Постанова
від 24.02.2011 по справі 2а/0270/852/11
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 лютого 2011 р. Справа № 2а/0270/852/11

Вінницький окружний адміністративний суд в складі

Головуючого судді Чудак Олесі Миколаївни ,

при секретарі судового засідання: Колос Мирославі Сергіївні

за участю представників сторін:

позивача : ОСОБА_1

відповідача : не з'явився

розглянувши у відкритому судовому засіданні подання Державної податкової інспекції у м. Вінниці до Товариства з обмеженою відповідальністю "Життя" про стягнення коштів за податковим боргом

ВСТАНОВИВ :

До Вінницького окружного адміністративного суду надійшло подання Державної податкової інспекції у м. Вінниці (ДПІ у м. Вінниці) до Товариства з обмеженою відповідальністю "Життя" (ТОВ "Життя", Товариство) про стягнення боргу по податку на прибуток підприємства в сумі 12213 грн 93 коп.

Позовні вимоги мотивовані, зокрема, тим, що 09 лютого 2011 року платником податку подано декларацію з податку на прибуток підприємства за 2010 рік, якою визначено податкове зобов'язання в сумі 12805 грн. Дане зобов'язання платник повинен був самостійно сплатити протягом 10 календарним днів, що зроблено не було, в зв'язку з чим і пред'явлено даний позов.

В судовому засіданні представник ДПІ у м. Вінниці - начальник відділу представництва інтересів у судах та взаємодії із структурними підрозділами юридичного управління ОСОБА_1 (довіреність на а.с. 18) позовні вимоги підтримав в повному обсязі, посилаючись на обставини, викладені у поданні.

Відповідач в судове засідання не з'явився. Із атку від 23 лютого 2011 року, складеного кур'єром Вінницького окружного адміністративного суду, вбачається, що ТОВ "Життя" за вказаною адресою не знаходиться (а.с. 13).

Враховуючи скорочений термін розгляду даної категорії справ, думку представника позивача з цього приводу та положення частини 7 статті 183-3 КАС України, якою передбачено, що неявка сторін у судове засідання не перешкоджає розгляду подання, суд ухвалив провести розгляд подання за відсутності відповідача.

Розглянувши подані документи і матеріали, заслухавши пояснення представника позивача, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується вимога, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд встановив наступне.

ТОВ "Життя" зареєстроване виконавчим комітетом Вінницької міської ради 27 січня 1994 року та взято на податковий облік платника податків в органах державної податкової служби.

09 лютого 2011 року вказаним платником подано декларацію з податку на прибуток підприємства за 2010 рік, якою визначено податкове зобов'язання в сумі 12805 грн (а.с. 7).

Відповідно до пункту 57.1 статті 57 Податкового кодексу України платник податків зобов'язаний самостійно сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого цим Кодексом для подання податкової декларації.

Згідно підпункту 14.1.175 пункту 14.1. статті 14 цього ж Кодексу податковий борг - сума грошового зобов'язання (з урахуванням штрафних санкцій за їх наявності), самостійно узгодженого платником податків або узгодженого в порядку оскарження, але не сплаченого у встановлений цим Кодексом строк, а також пеня, нарахована на суму такого грошового зобов'язання.

Враховуючи те, що по відповідач частково виконав вказане вище податкове зобов'язання, то станом на 21 лютого 2011 року заборгованість по зобов'язанню зменшилась та вважається податковим боргом, а саме в сумі 12213 грн 93 коп.

Згідно положень підпункту 20.1.18 пункту 20.1 статті 20 Податкового Кодексу України органи державної податкової служби мають право звертатися до суду щодо стягнення коштів платника податків, який має податковий борг, з рахунків у банках, обслуговуючих такого платника, на суму податкового боргу або його частини.

Водночас, відповідно до частин першої та сьомої статті 183-3 КАС України провадження у справах за зверненням органів державної податкової служби при здійсненні ними передбачених законом повноважень здійснюється на підставі подання таких органів щодо стягнення коштів за податковим боргом. Суд у триденний строк, але не пізніше ніж протягом 96 годин з моменту встановлення обставин, що зумовлюють звернення заявника до суду, приймає постанову по суті заявлених вимог, яка підлягає негайному виконанню.

У відповідності до норм статей 11, 71 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення.

Суд оцінює докази, які є у справі, за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на їх безпосередньому, всебічному, повному та об'єктивному дослідженні (ст. 86 КАС України).

За наведених обставин, суд дійшов висновку, що вимоги стосовно стягнення податкового боргу обґрунтовані, підтверджуються матеріалами справи, не спростовані відповідачем, а відтак підлягають задоволенню.

Оскільки спір вирішено на користь суб'єкта владних повноважень, звільненого від сплати судового збору, а також за відсутності витрат позивача -суб'єкта владних повноважень, пов'язаних із залученням свідків та проведенням судових експертиз, судові витрати (судовий збір) стягненню з відповідача не підлягають.

Керуючись ст.ст. 70, 71, 79, 86, 94, 158, 162, 163, 167, 183-3, 255, 257 КАС України, суд

ПОСТАНОВИВ :

Подання задовольнити.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Життя" (вул. 600-річчя, 70/179, м. Вінниця, Вінницька область, 21000, код ЄДРПОУ 20083347, р/р 26000000246708 ПАТ "Укрсоцбанк", МФО 300023) борг по податку на прибуток підприємств в сумі 12213 грн 93 коп. (дванадцять тисяч двісті тринадцять гривень дев'яносто три копійки) в дохід Державного бюджету України.

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 254 КАС України.

Відповідно до ст. 186 КАС України, апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови. Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Суддя Чудак Олеся Миколаївна

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.02.2011
Оприлюднено24.10.2016
Номер документу62067212
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0270/852/11

Постанова від 24.02.2011

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Чудак Олеся Миколаївна

Ухвала від 22.02.2011

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Чудак Олеся Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні