Ухвала
від 17.10.2016 по справі 914/404/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

17.10.2016 р. Справа № 914/404/16

Господарський суд Львівської області, розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали заяви Миколаївської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області (бульвар Проектний, 3, м. Миколаїв, Львівська область, 81600, код ЄДРПОУ 39522083) про грошові вимоги до боржника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю „Будімекс АвтодорВ» , м. Радехів, Львівська область, в сумі 7282,30 грн.

у справі за заявою: Приватного підприємства „СерпеньВ» , м. Ровеньки, Луганська область

про: банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю „Будімекс АвтодорВ» (вул. Шевченка, 28, м. Радехів, Львівська область, 80200, код ЄДРПОУ 35466392)

Суддя Артимович В.М.,

секретар судового засідання Струк Н.Р.

За участю представників:

від кредитора: не з'явився;

від заявника (ОСОБА_2 В«Озон ІнвестментВ» ): не з'явився;

від заявника (Миколаївська ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області): не з'явився;

від боржника: не з'явився;

розпорядник майна: ОСОБА_3 - арбітражний керуючий.

ВСТАНОВИВ:

Приватне підприємство „СерпеньВ» , м. Ровеньки, Луганська область, надалі - кредитор, звернулось до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю „Будімекс АвтодорВ» (вул. Шевченка, 28, м. Радехів, Львівська область, 80200, код ЄДРПОУ 35466392), надалі - боржник.

Ухвалою суду від 23.02.2016 р. заяву прийнято до розгляду, підготовче засідання призначено на 02.03.2016 р., зобов'язано арбітражного керуючого ОСОБА_3 протягом трьох днів з дня отримання ухвали надати суду заяву на участь у справі про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю „Будімекс АвтодорВ» відповідно до вимог ст. 114 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» .

Ухвалою суду від 16.03.2016 р. порушено провадження у справі про банкрутство ОСОБА_2 „Будімекс АвтодорВ» , визнано вимоги кредитора ПП „СерпеньВ» в сумі 916450,00 грн., з яких 916450,00 грн. безспірні вимоги, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів боржника ОСОБА_2 „Будімекс АвтодорВ» , введено процедуру розпорядження майном ОСОБА_2 „Будімекс АвтодорВ» , розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого ОСОБА_3 та встановлено арбітражному керуючому ОСОБА_3 оплату послуг (грошову винагороду) за виконання повноважень розпорядника майна у справі в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень шляхом її авансування заявником (кредитором) у відповідності до вимог ч. 2 ст. 115 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , оприлюднено на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оголошення (повідомлення) про порушення справи про банкрутство ОСОБА_2 „Будімекс АвтодорВ» , текст якого додається, попереднє засідання суду призначено на 20.04.2016 р.

Оголошення про порушення справи про банкрутство № 914/404/16 офіційно оприлюднено на сайті Вищого господарського суду України 17.03.2016 р.

10.05.2016 р. на розгляд суду надійшла заява Миколаївської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області про визнання кредитором у даній справі. Згідно штемпеля на поштовому конверті вбачається, що заява направлена на адресу суду 06.05.2016 р., що свідчить про те, що заявником пропущено строк, передбачений ст. 23 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» .

Ухвалою суду від 10.05.2016 р. повідомлено Миколаївську об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області, що до заяви з вимогами до ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю „Будімекс АвтодорВ» на суму 7282,30 грн. не надано належного доказу сплати судового збору, зобов'язано Миколаївську об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області усунути зазначені недоліки та подати до господарського суду Львівської області належний доказ сплати судового збору до 20.05.2016 р.

23.05.2016 р. на розгляд суду податковим органом подано заяву про відстрочення сплати судового збору.

Ухвалою суду від 25.05.2016 р. заяву Миколаївської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області, м. Миколаїв, Львівська область, про грошові вимоги до боржника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю „Будімекс АвтодорВ» в сумі 7282,30 грн. прийнято до розгляду, заяву про відстрочення сплати судового збору задоволено та відстрочено сплату судового збору до прийняття рішення у справі.

Заява Миколаївської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області з грошовими вимогами до боржника на суму 7282,30 грн. розглянута розпорядником майна, що оформлено повідомленням про результати розгляду заяви від 24.05.2016 р. за № 02/05. Розпорядник майна вказані грошові вимоги заявника визнав такими, що заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, а тому включено їх до реєстру вимог боржника як вимоги шостої черги.

Як вбачається з матеріалів справи, вимоги заявника становлять 7282,30 грн., з яких: 1209,54 грн. податок на додану вартість (19,54 грн. основний платіж згідно податкової декларації за липень 2014 р., 1190,00 грн. штрафні санкції згідно податкових повідомлень-рішень від 12.02.2015 р. № НОМЕР_1, від 19.03.2016 р. № НОМЕР_2); 1656,18 грн. податок на прибуток (806,72 грн. штрафні санкції згідно податкового повідомлення - рішення від 11.04.2016 р. № НОМЕР_3, 849,46 грн. пеня); 4416,58 грн. єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (4416,58 грн. основний платіж згідно звітів про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування до органів доходів та зборів за лютий-травень 2014 р.).

Станом на день звернення до суду з даною заявою жодних коштів в рахунок погашення існуючої заборгованості перед кредитором від боржника не надходило.

Відтак, загальна заборгованість ОСОБА_2 В«Будімекс АвтодорВ» перед заявником становить 7282,30 грн.

Положеннями ст. 1 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» визначено, що грошове зобов'язання - це зобов'язання боржника сплатити кредитору певну грошову суму відповідно до цивільно-правового правочину (договору) та на інших підставах, передбачених законодавством України. До грошових зобов'язань відносяться також зобов'язання щодо сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування; зобов'язання, що виникають внаслідок неможливості виконання зобов'язань за договорами зберігання, підряду, найму (оренди), ренти тощо та які мають бути виражені у грошових одиницях. До складу грошових зобов'язань боржника, в тому числі зобов'язань щодо сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування, не включаються неустойка (штраф, пеня) та інші фінансові санкції, визначені на дату подання заяви до господарського суду, а також зобов'язання, які виникли внаслідок заподіяння шкоди життю і здоров'ю громадян, зобов'язання з виплати авторської винагороди, зобов'язання перед засновниками (учасниками) боржника - юридичної особи, що виникли з такої участі. Відповідно до ч. 7 ст. 1 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» кредитор - юридична або фізична особа, а також органи державної податкової служби та інші державні органи, які мають підтверджені у встановленому порядку документами вимоги щодо грошових зобов'язань до боржника; конкурсні кредитори - кредитори за вимогами до боржника, які виникли до порушення провадження у справі про банкрутство і виконання яких не забезпечено заставою майна боржника.

Відповідно до ч. 1 ст. 23 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у справі про банкрутство, зобов'язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом тридцяти днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство. Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає.

Частина 4 ст. 23 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» зазначає, що особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

Судом встановлено, що визначений Законом України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» тридцятиденний термін для подачі письмових заяв з вимогами до боржника від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство заявником порушено.

Відтак, суд, дослідивши матеріали справи, зокрема, повідомлення розпорядника майна від 24.05.2016 р. за № 01/05 та заяву про грошові вимоги до боржника від 24.05.2016 р. за № 02/05 дійшов висновку, що грошові вимоги податкового органу в сумі 7282,30 грн. підлягають визнанню такими, що не є конкурсними та будуть погашатися в шосту чергу в ліквідаційній процедурі відповідно до ч. 4 ст. 23 Закону про банкрутство.

Також підлягає стягненню з боржника заборгованість перед державним бюджетом зі сплати судового збору в розмірі 2756,00 грн. за розгляд заяви Миколаївської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області про визнання грошових вимог до боржника, оскільки ухвалою суду від 25.05.2016 р. заяву заявника про відстрочення сплати судового збору задоволено та відстрочено сплату судового збору до прийняття рішення у справі.

Керуючись ст.ст. 1, 2, 23, 25, 45 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , ст. 86 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Грошові вимоги Миколаївської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області (бульвар Проектний, 3, м. Миколаїв, Львівська область, 81600, код ЄДРПОУ 39522083) визнати в сумі 7282,30 грн. такими, що не є конкурсними та будуть погашатися в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

2. Стягнути з ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю „Будімекс АвтодорВ» в доход спеціального фонду Державного бюджету України 2756,00 грн. судового збору за розгляд заяви в господарському суді. Витрати зі сплати судового збору повинні задовольнятись у першу чергу згідно ст. 45 Закону про банкрутство.

Суддя Артимович В.М.

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення17.10.2016
Оприлюднено28.10.2016
Номер документу62221036
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/404/16

Ухвала від 11.01.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 20.12.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 14.12.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 06.12.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 22.11.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 02.11.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 18.10.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 04.10.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 30.08.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 16.08.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні