Ухвала
від 19.04.2007 по справі б40/428-06
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Б40/428-06

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

 

19.04.07р.

Справа № Б40/428-06

За заявою     Нікопольської ОДПІ, м. Нікополь Дніпропетровської  області        

до боржника Лошкарівське сільське споживче товариство, с. Лошкарівка Нікопольського району Дніпропетровської  області

про визнання банкрутом

Суддя Садиліна О.Є.

Представники сторін:

Від кредитора: Долідзе А. О. –держ. податковий інспектор ОДПІ,   доручення  № 12

від 22.02.06 р.;

від ліквідатора: Зибін А. О. –арбітражний керуючий;

СУТЬ  СПРАВИ:

        Справа за заявою Нікопольської ОДПІ, м. Нікополь Дніпропетровської  області про визнання банкрутом Лошкарівське сільське споживче товариство, с. Лошкарівка Нікопольського  району Дніпропетровської  області перебуває на стадії ліквідації.

        Постановою від 20.12.06 р. боржника визнано банкрутом, відкрита ліквідаційна процедура у справі передбачена ст.52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»,  ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого  Зибіна А. О.

        21.03.07 р.  до господарського суду надійшло клопотання ліквідатора  Лошкарівського сільського споживчого  товариства арбітражного керуючого Зибіна А. О. за №28 від 19.03.07 р.  про звільнення активів Лошкарівського сільського споживчого товариства з податкової застави.

       Розглянувши представлене клопотання ліквідатора у судовому засіданні,  господарський суд встановив:  

       06.12.06 р.  господарський суд Дніпропетровської області  порушив провадження у справі  про банкрутство Лошкарівського сільського споживчого товариства, с. Лошкарівка Нікопольського  району Дніпропетровської  області,  ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів.

       Відповідно до Витягу з Державного реєстру обтяжень рухомого майна станом на 12.03.07 р.  все майно та майнові права  Лошкарівського  споживчого товариства  перебувають у податковій заставі Нікопольської ОДПІ, що   зареєстрована 23.01.2003 р. за №973-861.

       Згідно з  п. 7.8  ст. 7 Закону України “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами”, з моменту прийняття ухвали господарським судом про порушення провадження у справі про банкрутство платника податків порядок сплати податкового зобов'язання або погашення податкового боргу такого платника податків, зазначених у заяві, яка подається до господарського суду, визначається згідно з нормами Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”,  без застосування норм Закону України “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами”.  

      Враховуючи, що податкова застава є способом забезпечення виконання податкового зобов'язання, а порядок виконання цього зобов'язання платником податків, щодо якого порушено провадження у справі про банкрутство,  Законом України “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” не регулюється,  то не може бути застосована податкова застава на час провадження у справі про банкрутство,  а активи боржника повинні бути звільнені з податкової застави.

      Згідно з п. 8.7.1  ст. 8 Закону України  “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” активи платників податків звільняються з податкової застави з дня прийняття відповідного рішення господарським судом у межах процедур, визначених законодавством з питань банкрутства.  

        На підставі викладеного, керуючись ст. 86 ГПК України, ст. ст. 7, 8  Закону України “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами”, ст. ст. 1, 12, 17-21, 22  Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”,  -

У Х В А Л И В:   

     Звільнити активи боржника  - Лошкарівського сільського споживчого товариства,

с. Лошкарівка Нікопольського  району Дніпропетровської  області  з податкової застави

до припинення провадження у справі   № Б 40/428-06.

     Зобов'язати   Нікопольську ОДПІ, м. Нікополь Дніпропетровської  області у 10-ти денний термін з дня отримання цієї ухвали виключити  з Державного реєстру обтяжень рухомого майна  активи Лошкарівського сільського споживчого товариства, с. Лошкарівка Нікопольського  району Дніпропетровської  області  які знаходяться у податковій заставі.

Суддя

  О.Є. Садиліна

            

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення19.04.2007
Оприлюднено22.08.2007
Номер документу620373
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б40/428-06

Ухвала від 19.04.2007

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Садиліна О.Є.

Ухвала від 19.04.2007

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Садиліна О.Є.

Ухвала від 22.01.2007

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Садиліна О.Є.

Ухвала від 06.12.2006

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Садиліна О.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні