Ухвала
від 18.10.2016 по справі 906/864/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"18" жовтня 2016 р. Справа № 906/864/16

Господарський суд Житомирської області у складі:

судді: Маріщенко Л.О.

розглянувши справу за позовом: Керівника Новоград-Волинської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Територіальної громади Майстрівської сільської ради Новоград-Волинського району Житомирської області (с. Майстрів Новоград-Волинського району Житомирської області)

до 1) ОСОБА_1 освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації (м. Новоград-Волинський Житомирська область)

2) Комунального закладу "Центр первинної медико-санітарної допомоги Новоград-Волинського району" (с. Ярунь Новоград-Волинського району Житомирської області)

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог а предмет спору на стороні позивачів: Майстрівська загальноосвітня школа І ступеня Майстрівської сільської ради Новоград-Волинського району Житомирської області (с. Майстрів Новоград_волинського району Житомирської області)

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів:

Новоград - Волинська районна державна адміністрація (м. Новоград-Волинський Житомирська область)

про визнання недійсним договору №44 від 03.02.2016 оренди в частині, припинення зобов'язання на майбутнє, зобов'язання звільнити та повернути частину приміщення

за участю представників сторін:

від прокурора: Дереча І.В. посвідчення №023362 від 04.12.2013

від позивача: не з'явився

від першого відповідача: не з'явився

від другого відповідача: ОСОБА_2 - головний лікар (розпорядження №36-К від 01.08.2012); ОСОБА_3 - довіреність від 18.10.2016

від 3-ї особи Майстрівської ЗОШ: не з'явився

від 3-ї особи Новоград-Волинської РДА: ОСОБА_4 - довіреність від 13.10.2016

ВСТАНОВИВ:

Керівник Новоград-Волинської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Територіальної громади Майстрівської сільської ради Новоград-Волинського району Житомирської області звернувся з позовом до відповідачів про визнання недійсним договору №44 від 03.02.2016 оренди в частині, припинення зобов'язання на майбутнє, зобов'язання звільнити та повернути частину приміщення.

Ухвалою господарського суду Житомирської області від 02.09.2016 порушено провадження у даній справі та призначено судове засідання. Залучено до участі у справі третіх осіб, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивачів - Майстрівська загальноосвітня школа І ступеня Майстрівської сільської ради Новоград-Волинського району Житомирської області, на стороні відповідачів - Новоград - Волинська районна державна адміністрація.

Прокурор в судовому засіданні підтримала позовні вимоги, на вимогу ухвали суду надала письмові пояснення щодо предмету спору та довідку про відсутність аналогічного спору.

Позивач, перший відповідач та третя особа Майстрівська ЗОШ в судове засідання своїх представників не направили, про причини неявки суд не повідомлено, вимог ухвали суду від 02.09.2016 не виконано.

Представники другого відповідача та третьої особи Новоград-Волинської РДА подали до суду заперечення на позовну заяву, згідно з якими просять відмовити в позові, та додано документи на вимогу ухвали суду.

Крім того. представниками другого відповідача подано клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів - Фельдшерський пункт с. Майстрів Пилиповецької АЗПСМ КЗ "ЦПМСД Новоград-Волинського району" ( с. Майстрів, вул. Полянського, 7).

Відповідно до ст. 27 ГПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора. Якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

У зв'язку з неявкою в судове засідання представників сторін та третьої особи, не подання ними витребуваних доказів, а також необхідністю у залученні третьої особи, суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи.

Присутні в судовому засіданні прокурор, представники відповідача та третьої особи не заперечили проти відкладення розгляду справи та подали клопотання про вирішення справи у більш тривалий строк ніж передбачено ч. 1 ст. 69 ГПК України.

Відповідно до ч.1 ст 77 ГПК України, господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні, зокрема у випадку нез'явлення в судове засідання представників сторін, інших учасників судового процесу, неподання сторонами витребуваних доказів, необхідністю витребування нових доказів.

Керуючись ст.ст. 27, 69, 77, 86 ГПК України, господарський суд,-

УХВАЛИВ:

1. Продовжити строк розгляду справи по 16.11.2016.

2. Розгляд справи відкласти.

3. Наступне судове засідання призначити на "10" листопада 2016 р. о 12:30 в приміщенні господарського суду Житомирської області, в залі судових засідань № 208

4. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів - Фельдшерський пункт с. Майстрів Пилиповецької АЗПСМ КЗ "ЦПМСД Новоград-Волинського району" (Житомирська область, Новоград-Волинський район, с. Майстрів, вул. Полянського, 7).

Третій особі надати суду письмові пояснення по суті викладених позовних вимог.

5. Зобов'язати позивача подати суду:

- оригінали (для огляду) доданих до позовної заяви документів;

- надати власне письмове підтвердження того, що в провадженні господарського суду або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує господарський спір, не має справи між тими ж сторонами, про той же предмет та з тих же підстав, а також не має рішення цих органів з такого спору;

6. Зобов'язати відповідача ОСОБА_1 освіти Новоград-Волинської РДА подати суду:

- оригінали (для огляду) та копії для залучення до матеріалів справи статутних документів, копію свідоцтва про державну реєстрацію, копію довідки про включення до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, письмову інформацію про свої реєстраційні (банківські) рахунки із зазначенням повних банківських реквізитів;

- відзиви на позов з документальним обґрунтуванням їх висновків.

7. Зобов'язати третю особу Майстрівську ЗОШ надати суду письмові пояснення по суті заявлених позовних вимог.

8. Учасникам процесу письмові докази, які подаються до господарського суду, оформити відповідно до вимог ст. 36 ГПК України, а пояснення викласти письмово.

9. Повноваження представників сторін мають бути підтверджені довіреністю, оформленою в установленому порядку (засвідченою нотаріально або, якщо довіреність видає юридична особа - підписом її керівника з засвідченням печатки цієї організації). В разі представництва інтересів сторони безпосередньо її керівництвом - подати копію наказу, рішення, розпорядження, протоколу тощо або засвідчені належним чином витяги з них про призначення на відповідну посаду.

10. Звернути увагу сторін, що усі витребувані судом документи повинні бути подані суду через діловодну службу господарського суду Житомирської області, з метою їх реєстрації до початку призначеного судового засідання.

Викликати в засідання суду уповноважених представників сторін, третіх осіб та прокурора.

Суддя Маріщенко Л.О.

Друк. : ОСОБА_5

1 - у справу,

2-4 - сторонам (рек. з повід.)

5,6 - третім особам (рек. з повід.)

7,8 - Нов.-Волинській місцевій прокуратурі та прок. Житомирської області (рек.)

9 - третій особі Фельдшерський пункт с. Майстрів Пилиповецької АЗПСМ КЗ "ЦПМСД Новоград-Волинського району" (Житомирська область, Новоград-Волинський район, с. Майстрів, вул. Полянського, 7). (рек. з пов.)

Дата ухвалення рішення18.10.2016
Оприлюднено24.10.2016
Номер документу62075710
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —906/864/16

Ухвала від 02.03.2017

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

Ухвала від 21.02.2017

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

Ухвала від 21.02.2017

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

Ухвала від 23.12.2016

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

Ухвала від 19.12.2016

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

Рішення від 10.11.2016

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

Ухвала від 18.10.2016

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

Ухвала від 02.09.2016

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні