Постанова
від 14.05.2007 по справі па-9/40
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПА-9/40

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Шевченка 16, м.Івано-Франківськ, 76000, тел. 2-57-62

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 травня 2007 р.   Справа № ПА-9/40   

Господарський суд Івано-Франківської області у складі  судді  Фанди Оксани Михайлівни при секретарі судового засідання Кіндрат Г. Р. розглянувши  справу за позовом:           Першого заступника прокурора Івано-Франківської області                                в інтересах держави в особі Івано-Франківського територіального   управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку  76004, м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського, 21

 до відповідача   Відкритого акціонкрного товариства "  Ворохтянський лісокомбінат " , вул. Данила Галицького  119, смт. Ворохта

про стягнення  штрафу в розмірі 510 грн.  

За участі представників:

від позивача:       Туранський О.С. - головний спеціаліст юрисконсульт,

                               (довіреність № 3 від 27.09.05р.)

від  відповідача:   Ліквідатор  Гуменюк

В засіданні приймає участь: Журавльова Н.Є. - прокурор, (посвідчення № 24 від 24.06.05р.)

          в с т а н о в и в: Першим заступником прокурора Івано-Франківської області  в інтересах держави в особі Івано-Франківського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку заявлено вимогу про стягнення в дохід Держаного бюджету штрафу в сумі  510 грн.

          Представник відповідача в судове засідання  проти позову не заперечив . Несплату  штрафу пояснює тим , що на підприємстві відсутні кошти .

          Прокурор та Позивач  в судовому засіданні заявлені вимоги підтримали.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача, та відповідача ,  суд       встановив, що за результатами перевірки, що відображені в акті перевірки № 95-ІФ від 23.09.05р, Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку  прийнято постанову               № 106-ІФ від 30.09.05р. про накладення санкцій за правопорушення на ринку цінних паперів  у розмірі 510 грн.

Як вбачається з акту перевірки № 95-ІФ, підставою для застосування до відповідача штрафу було в не подання  у встановлений строк  до Державної комісії з цінних паперів  та фондового ринку щоквартальну інформацію щодо свого фінансового стану та результатів господарської діяльності за 2005р. , чим порушено вимоги п. 1  та п. 2 " Положення про порядок  подання щоквартальної інформації акціонерними товариствами та холдинговими компаніями зі значною державною часткою в статутному капіталі " .

Суд вважає вимоги позивача обґрунтованими, а позов таким, що підлягає задоволенню виходячи з наступного.

          Статтею 11 Закону України «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні»№ 448/96-ВР від 30 жовтня 1996 року /надалі –Закону/ передбачено відповідальність юридичних осіб за правопорушення на ринку цінних паперів.

Зокрема, згідно абзацу 5 ч. 1 зазначеної норми Закону (в редакцій на  час виявлення порушення), Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку накладає на юридичних осіб штрафи: за ухилення   від   виконання   або   несвоєчасне  виконання розпоряджень, рішень про усунення порушень щодо цінних паперів –у розмірі до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

          Статтею 12 цього  Закону № 448/96-ВР передбачено порядок накладення штрафу за порушення юридичними особами правил діяльності на ринку цінних паперів, відповідно до якого посадова особа Державної  комісії  з   цінних   паперів   та фондового  ринку приймає рішення про накладення штрафу протягом 10 днів після отримання документів, зазначених у частині другій  цієї статті. Рішення про накладення штрафу оформляється постановою, що надсилається  юридичній  особі,  на  яку   накладено   штраф,  та банківській  установі,  в  якій  відкрито  поточний  рахунок  цієї юридичної  особи.

          Відповідно до ст.11 Закону № 448/96-ВР , штрафи,  накладені Державною комісією  з  цінних  паперів  та фондового ринку, стягуються  у судовому порядку.

          Доказів сплати штрафу суду не подано.

          За наведених обставин та норм, позовні вимоги обґрунтовані та підлягають задоволенню.                                

Керуючись ст.124 Конституції України, ст.ст. 9,11,12 Закону України                            «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні», ст.27 Закону України                     «Про господарські товариства», ст. ст. 94, 158, 160, 186, п. 6 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, суд

п о с т а н о в и в :

          позов задоволити.

          Стягнути з Відкритого акціонкрного товариства "  Ворохтянський лісокомбінат " , вул. Данила Галицького  119, смт. Ворохта  , м. Івано - Франіквськ (код 00274223 )в дохід Державного бюджету –     510 грн. штрафу.

          Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження.

          Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня складання постанови в повному обсязі; апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом  двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

 

           Суддя                                                                                   Фанда Оксана Михайлівна

                                                            Постанова складена у повному обсязі 14.05.07р.

Внесено в  систему "Діловодство"

Г. Р. Кіндрат

     

     

     

  

 

                                                            

 

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення14.05.2007
Оприлюднено23.08.2007
Номер документу622560
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —па-9/40

Постанова від 14.05.2007

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Фанда О.М.

Ухвала від 16.04.2007

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Фанда О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні