Ухвала
від 10.10.2016 по справі 405/7231/16-к
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 405/7231/16-к

1-кс/405/2441/16

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10.10.2016 року слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда ОСОБА_1 , за участю слідчого ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Кіровоградській області ОСОБА_2 , у кримінальному провадженні за№32016120010000039, про надання тимчасового доступу до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

слідчий за погодженням з прокурором звернувся до суду з вищевказаним клопотанням, в обґрунтування якого вказав, що в провадженні слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Кіровоградській області перебуває кримінальне провадження №32016120010000039 від 29.04.16, відносно ФОП ОСОБА_3 , за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ФОП ОСОБА_3 (РНОКПП НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), протягом 2015 року шляхом не відображення в податковій звітності доходу отриманого від реалізації м`ясопродукції на адресу ПП «Альпарі» (код 39505432), ПП «Плутос» (код 39725182) та ПП «Тантьєма» (код 39716335), умисно ухилився від сплати податку з доходів фізичних осіб на загальну суму 10763701 грн., що призвело до фактичного ненадходження в бюджет держави грошових коштів в особливо великих розмірах.

Крім того за результатами проведених заходів встановлено, що на даний час ФОП ОСОБА_3 продовжує здійснювати протиправну діяльність разом з іншими особами, а саме: проводить експортні операції з реалізації м`яса нерезиденту, зареєстрованому в республіці Казахстан.

З метою прикриття незаконної діяльності створене підприємство ТОВ «Лан Трейд» (код ЄДРПОУ 39887743, на обліку в ДПІ у Центральному районі м. Миколаїв, податкова адреса проспект Леніна 93, кв. 603/2). Директор ОСОБА_4 , 222860204.

Так, встановлено, що 08.04.2016 року ФОП ОСОБА_3 разом з іншими особами, через ТОВ «Лан Трейд» експортував м`ясо великої рогатої худоби, морожене, обвалене УКТЗЕД 202309000 (38 т м`яса, з яких 6225 кг вищий сорт; 14847 кг 1 сорт; 17593 кг 2 сорт) фактурною вартістю 2042647 грн. на ТОВ "АСТАНАМЕГАТРЕЙД" (Республіка Казахстан, м. Астана, вул. Ш. Бокеєва 10/2).

Слідчий вказує, що на даний час по кримінальному провадженню виникла необхідність у встановленні повного ланцюгу грошових потоків та задіяних банківських рахунків і осіб причетних до операцій відображених у звітності ТОВ «Лан Трейд».

Для здійснення своєї господарської діяльності ТОВ «Лан Трейд» використовувало поточний розрахунковий рахунок № НОМЕР_2 який відкритий в АТ «ОТП Банк» (МФО 300528) за адресою: м. Київ, вул. Жилянська, 43.

Слідчий стверджує, що матеріали кримінального провадження містять достатні дані вважати, що вказані речі і документи, до яких планується отримати тимчасовий доступ мають важливе доказове значення у кримінальному провадженні знаходяться у володінні АТ «ОТП Банк», розташованому за адресою: м. Київ, вул. Жилянська, 43 та для досягнення мети тимчасового доступу необхідно вилучити оригінали вищевказаних документів.

З посиланням на викладені обставини слідчим обґрунтовується у клопотанні необхідність в наданні тимчасового доступу до вказаних документів.

При розгляді клопотання слідчий підтримав його повністю.

Заслухавши слідчого, вивчивши надані стороною кримінального провадження матеріали, слідчий суддя прийшов до таких висновків.

Статтею 159 КПК України визначено, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України, якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Відповідно до п. 4 ч. 2 ст.160 КПК України, у клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів зазначається зокрема: підстави вважати, що речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчим суддею встановлено, що в провадженні слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Кіровоградській області перебуває кримінальне провадження №32016120010000039 від 29.04.16, відносно ФОП ОСОБА_3 , за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 КК України.

З метою прикриття незаконної діяльності створене підприємство ТОВ «Лан Трейд» (код ЄДРПОУ 39887743, на обліку в ДПІ у Центральному районі м. Миколаїв, податкова адреса проспект Леніна 93, кв. 603/2). Директор ОСОБА_4 , 222860204.

08.04.2016 року ФОП ОСОБА_3 разом з іншими особами, через ТОВ «Лан Трейд» експортував м`ясо великої рогатої худоби, морожене, обвалене УКТЗЕД 202309000 (38 т м`яса, з яких 6225 кг вищий сорт; 14847 кг 1 сорт; 17593 кг 2 сорт) фактурною вартістю 2042647 грн. на ТОВ "АСТАНАМЕГАТРЕЙД" (Республіка Казахстан, м. Астана, вул. Ш. Бокеєва 10/2).

З наданих до клопотання матеріалів вбачається, що ТОВ «Лан Трейд» (код ЄДРПОУ 39887743) має відкриті в АТ «ОТП Банк» розрахункові рахунки, зокрема № НОМЕР_2 (українська гривня), який відкрито 08.02.2016 року).

Разом з тим, документи, до яких слідчий просить отримати доступ знаходяться у володінні АТ «ОТП Банк», мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні і можуть бути використані як докази, іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів є неможливо, а тому існує необхідність у наданні тимчасового доступу до речей і документів, з можливістю вилучення належним чином завірених копій документів вказаних в клопотанні.

Крім того, слідчим до клопотання не додано належних доказів, які б обґрунтовували необхідність вилучення вказаних в клопотанні документів.

Враховуючи викладене, слідчий суддя вважає клопотання частково обґрунтованим.

На підставі наведеного, та керуючись ст.ст.159-166 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

клопотання старшого слідчого ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Кіровоградській області ОСОБА_2 , у кримінальному провадженні за№32016120010000039, про надання тимчасового доступу до речей і документів задовольнити частково.

Надати старшому слідчому з ОВС відділу кримінальних розслідувань слідчого управління ФР ГУ ДФС у Кіровоградській області капітану податкової міліції ОСОБА_2 , слідчому з ОВС відділу кримінальних розслідувань слідчого управління ФР ГУ ДФС у Кіровоградській області старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_5 , слідчому з ОВС відділу планування та моніторингу слідчого управління ФР ГУ ДФС у Кіровоградській області лейтенанту податкової міліції ОСОБА_6 , старшому слідчому з ОВС відділу кримінальних розслідувань слідчого управління ФР ГУ ДФС у Кіровоградській області капітану податкової міліції ОСОБА_7 тимчасовий доступ до речей і документів з можливістю вилучення належним чином завірених копій документів, які перебувають у володінні АТ «ОТП Банк», розташованому за адресою: Київ, вул. Жилянська, 43, а саме:

електронних документів перетворених електронними засобами у візуальну форму скопійовані на магнітний носій та роздруковані на паперовому носіїпро рух коштів з по-секундною реєстрацією із зазначенням часу проведення платежів (дат, годин, хвилин, секунд), призначення платежу, розшифровкою кореспондентів (назва, код ЄДРПОУ, номер рахунку, назва банку, МФО банку), розшифровкою кредитових та дебетових оборотів, з вхідним та вихідним залишком за кожен операційний день, загальним обсягом кредитових та дебетових оборотів по ТОВ «Лан Трейд» № НОМЕР_2 , з моменту відкриття по теперішній час; заяв про відкриття (закриття) рахунків, договорів розрахунково-касового обслуговування рахунків, корінців повідомлень від платника податків про відкриття рахунку в установі банку, довідок про взяття на облік платника податків, страхового свідоцтва, статутних документів, копій паспортів засновників та директорів підприємства, копій довідок фізичних осіб платників податків, довідки форми 4-ОПП, наказів (розпоряджень) про призначення директорів;

електронних документів перетворених електронними засобами у візуальну форму і роздрукованих на паперовому носіїпротоколів обліку інформації, в яких відображаються ІР-адреси з якої вказаний клієнт користувався Інтернетом і при цьому надсилав до банку платіжні документи;

актів інсталяції системи Інтернет-Клієнт-Банк, регенерації ключів, встановлення комунікаційної системи, актів приймання-передачі виконаних робіт, з зазначенням адрес та телефонів за якими встановлено та через які здійснювався зв`язок з сервером банку по вказаних рахунках;

довіреності на осіб, які мають право отримувати як на паперовому носії так і в електронному вигляді відомості, інформацію про рух коштів по рахунку, отримувати готівкові кошти, чекові книжки;

акт виконаних робіт, яким підтверджено факт встановлення системи Клієнт-Банк та передачі банком електронного шифру (ключа) уповноваженому представнику підприємства, регенерації ключів;

карток із зразками підписів та відбитку печатки підприємств, що діяли на протязі періоду з моменту відкриття рахунку, а також наявні копії паспортів осіб, яким надано право підпису та розпорядження коштами підприємства;

платіжних доручень в т.ч. на сплату податків, зборів, обов`язкових платежів по рахунку;

заяв на видачу готівки;

інформації про організаційно-правову структуру юридичної особи, її керівників, напрями діяльності, осіб, які правомочні здійснювати правочини від імені керівників підприємств, в тому числі що пов`язано з переміщенням та зняттям грошових коштів по поточних рахунках;

заяв на отримання чекових книжок по рахунку;

заяв на встановлення системи „Клієнт-Банк;

договорів про порядок проведення електронних платежів за допомогою системи „Клієнт-Банк;

актів передачі ключів програмного комплексу „Bank On-Line по рахунку;

чеків на отримання готівкових коштів та платіжних доручень по рахунку;

договорів поворотної (безповоротної) фінансової допомоги (позики) наданих чи отриманих;

Строк дії ухвали до 10.11.2016 року.

Роз`яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Ленінського районного суду

м. Кіровограда ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.10.2016
Оприлюднено15.03.2023

Судовий реєстр по справі —405/7231/16-к

Ухвала від 10.10.2016

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Плохотніченко Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні