Постанова
від 21.10.2016 по справі 802/1550/16-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м. Вінниця

21 жовтня 2016 р. Справа № 802/1550/16-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Дончика Віталія Володимировича ,

розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Вінницької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Прем'єр" про стягнення податкового боргу

в с т а н о в и в :

03.10.2016 року Вінницька об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області звернулася до суду з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Прем`єр" про стягнення податкового боргу.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що за відповідачем рахується узгоджена заборгованість зі сплати податку на прибуток та податку на додану вартість в загальній сумі 3881,45 грн., що слугувало підставою звернення до суду з вказаним позовом.

Справа розглядається в порядку скороченого провадження, оскільки в силу пункту 4 частини 1 статті 183-2 КАС України в адміністративних справах щодо стягнення грошових сум, які ґрунтуються на рішеннях суб'єкта владних повноважень, щодо яких завершився встановлений цим Кодексом строк оскарження - застосовується скорочене провадження.

Ухвала про відкриття скороченого провадження у адміністративній справі від 06.10.2016 року судом направлялась відповідачу за адресою його реєстрації, проте, конверт повернувся на адресу суду з відміткою поштового відділення зв'язку: "за закінченням терміну зберігання".

В силу частини 8 статті 35 КАС України вважається, що повістку вручено юридичній особі, якщо вона доставлена за адресою, внесеною до відповідного державного реєстру.

Крім того, відповідно до положень частини 1 статті 18 Закону України В«Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємцівВ» якщо відомості, які підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, були внесені до нього, то такі відомості вважаються достовірними і можуть бути використані в спорі з третьою особою, доки до них не внесено відповідних змін.

Отже, суд вважає, що вжив всі залежні від нього заходи для повідомлення відповідача належним чином про строк подання заперечення проти позову, порядок його подання, а також наслідки неподання такого заперечення.

Розглянувши та оцінивши матеріали справи в порядку скороченого провадження, відповідно до вимог статті 183-2 КАС України - без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі - суд дійшов висновку про наявність підстав щодо прийняття рішення про задоволення позову в порядку скороченого провадження, з огляду на наступне.

Судом встановлено, що Товариство з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Прем`єр" зареєстроване Вінницьким міським управлінням юстиції 23.07.2002 року за кодом ЄДРПОУ 32102194, за адресою: площа Гагаріна, 2, м. Вінниця. Перебуває на обліку у Вінницькій ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області з 06.09.2002 року.

Як вбачається із наданих до суду доказів, за відповідачем рахується узгоджена заборгованість з податку на прибуток та податку на додану вартість в загальній сумі 3881,45 грн.

Заборгованість з податку на прибуток у відповідача виникла в результаті несплати нарахованої суми штрафних (фінансових) санкцій згідно податкового повідомлення-рішення № НОМЕР_1 від 17.12.2014 року, прийнятого за результатами проведення камеральної перевірки податкової звітності з податку на прибуток про несвоєчасне подання.

Заборгованість з податку на додану вартість у відповідача виникла в результаті несплати нарахованої суми штрафних (фінансових) санкцій згідно податкового повідомлення-рішення № 00506011501 від 16.12.2014 року, прийнятого за результатами проведення камеральної (електронної) перевірки даних, задекларованих у податковій звітності по ПДВ.

Контролюючим органом вживались заходи щодо стягнення податкового боргу, зокрема ТОВ "Телерадіокомпанія "Прем`єр" виставлена податкова вимога форми "Ю" від 26.01.2015 року № 398-25.

Таким чином станом на 03.10.2016 року, за відповідачем рахується податковий борг з податку на прибуток та з податку на додану вартість в загальній сумі 3881,45 грн., наявність якого підтверджується витягами з облікових карток платника податків ТОВ "Телерадіокомпанія "Прем`єр" та поданим розрахунком суми позову. Доказів сплати відповідачем наявної заборгованості суду не надано.

Визначаючись щодо заявлених позовних вимог, суд виходив з наступного.

Підпункт 16.1.4 п. 16.1 статті 16 Податкового кодексу України від 02.12.2010 № 2755-VІ (далі - ПК України) передбачає обов`язок платників податків сплачувати податки та збори у строки та в розмірах, встановлених цим Кодексом.

Грошове зобов'язання платника податків відповідно до пп. 14.1.39 п. 14.1 ст. 14 України - сума коштів, яку платник податків повинен сплатити до відповідного бюджету як податкове зобов'язання та/або штрафну (фінансову) санкцію, а також санкції за порушення законодавства у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Відповідно до п.п.14.1.175 п.14.1 ст.14 Податкового кодексу України (далі - ПК України), податковий борг - сума узгодженого грошового зобов'язання (з урахуванням штрафних санкцій за їх наявності), але не сплаченого платником податків у встановлений цим Кодексом строк, а також пеня, нарахована на суму такого грошового зобов'язання.

Відповідно до п.п. 20.1.18 п. 20.1. ст. 20 Податкового кодексу України, органи державної податкової служби мають право звертатися до суду щодо стягнення коштів платника податків, який має податковий борг, з рахунків у банках, обслуговуючих такого платника, на суму податкового боргу або його частини.

Згідно з абз. 1 п. 95.3 ст. 95 ПК України, стягнення коштів з рахунків платника податків у банках, обслуговуючих такого платника податків, здійснюється за рішенням суду, яке направляється до виконання органам державної податкової служби, у розмірі суми податкового боргу або його частини.

Відповідно до п. 95.4 ст. 95 ПК України, орган державної податкової служби на підставі рішення суду здійснює стягнення коштів у рахунок погашення за рахунок готівки, що належить такому платнику податків.

Враховуючи встановлені обставини справи та вищезазначені положення чинного законодавства України, суд вважає, що вимоги позивача є обґрунтованими, відповідають дійсним обставинам та матеріалам справи, а тому підлягають задоволенню.

Оскільки спір вирішено на користь суб'єкта владних повноважень, а також за відсутності витрат позивача - суб'єкта владних повноважень, пов'язаних із залученням свідків та проведенням судових експертиз, відповідно до положень ст. 94 КАС України, судові витрати (судовий збір) стягненню з відповідача не підлягають.

Керуючись ст.ст. 86, 94, 158, 162, 183-2, 256 КАС України, суд -

п о с т а н о в и в :

Адміністративний позов задовольнити.

Стягнути з рахунків у банках, що обслуговують Товариство з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Прем`єр" (площа Гагаріна, 2, м. Вінниця, код ЄДРПОУ 32102194) до Державного бюджету України кошти у рахунок погашення податкового боргу в сумі 3881,45 грн. (три тисячі вісімсот вісімдесят одна гривня 45 копійок).

Постанова підлягає негайному виконанню.

Відповідно до ст.ст. 183-2, 186 КАС України постанова може бути оскаржена протягом 10 днів з моменту отримання копії постанови.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

Постанова набирає законної сили в порядку визначеному ст. 254 КАС України

Суддя Дончик Віталій Володимирович

Дата ухвалення рішення21.10.2016
Оприлюднено27.10.2016
Номер документу62174229
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —802/1550/16-а

Постанова від 21.10.2016

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

Ухвала від 06.10.2016

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні