Рішення
від 12.10.2016 по справі 752/9031/16-ц
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/9031/16-ц

Провадження № 2/752/4117/16

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

І м е н е м У к р а ї н и

12 жовтня 2016 року Голосіївський районний суд міста Києва у складі:

головуючого судді Шумко А.В.,

при секретарі Лимар Н.Б.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м.Києві справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 - про стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини, -

в с т а н о в и в :

позивачка 14.06.2016р. пред»явила в Голосіївському районному суді м.Києва позов до відповідача про стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини. Зазначала, що

перебувала з відповідачем в зареєстрованому шлюбі, від якого сторони мають доньку - ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, яка проживає разом позивачкою за адресою: АДРЕСА_1. Рішенням Обухівського районного суду Київської області 07.03.2014 року шлюб з відповідачем було розірвано. Після розірвання шлюбу відповідач відсторонився від виховання дитини, не надає кошти на її утримання. Звернення та прохання до відповідача щодо виконання обов'язку утримувати дитину ним ігноруються і не виконуються. На даний час вона не працює та не має доходу. Відповідач працює, отримує заробітну плату і має можливість у розмірі, в встановленому законодавством, надавати грошову допомогу, але відмовляється надати відомості з місця роботи. Згідно даних ЄДРПОУ, статуту ТОВ «Арагон-2008» код ЄДРПОУ 13679915, відповідач є особою, яка має право вчиняти дії від імені юридичної особи ТОВ «Арагон-2008» без довіреності.

Просила стягнути з ОСОБА_2 на її користь аліменти на утримання доньки ОСОБА_3 в розмірі 1/3 частки доходу щомісяця до її повноліття, але не меншим, ніж 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Позивачка подала до суду заяву, в якій просить справу розглянути за її відсутності, проти ухвалення заочного рішення не заперечує.

Відповідач в судове засідання не з'явився, про час і місце судового розгляду повідомлений судом належним чином, судові повістки повернуто до суду з довідкою поштового відділення за закінченням встановленого терміну зберігання.

У зв'язку з цим суд, з урахуванням думки позивачки, яка не заперечувала проти заочного розгляду справи, відповідно до ст.224 ЦПК України, ухвалив постановити заочне рішення на підставі наявних у справі доказів.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає, що позов підлягає задоволенню, з таких мотивів.

В судовому засіданні встановлено, що позивачка та відповідач від зареєстрованого шлюбу мають спільну доньку - ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, яка проживає разом позивачкою за адресою: АДРЕСА_1.

Рішенням Обухівського районного суду Київської області 07.03.2014 року шлюб сторін розірвано.

Відповідно до ст.180 СК України, відповідач зобов'язаний брати участь в утриманні неповнолітньої дитини - доньки ОСОБА_3 до досягнення нею повноліття.

Спосіб стягнення аліментів суд визначає згідно ст.183 СК України - у частці від заробітку, оскільки відповідач працює та має постійний дохід.

Відповідно до ст.182 СК України, при визначенні розміру аліментів суд ураховує: стан здоров'я дитини та платника аліментів, щодо яких відсутні дані щодо наявності хронічних захворювань, матеріальне становище дитини та платника аліментів - те, що відповідач працює, те, що позивачка постійної роботи не має.

З урахуванням наведених обставин, суд приходить до висновку, що позов підлягає задоволенню, аліменти на утримання дитини сторін підлягають стягненню з відповідача на користь позивачки в розмірі 1/3 частини від усіх видів заробітку (доходу), але не менше, ніж 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку (згідно ч.2 ст.182 СК України), щомісяця, до досягнення дитиною повноліття.

Відповідно до ст.191 СК України, аліменти на дитину присуджуються за рішенням суду від дня пред'явлення позову.

Згідно ст.367 ЦПК України суд допускає негайне виконання рішення у частині стягнення аліментів у межах суми платежу за один місяць.

Відповідно до ст.88 ЦПК України з відповідача в дохід держави підлягає стягненню судовий збір в сумі 551 грн. 20 коп.

На підставі наведеного, ст.ст. 180, 181, 182, 183, 191 СК України, керуючись ст.ст. 10, 11, 57- 61, 88, 212-215, 218, 367 ЦПК України, суд -

в и р і ш и в :

позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 - про стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини - задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_2 (ІНФОРМАЦІЯ_2, уродженця м.Дрогобич Львівської області, ідентифікаційний номер НОМЕР_1) на користь ОСОБА_1 (ІНФОРМАЦІЯ_4, уродженки м.Горлівка Донецької області, ідентифікаційний номер НОМЕР_2) аліменти на утримання неповнолітньої дитини - доньки - ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_6, в розмірі 1/3 частки від всіх видів заробітку (доходу), але не менше ніж 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, щомісяця, починаючи з 14 червня 2016р. і до досягнення дитиною повноліття.

Стягнути з ОСОБА_2 (ІНФОРМАЦІЯ_2, уродженця м.Дрогобич Львівської області, ідентифікаційний номер НОМЕР_1) на користь держави судовий збір в сумі 551 (п»ятьсот п»ятдесят одна) грн. 20 коп.

Допустити негайне виконання рішення у частині стягнення аліментів на користь ОСОБА_1, у межах суми платежу за один місяць.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив за письмовою заявою відповідача. Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом 10 днів з дня отримання його копії.

Позивач має право оскаржити заочне рішення в загальному порядку, встановленому ЦПК України - шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційного суду м.Києва через Голосіївський районний суд м.Києва протягом десяти днів з дня проголошення рішення.

Заочне рішення набирає законної сили відповідно до загального порядку, встановленого ЦПК України - після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя: А.В. Шумко

Дата ухвалення рішення12.10.2016
Оприлюднено31.10.2016

Судовий реєстр по справі —752/9031/16-ц

Рішення від 12.10.2016

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шумко А. В.

Рішення від 12.10.2016

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шумко А. В.

Ухвала від 05.07.2016

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шумко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні