Ухвала
від 24.10.2016 по справі 552/5897/16-к
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

Київський районний суд м. Полтави

Справа № 552/5897/16-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 жовтня 2016 року Слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області майора податкової міліції ОСОБА_3 про арешт майна, -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області майор податкової міліції ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді з клопотанням про арешт на майна.

В поданому до суду клопотанні вказував, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області проводиться досудове розслідування кримінального провадження №42015170090000151, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 18.11.2015 за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.27, ч.3 ст.212, ч.2 ст.205, ч.1 ст.364, ч.4 ст.190 КК України.

Зазначав, що в ході досудового розслідування отримано відомості, що протягом 2015-2016 років невстановленою групою осіб для незаконного формування податкового кредиту з податку на додану вартість та валових витрат використовуються наступні підприємства: ТОВ «Ламан Ардо» (код ЄДРПОУ 39592538, м.Київ), ТОВ «Альфацентавр Альянс» (код ЄДРПОУ 39737030, м.Київ), ТОВ «Оптовик Про» (код ЄДРПОУ 39579449, м.Київ), ТОВ «Лайт Груп Інвест» (код ЄДРПОУ 40134346, м.Київ), ТОВ «Інфоколл Центр Про» (код ЄДРПОУ 39151557, м.Київ), ТОВ «Улта Ком» (код ЄДРПОУ 39727216, м.Київ) ТОВ «Мізон Трейд» (код ЄДРПОУ 39724037, м.Київ), ПП «Транс Вантаж» (код ЄДРПОУ 40107291, м.Кременчук), ТОВ «Практік Альянс» (код ЄДРПОУ 39685522, м.Світловодськ), ТОВ «Абба Інвест» (код ЄДРПОУ 40277994, м.Кременчук), ТОВ «Бест Фінанс» (код ЄДРПОУ 39857656, м.Світловодськ), ТОВ «Мегабуд-К» (код ЄДРПОУ 38364218, м.Світловодськ), ПП «Грандбуд-К» (код ЄДРПОУ 35642506, м.Світловодськ), ТОВ «Лайф Сіті Груп» (код ЄДРПОУ 39683504, м.Світловодськ).

Також згідно з клопотанням, зазначена група осіб, отримавши на розрахункові рахунки вищевказаних підприємств безготівкові кошти від «підприємств-вигодонабувачів» за надання нібито робіт, послуг, а також за реалізацію товарів, перераховують їх на підконтрольні підприємства, які не являються платниками податку на додану вартість, з призначенням платежу за сільськогосподарську продукцію, а саме: ПП «ТоргконтактПлюс», ТОВ «Укрсело Плюс», ТОВ «Ерібор», ТОВ «Селопостач», ТОВ «Селоінвест Плюс», ТОВ «Зерномаркет Плюс», ТОВ «Опт Торг Плюс», ТОВ «Альянс Сервіс Плюс», ПП «Зернопостачальник», ТОВ «Маркетопт Плюс», ПП «Укрекспорт Плюс», ПП «Жито Постач», ПП «Сіон Торг», ПП «Торгальянс К», ПП «Експорт Торг», ПП «Інвест Оптторг К», ТОВ «Літус Груп», ТОВ «Арата Союз», ТОВ «Едванс Компані ЛТД», ТОВ «Київтрансбізнес», ТОВ «Фідем Бізнес Груп», ТОВ «Титан Трейдінг ЛТД».

В подальшому за матеріалами клопотання організаторами зазначеної схеми, з розрахункових рахунків вищевказаних підприємств знімаються готівкові кошти для їх передачі підприємствам-замовникам незаконної конвертації безготівкових коштів в готівку під виглядом отримання або придбання послуг, робіт та товарів. Працівниками Кременчуцького відділення ПАТ «Дочірній банк Сбербанку Росії», з корисливих мотивів, умисно використали службове становище всупереч інтересам служби, внаслідок чого заподіяли істотну шкоду охоронюваним законом правам та державним інтересам.

Громадянин ОСОБА_4 з іншими невстановленими особами, з метою прикриття незаконної діяльності, створили ряд підприємств, а саме: ТОВ «Практік Альянс», ТОВ «Бест Фінанс», ТОВ «Мегабуд-К», ТОВ «Лайф Сіті Груп», ПП «Торгконтакт Плюс», ТОВ «Укрсело Плюс», ТОВ «Селопостач», ТОВ «Селоінвест Плюс», ТОВ «Зерномаркет Плюс», ТОВ «Опт Торг Плюс», ТОВ «Альянс Сервіс Плюс», ПП «Зернопостачальник», ТОВ «Маркетопт Плюс», ПП «Укрекспорт Плюс», ПП «Жито Постач», ПП «Сіон Торг», ПП «Торгальянс К», ТОВ «Сіон Інвест Торг», ПП «Інвест Опт Торг К», ПП «Експорт Торг», ТОВ «Ерібор», ПП «Грандбуд-К», ТОВ «Абба Інвест»,ТОВ «Літус Груп», ТОВ «Арата Союз», ТОВ «Едванс Компані ЛТД», ТОВ «Київтрансбізнес», ТОВ «Фідем Бізнес Груп»,ТОВ «Титан Трейдінг ЛТД», які в подальшому використовувалися з метою здійснення незаконної діяльності.

Також слідчий посилався на те, що 20.10.2016 по даному кримінальному провадженню, на підставі ухвали Київського районного суду м. Полтави від 12.10.2016, проведено обшук офісного приміщення ТОВ «Полум`я Кремінь» за адресою: Полтавська область, м. Кременчук, вул. Харківська, 25 А з метою виявлення та вилучення фінансово-господарських документів по взаємовідносинах з ТОВ «Орієнт Буд», ТОВ «Оріон Строй», ТОВ «Будімперія Груп», ТОВ «Рівербуд» та ПП «Грандбуд-К», за наслідками якого крім вищевказаних фінансово-господарських документів, виявлено та вилучено документи, які стосуються інших взаємовідносин ТОВ «Полум`я Кремінь», які містять відомості, у т.ч щодо відображання нібито здійснених господарських операцій, на підставі яких перераховуються кошти на рахунки зазначеного підприємства, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження.

Тому просив слідчого суддю накласти арешт на вилучені фінансово-господарські документи ТОВ «Полум`я Кремінь».

Слідчий суддя, розглянувши матеріали клопотання, заслухавши думку осіб, які приймають участь у розгляді, приходить до наступного висновку.

Наданими до слідчого судді матеріалами встановлено, що є дійсно обґрунтовані підстави вважати, що було вчинене кримінальне правопорушення, передбачене ч.5 ст.27, ч.3 ст.212, ч.2 ст.205, ч.1 ст.364, ч.4 ст.190 КК України.

Також встановлено, що в межах кримінального провадження № 42015170090000151, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 18.11.2015 за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.27, ч.3 ст.212, ч.2 ст.205, ч.1 ст.364, ч.4 ст.190 КК України, 20.10.2016 на підставі ухвали Київського районного суду м. Полтави від 12.10.2016, проведено обшук приміщення ТОВ «Полум`я Кремінь» за адресою: м. Кременчук, вул. Харківська, 25, за наслідками якого, крім фінансово-господарських документів, зазначених в ухвалі слідчого судді, виявлено та вилучено документи, які стосуються взаємовідносин ТОВ «Полум`я Кремінь» з ТОВ «Трайсвест» (код ЄДРПОУ 40523965).

При цьому органами досудового розслідування встановлено, що у серпні 2016 року ТОВ «Полум`я Кремінь» незаконно формувало податковий кредит з податку на додану вартість від ТОВ «Трайсвест», яке має ознаки «фіктивності». Відповідно до Єдиного реєстру податкових накладних, ТОВ «Полум`я Кремінь» відображає придбання санітарно-технічних робіт від ТОВ «Трайсвест», яке у свою чергу декларує придбання послуг автокрана, що свідчить про зміну номенклатури товару та проведення безтоварних операцій.

20.10.2016 старшим слідчим другого відділу розслідувань кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_3 винесено постанову про визначення речовими доказами вилучених фінансово-господарських документів ТОВ «Полум`я Кремінь» по взаємовідносинах з ТОВ «Трайсвест» та приєднання їх до матеріалів кримінального провадження.

Згідно ч.7 ст.237 КПК України вилучені речі та документи, що не відносяться до предметів, які вилучені з обігу, вважаються тимчасово вилученим майном.

За нормами ст.170 КПК України завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі, відчуження.

Також, згідно ч.2 ст.170 КПК України арешт майна допускається з метою забезпечення збереження речових доказів, відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

Крім цього, у відповідності ч.6 ст.170 КПК України, арешт майна може бути накладено на майно фізичної чи юридичної особи, яка в силу закону несе цивільну відповідальність за шкоду, завдану діями (бездіяльністю) підозрюваного, обвинуваченого, засудженого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння, а також юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, за наявності обґрунтованого розміру цивільного позову у кримінальному провадженні, а так само обґрунтованого розміру неправомірної вигоди, яка отримана юридичною особою, щодо якої здійснюється провадження.

В даному випадку є достатні та обґрунтовані підстави вважати, що вилучені документи та речі є речовими доказами, містять відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин справи, забезпечення відшкодування завданих державі збитків.

Тому клопотання слідчого підлягає до задоволення.

Керуючись ст. ст. 170-173 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області майора податкової міліції ОСОБА_3 про арешт майна задовольнити.

Накласти арешт на вилучені фінансово-господарські документи ТОВ «Полум`я Кремінь» (код ЄДРПОУ 33357300) по взаємовідносинах з ТОВ «Трайсвест» (код ЄДРПОУ 40523965), а саме:

-договір субпідряду №019/564 від 26.07.2016 року, підрядник: ТОВ «Полум`я Кремінь», субпідрядник: ТОВ «Трайсвест», на 4 арк., в 2 екземплярах, всього 8 арк.;

-довідка про вартість виконаних будівельних робіт та витрати за серпень 2016 року, генпідрядник: ТОВ «Полум`я Кремінь», підрядник: ТОВ «Трайсвест», на 1 арк., в 2 екземплярах, всього 2 арк.;

-акт №5 приймання виконаних будівельних робіт за серпень 2016 року, генпідрядник: ТОВ «Полум`я Кремінь», підрядник: ТОВ «Трайсвест», на 8 арк., в 2 екземплярах, всього 16 арк.;

-відомість ресурсів до акту прийняття №5 за серпень 2016 року, на 9 арк., в 2 екземплярах, всього 18 арк.;

-акт №2 прийому-передачі матеріальних цінностей без права власності за серпень 2016 року, на 1 арк., в 2 екземплярах, всього 2 арк.;

-відомість ресурсів до договірної ціни №5 за серпень 2016 року, на 9 арк., в 2 екземплярах, всього 18 арк.;

-договірна ціна №5 за серпень 2016 року, на 6 арк., в 2 екземплярах, всього 12 арк.;

-договір субпідряду № 021/562 від 26.07.2016р. 4 аркуші (2 екземпляри);

-довідка про вартість виконаних будівельних робіт та витрати за серпень 2016р. 1 аркуш (2 екземпляри);

-акт №17 приймання виконаних БМР за серпень 2016р. 5 аркушів (2 екземпляри);

-відомість ресурсів до акта прийняття №17 за серпень 2016р.- 8 аркушів (2 екземпляри);

-акт №1 прийому-передачі матеріальних цінностей без права власності за серпень 2016р. 1 аркуш (3 екземпляри);

-договірна ціна №17 за серпень 2016р. 6 аркушів (2 екземпляри);

-відомість ресурсів до договірної ціни №17 за серпень 2016р. 8 аркушів (2 екземпляри);

-договір субпідряду № 020/567 від 26.07.2016р. 4 аркуші (2 екземпляри);

-довідка про вартість виконаний будівельних робіт та витрати за серпень 2016р. 1 аркуш (2 екземпляри);

-акт №2 приймання виконаних БМР за серпень 2016р. 10 аркушів ( 2 екземпляр);

- відомість ресурсів до акта прийняття №2 за серпень 2016р.- 8 аркушів (2 екземпляр);

-акт прийому-передачі матеріальних цінностей без права власності за серпень 2016р. 1 аркуш (2 екземпляр);

-договірна ціна №2 за серпень 2016р. 12 аркушів (2 екземпляр);

-відомість ресурсів до договірної ціни №2 за серпень 2016р. 9 аркушів (2 екземпляри);

-акт №1 приймання виконаних БМР за серпень 2016р. 6 аркушів (2 екземпляр);

-відомість ресурсів до договірної ціни №1 за серпень 2016р. 6 аркушів (2 екземпляри);

-акт №4 прийому-передачі матеріальних цінностей без права власності за серпень 2016р. 1 аркуш (2 екземпляр);

-договірна ціна №1 за серпень 2016р. 7 аркушів (2 екземпляр),

які описані та вилучені у ході проведення обшуку 20.10.2016 в офісному приміщенні ТОВ «Полум`я Кремінь» (код ЄДРПОУ 33357300) за адресою: Полтавська область, м. Кременчук, вул. Харківська, 25 А.

Арешт діє до його скасування у встановленому КПК України порядку.

Ухвала про арешт майна підлягає негайному виконанню.

Ухвала може бути оскаржена протягом п`яти днів безпосередньо до апеляційного суду Полтавської області.

Слідчий суддя ОСОБА_1

24.10.2016

Дата ухвалення рішення24.10.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу62183426
СудочинствоКримінальне
Сутьарешт майна

Судовий реєстр по справі —552/5897/16-к

Ухвала від 01.11.2016

Кримінальне

Апеляційний суд Полтавської області

Томилко В. П.

Ухвала від 10.11.2016

Кримінальне

Апеляційний суд Полтавської області

Томилко В. П.

Ухвала від 24.10.2016

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Яковенко Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні