Постанова
від 10.05.2007 по справі а-п-5/35
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

А-п-5/35

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Шевченка 16, м.Івано-Франківськ, 76000, тел. 2-57-62

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 травня 2007 р.   Справа № А-п-5/35   

за позовом  Прокурора Тисменицького району в інтересах держави в особі УправлінняПенсійного фонду України в Тисменицькому районі  вул. Галицька, 21, м.Тисмениця, 77400

до відповідача  ТзОВ "КМК"  вул.Івана Франка, 1б, с.Узин, Тисменицький район, Івано-Франківська область, 77434

про про стягнення заборгованості в сумі 1903,83 грн.

Cуддя  Цюх Ганна Захарівна     

При секретарі   Волошанська Христина Орестівна

Представники:

Від прокурора: не з"явився.

Від позивача: Іванишин Л.М. - завідувач юридичним сектором, (доручення № 376/06 від 22.02.07р.)

Від відповідача: не з"явився.

Представнику позивача оголошено права та обов"язки, передбачені ст.ст.49,51 КАСУ.

Представник позивача подав клопотання про відмову від фіксування судового процесу технічними засобами.

СУТЬ СПРАВИ: заявлено позов про стягнення заборгованості в сумі 1903,83 грн.

           Представник прокуратури в судове засідання не з"явився.

           Представник позивача в судове засідання з"явився, заявлений позов підтримав.

         Представник відповідача ні в попереднє, ні в судове засідання не з"явився, заперечення на позов не подав, хоча належним чином був повідомлений про час і місце як попереднього судового засідання, так і судового засідання (ухвала суду від 10.04.07р. та від 26.04.07р. вручені представнику відповідача, що стверджується повідомленнями про вручення поштового відправлення).

            Розглянувши матеріали справи та вислухавши представника позивача, суд, -

встановив:

            ТзОВ "КМК" зареєстроване в Управлінні Пенсійного фонду в Тисменицькому районі як суб"єкт підприємницької діяльності - юридична особа з 29.09.2003р. відповідно до свідоцтва про державну реєстрацію платника від 29.09.2003р. № 383 і являється платником збору (з 01.01.2003р. -внесків) на загальнообов"язкове державне пенсійне страхування.

             Відповідно до п.2.1.1 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесікв на загальнообов"язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затверджених Постановою Правління Пенсійного Фонду України від 19.12.2003р. суб"єкти підприємницької діяльності незалежно від форм власності, їх об"єднання, бюджетні, громадські та інші установи та організації, об"єднання громадян, та інші юридичні особи, філії, відділення та інші відокремлені підрозділи платників податків, що не мають статусу юридичної особи, а також фізичні особи - суб"єкти підприємницької діяльності, які використовують працю найманих працівників, зобов"язані нараховувати та сплачувати внески на обов"язкове державне пенсійне страхування за встановленими законом тарифами, в порядку і в строки визначеними інструкцією.

        Згідно ст.ст. 4,5 Закону України "Про порядок погашення зобов"язань платників податків перед бюджтами та державними цільовими фондами" від 21.12.2000р. та ст.14 Закону України "про загальнообов"язкове державне пенсійне страхування" суб"єкт підприємницької діяльності зобов"язаний подавати до Пенсійного фонду податкові декларації за базовий податковий (звітній) період, в якій самостійно визначає податкове зобов"язання, що вважається узгодженим з дня подання такої податкової декларації, а податкове зобов"язання нараховане установою пенсійного фонду вважається узгодженим у день отримання податкового повідомлення. Платник внесків зобов"язаний самостійно сплатити узгоджене податкове зобов"язання протягом 10-ти календарних днів, наступних за останнім днем відповідного граничного строку подання податкової декларації або отримання повідомлення про нарахування.

    Корінець вимоги від 01.02.07р. вручено представнику ТзОВ "КМК" 15.02.07р., що стверджується повідомленням про вручення поштового відправлення.

      Однак, ТзОВ "КМК" не сплачено податкового зобов"язання, нарахованого Управлінням Пенсійного фонду в Тисменицькому районі.

        Станом на 01.03.07р. заборгованість із страхових внесків ТзОВ "КМК" перед Управлінням Пенсійного фонду в Тисменицькому районі становить 1903.83 грн.

         Тому прокурор Тисменицького району в інтересах держави в особі управління Пенсійного фонду України в Тисменицькому районі звернувся до суду із даним позовом.

         Представник відповідача в судові засідання не з"являвся, заперечення на позов суду не подав.

         Виходячи з наведеного, суд приходить до висновку, що позовну вимога є обгрунтованою і підлягає до задоволення.

Керуючись ст.ст. 161-163  Кодексу адміністративного судочинства України  , суд

ПОСТАНОВИВ:

позов задоволити.

Стягнути з ТзОВ "КМК", вул.І.Франка, с.Узин, Тисменицький р-н (код 32704370) на користь Управління Пенсійного фонду України в Тисменицькому районі, вул.Галицька, 21, м.Тисмениця (код. 20550926) - 1903,83 грн. простроченої заборгованості зі страхових внесків.

На постанову господарського суду, яка не набрала законної сили, сторони мають право подати апеляційну скаргу, а прокурор апеляційне подання протягом десяти днів з дня прийняття (підписання) постанови через місцевий господарський суд.

 

Суддя                                                            Цюх Ганна Захарівна

                                                            

 

Виготовлено в АС "Діловодство суду"

14.05.07р. Волошанська Христина Орестівна  

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення10.05.2007
Оприлюднено23.08.2007
Номер документу622656
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —а-п-5/35

Постанова від 10.05.2007

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Цюх Г.З.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні