Ухвала
від 12.10.2016 по справі 757/49791/16-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/49791/16-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 жовтня 2016 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження прокурора ОСОБА_3 , розглянувши в приміщенні суду в м. Києві клопотання прокурора відділу процесуального керівництва та підтримання державного обвинувачення управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 про призначення позапланової перевірки,

В С Т А Н О В И В :

11.10.2016 року в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання сторони кримінального провадження прокурора відділу процесуального керівництва та підтримання державного обвинувачення управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , про призначення позапланової перевірки ТОВ «Укр Ді Сі» (код ЄДРПОУ 34578985) за адресою: Києво-Святошинський район, с. Тарасівка, вул. Київська, 1-б.

Прокурор в судовому засіданні підтримав клопотання з підстав в ньому викладених.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження вказує, що Управлінням з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42015100010000106 від 24.04.2015 року, за підозрою ОСОБА_4 та ОСОБА_5 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що заступник начальника ГУ ДСНС України в Київській області ОСОБА_4 разом з іншими окремими посадовими особами ГУ ДСНС України в Київській області систематично вимагав та отримував неправомірну вигоду від представників суб`єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність на території Київської області за відкликання адміністративних позовів щодо призупинення діяльності підприємств, а також не вжиття відповідних заходів реагування щодо виявлених порушень у сфері пожежної та техногенної безпеки.

Крім того, заступник начальника ГУ ДСНС України в Київській області ОСОБА_4 отриману неправомірну вигоду від суб`єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність на території Київської області легалізував шляхом придбання нерухомості через підставних осіб, а також завуальовано отримував неправомірну вигоду від вищевказаних суб`єктів у вигляді оформлення права власності на нерухомість на підставних осіб.

Так, провідним інспектором Києво-Святошинського РВ ГУ ДСНС України у Київській ОСОБА_6 області 30.09.2015 проведено перевірку додержання вимог законодавства у сферах пожежної, техногенної безпеки, цивільного захисту ТОВ «Укр Ді Сі», яке розташоване за адресою: Києво-Святошинський район, с. Тарасівка, вул. Київська, 1-б під час якої виявлено 12 порушень вимог законодавства, що створюють загрозу життю та здоров`ю людей під час діяльності підприємства, у зв`язку з чим територіальним підрозділом подано документи до канцелярії ГУ ДСНС України у Київській щодо звернення до адміністративного суду на підставі ст. 68 Кодексу цивільного захисту України для застосування заходів реагування у вигляді зупинення роботи ТОВ «Укр Ді Сі» за адресою: Києво-Святошинський район, с. Тарасівка, вул. Київська, 1-б.

За резолюцією заступника начальника ГУ ДСНС України у Київській області ОСОБА_4 юридичним відділом ГУ ДСНС України у Київській області у встановленому порядку підготовлено адміністративний позов про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення роботи ТОВ «Укр Ді Сі» за вказаною адресою та 12.10.2015 направлено до Окружного адміністративного суду м. Києва.

Ухвалою Окружного адміністративного суду м. Києва 23.10.2015 відкрито провадження в адміністративній справі та призначено судовий розгляд справи на 26.11.2015.

26.11.2015 відбулось судове засідання, під час якого відповідач (представник ТОВ «Укр Ді Сі») заявив клопотання про перенесення розгляду справи, у зв`язку з подачею листа до Києво-Святошинського РВ ГУ ДСНС України у Київській області щодо проведення позапланової перевірки ТОВ «Укр Ді Сі» за адресою: Києво-Святошинський район, с. Тарасівка, вул. Київська, 1-б, в межах акту перевірки 288 від 30.09.2015.

Відповідно до вказаного листа інспектором Києво-Святошинського РВ ГУ ДСНС України у Київській області 27.01.2016 проведено вищезазначену перевірку, за результатами проведення якої начальником Києво-Святошинського РВ ГУ ДСНС України у Київській області ОСОБА_7 надано відповідь генеральному директору ТОВ «Укр Ді Сі» про усунення порушень, які зазначені в акті перевірки №288 від 30.09.2015.

18.03.2016 до ГУ ДСНС України в Київській області надійшов запит судді Окружного адміністративного суду м. Києва щодо проведення позапланової перевірки ТОВ «Укр Ді Сі», на який надано відповідь з підтвердженням про проведення позапланової перевірки ТОВ «Укр Ді Сі» за результатами якої порушення, які виявлені в акті №288 від 30.09.2015, усунуті.

На підставі вказаного листа суд прийняв рішення в порядку письмового провадження про закриття справи у зв`язку із усуненням порушень відповідачем.

Отже, в ході досудового розслідування виникла необхідність у проведенні позапланової перевірки ТОВ «Укр Ді Сі» (код ЄДРПОУ 34578985) за адресою: Києво-Святошинський район, с. Тарасівка, вул. Київська, 1-б, з питань дотримання вимог законодавства України у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки.

У відповідності до ст. 93 КПК України сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом отримання від органів державної влади висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до п.п. 3, 4 «Порядку проведення планових (позапланових) перевірок щодо додержання суб`єктом господарювання вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки», затвердженого наказом Міністерства внутрішніх справ України № 1337 від 02.11.2015, посадові особи ДСНС України та її територіальних органів здійснюють державний нагляд (контроль) у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки шляхом проведення планових та позапланових перевірок стану додержання та виконання суб`єктами господарювання вимог законодавства з питань цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки.

Перевірки проводяться з метою здійснення контролю за додержанням суб`єктами господарювання вимог законодавства з питань цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки, виявлення порушень і запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, захисту життя та здоров`я людей.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення прокурора, дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 110, 309 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Призначити позапланову перевірку ТОВ «Укр Ді Сі» (код ЄДРПОУ 34578985) за адресою: Києво-Святошинський район, с. Тарасівка, вул. Київська, 1-б, з питань дотримання вимог законодавства України у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки.

Проведення перевірки доручити фахівцям Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Акт позапланової перевірки оформити у відповідності з вимогами діючих норм чинного законодавства.

Матеріали проведення перевірки (в оригіналах) направити до Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України для долучення до матеріалів кримінального провадження №42015100010000106.

При необхідності фахівцям для проведення перевірки та оформлення її результатів надати матеріали кримінального провадження №42015100010000106.

Ухвала слідчого судді оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в 2-х примірниках

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/49791/16-к

Примірник № 2 наданий прокурору ОСОБА_3

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.10.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу62136506
СудочинствоКримінальне
Сутьпризначення позапланової перевірки

Судовий реєстр по справі —757/49791/16-к

Ухвала від 12.10.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Смик С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні