1270 за позовом відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Красний Луч Луганської області до підприємства Петровської виправної колонії № 24 Управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Луганській області про стягнення заборгованості у розмірі 1877,24 грн.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 160, 165, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

У задоволенні заяви Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Старобільському районі Луганської області про заміну сторони виконавчого провадження по справі № 2а-145/11/1270 за позовом відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Красний Луч Луганської області до підприємства Петровської виправної колонії № 24 Управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Луганській області про стягнення заборгованості у розмірі 1877,24 грн., - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга подається до Донецького апеляційного адміністративного суду через Луганський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 КАС України, а також прийняття ухвали у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого статтею 186 КАС України, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Якщо строк апеляційного оскарження буде поновлено, то вважається, що ухвала суду не набрала законної сили.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.10.2016
Оприлюднено21.10.2016
Номер документу62029643
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-145/11/1270

Ухвала від 13.10.2016

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.І. Ковальова

Ухвала від 13.10.2016

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.І. Ковальова

Ухвала від 16.08.2016

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.І. Ковальова

Ухвала від 08.08.2016

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.І. Ковальова

Ухвала від 10.12.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Ухвала від 30.11.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Постанова від 31.01.2011

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.О. Пляшкова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні