Ухвала
від 21.10.2016 по справі 279/4841/16-к
КОРОСТЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 279/4841/16-к

1-кс/279/1013/16

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"21" жовтня 2016 р. Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Слідчий-суддя Коростенського міськрайонного суду Житомирської області ОСОБА_1 ,

з секретарем ОСОБА_2 ,

з участю : прокурора ОСОБА_3 ,

слідчого ОСОБА_4

розглянувшиклопотанняНачальника СВ Коростенського ВП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_4 за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016060060001553, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України про проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ :

Начальник СВ Коростенського ВП ГУНП в Житомирській області звернулася до суду з клопотанням про проведення обшуку в приміщеннях Житомирського обласного Комунального Агролісогосподарського підприємства "Житомироблагроліс" Житомирської обласної ради по вул. Радивілівська (Піонерська), 138-а в м.Житомирі.

В клопотанні вказано, що службовими особами Дочірнього підприємства "Коростенський лісгосп АПК" внаслідок неналежного виконання своїх службових обов`язків при проведенні планових суцільних та санітарних рубок лісів в межах Михайлівської та Кожухівської сільських рад допускаються порушення чинного законодавства щодо значного перевищення кількості зрубаних дерев від кількості вказаній у документації.

11.10.2016 про вчинення даного кримінального правопорушення були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016060060001553, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 367 ч. 1 КК України.

Проведеним оглядом місця події встановлено вирубку 1092 дерев. Офіційні дані 338 дерев.

Необлікований ліс збувається в тому числі і за допомогою службових осіб Житомирського обласного Комунального Агролісогосподарського підприємства "Житомироблагроліс" Житомирської обласної ради.

Для подальшого повного та об`єктивного досудового розслідування даного кримінального провадження на досудовому слідстві вважають, що необхідно провести обшук за місцем знаходження Житомирського обласного Комунального Агролісогосподарського підприємства "Житомироблагроліс" Житомирської обласної ради, де можуть зберігатись офіційні документи, знаряддя кримінального правопорушення, що доводять незаконність дій та фіксують обставини вчиненого правопорушення, майно здобуде злочинним шляхом, так як існують ризики знищення або спотворення записів та документів які мають істотне значення для встановлення обставин даного кримінального правопорушення посадовими особами підприємства.

Відповідно до інформації з єдиного реєстру прав на нерухоме майно Житомирське обласне Комунальне Агролісогосподарське підприємство "Житомироблагроліс" Житомирської обласної ради знаходиться по вул. Радивілівська (Піонерська), 138-а в м.Житомирі.

Слідчий та прокурор в суді клопотання підтримали та просили його задовольнити.

У відповідності до вимог ст.ст.110, 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

З матеріалів кримінального провадження слідує, що в діях керівництва Дочірнього підприємства "Коростенський лісгосп АПК" Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства "Житомироблагроліс" Житомирської обласної ради дійсно вбачаються неправомірні дії до чого причетні і службові особи Житомирського обласного Комунального Агролісогосподарського підприємства "Житомироблагроліс Житомирської обласної ради по вул. Радивілівська (Піонерська), 138-а в м.Житомирі.

Враховуючи, що за вказаною в клопотанні адресою можуть зберігатися предмети вчинення кримінального правопорушення, тобто майно, яке має доказове значення для досудового розслідування та може бути доказом по справі під час судового розгляду, суд вважає необхідним провести обшук в зазначених приміщеннях.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 110, 234 - 235 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку за місцем розташування службових та господарських приміщень Житомирського обласного Комунального Агролісогосподарського підприємства "Житомироблагроліс" Житомирської обласної ради, код ЄДРПОУ 24708494 по вул. Радивілівська (Піонерська), 138-а в м.Житомирі, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення та які мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами під час судового розгляду, зокрема :

оригіналів первинних документів, які містять дані про проведення порубок лісу в 29 та 30 кварталах Коростенського лісництва та грошові кошти одержані в результаті його вчинення, майно що зберегло на собі сліди його вчинення, а також документи, які фіксують відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, зокрема: плани санітарно-оздоровчих заходів по вирубці лісу ДП «Коростенський лісгосп АПК»; акти обстеження лісу ДП «Коростенський лісгосп АПК»; документи по продажу деревини за серпень-жовтень 2016 року; журнали вхідної і вихідної кореспонденції; оргтехніка (системні блоки, монітори, носії збереження інформації, тощо); документи з виконання робіт по незаконній вирубці лісу, які свідчать про вчинення кримінального правопорушення посадовими та службовими особами даного підприємства.

Строк дії ухвали один місяць, з дня її прийняття.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.10.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу62172006
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —279/4841/16-к

Ухвала від 21.10.2016

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Моголівець І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні