Ухвала
від 12.10.2016 по справі 921/25/16-г/10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"12" жовтня 2016 р.Справа № 921/25/16-г/10 УХВАЛА

про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу

Господарський суд Тернопільської області

У складі судді Півторака М.Є.

За участю секретаря судового засідання Цимбалюк І.В.

Розглянув у відкритому судовому засіданні звіт ліквідатора Колісника А.О. та ліквідаційний баланс у справі

За заявою кредитора: Товариства з обмеженою відповідальністю "Менеджмент Торг Компані", 79019, м. Львів, вул. Заводська, 7

до боржника: приватного підприємства "Центр віконно-дверних технологій", 46008, м. Тернопіль, вул. Медова, 18; ідентифікаційний код юридичної особи 33990883

За участю представників:

Кредитора: не прибув;

Боржника: Колісника А. О.- арбітражного керуючого ( ліквідатора ) , Свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого Міністерства юстиції України № 832 від 16.04.2013 року , постанова господарського суду від 13 травня 2016 року.

У зв'язку з відсутністю клопотання сторін фіксація судового процесу технічними засобами не здійснюється.

Встановив:

Ухвалою господарського суду від 09 лютого 2016 року порушено провадження у справі про банкрутство приватного підприємства "Центр віконно-дверних технологій", 46008, м. Тернопіль, вул. Медова, 18; код ЄДРПОУ 33990883; визнано грошові вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю "Менеджмент Торг Компані", 79019, м. Львів, вул. Заводська, 7 відносно боржника в сумі 539 526,59 грн. як безспірні; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів боржника; введено процедуру розпорядження майном боржника: приватного підприємства "Центр віконно-дверних технологій", 46008, м. Тернопіль, вул. Медова, 18; код ЄДРПОУ 33990883.

На виконання вимог постанови господарського суду від 13 травня 2016 року у справі № 921/25/16-г/10 ліквідатор банкрута Колісник А.О. представив суду 05.09.2016 р. на затвердження звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс (вх. № 15860); просить затвердити звіт ліквідатора по приватному підприємству "Центр віконно-дверних технологій", м. Тернопіль та ліквідаційний баланс; банкрута ліквідувати як юридичну особу, а провадження у справі - припинити.

Вказує, що ліквідатором вчинено всі дії, передбачені Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" по виявленню майнових активів та грошових коштів для погашення заборгованості перед кредитором; ліквідаційна процедура приватного підприємства завершена, заборгованість перед кредитором не погашена; у підприємства відсутнє майно необхідне для здійснення господарської діяльності.

Ухвалою господарського суду від 06.09.2016 року призначено судове засідання для заслуховування звіту ліквідатора Колісника А.О. о 10 год. 30 хвилин 23 вересня 2016 року та зобов'язано ліквідатора надати суду додаткові документи, необхідні для затвердження звіту та ліквідаційного балансу.

Ухвала про призначення судового засідання була направлена кредитору по справі та ліквідатору Коліснику А.О. за адресами вказаними у їхніх заявах, поданих до суду.

Ліквідатор банкрута Колісник А.О. у судове засідання 23.09.2016 року прибув, підтримав клопотання про затвердження звіту та ліквідаційного балансу щодо ПП "Центр віконно-дверних технологій", надав суду пояснення щодо вчинення дій по здійсненню ліквідаційної процедури у справі № 921/25/16-г/10.

В порядку ст. 77 ГПК України в судовому засіданні оголошувалась перерва до 11 год. 00 хв. 12 жовтня 2016 року.

Представник кредитора у судові засідання не прибув; заперечень щодо затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу суду не представив, з письмовими клопотаннями до суду не звертався.

Заслухавши звіт ліквідатора, розглянувши ліквідаційний баланс, суд встановив наступне:

Статтею 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлено, що після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються:

- відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси;

- відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу;

- копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна;

- реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів;

- документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів;

- довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню;

- для акціонерних товариств - копія розпорядження про скасування реєстрації випуску акцій, засвідчена Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку;

- для емітентів цінних паперів - копія звіту про наслідки погашення цінних паперів, засвідчена Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

Звіт ліквідатора має бути схвалений комітетом кредиторів, власником майна (органом, уповноваженим управляти майном) боржника (для державних підприємств або підприємств, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує 50 відсотків).

Про час і місце судового засідання, у якому має розглядатися звіт і ліквідаційний баланс, господарський суд повідомляє ліквідатора та членів комітету кредиторів.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Копія цієї ухвали надсилається органу, який здійснив державну реєстрацію юридичної особи - банкрута, та органам державної статистики для виключення юридичної особи з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, а також власнику майна та органам доходів і зборів за місцезнаходженням банкрута.

З матеріалів справи вбачається, що Постановою господарського суду від 13.05.2016 р. боржника - приватне підприємство "Центр віконно-дверних технологій", 46008, м. Тернопіль, вул. Медова, 18; ідентифікаційний код юридичної особи 33990883 - визнано банкрутом; припинено повноваження органів управління банкрута та власників його майна щодо управління банкрутом та розпорядження його майном; призначено його ліквідатором Колісника Андрія Олеговича, АДРЕСА_1, Свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого Міністерства юстиції України № 832 від 16.04.2013 року; покладено на ліквідатора обов'язки, передбачені статтею 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"; відкрито ліквідаційну процедуру банкрута: приватного підприємства "Центр віконно-дверних технологій", 46008, м. Тернопіль, вул. Медова, 18; ідентифікаційний код юридичної особи 33990883; скасовано арешт, накладений на майно банкрута чи інші обтяження щодо розпорядження майном банкрута. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається; зобов'язано ліквідатора банкрута відповідно до статей 37-48 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" здійснити ліквідаційну процедуру та подати на затвердження господарському суду звіт про виконану роботу і документально підтверджений баланс у строк, встановлений статтею 37 Закону.

Пунктом 8 постанови господарського суду від 13.05.2016 року визначено оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури у встановленому законом порядку.

На виконання приписів п. 8 постанови господарського суду від 13.05.2016 року 16.05.2016 року на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України розміщено оголошення (повідомлення) про визнання банкрутом Приватного підприємства "Центр віконно-дверних технологій", м. Тернопіль та відкриття його ліквідаційної процедури за №31536.

Ухвалою господарського суду Тернопільської області від 12 квітня 2016 року включено в Реєстр вимог кредиторів по справі № 921/25/16-г/10 відносно приватного підприємства "Центр віконно-дверних технологій", 46008, м. Тернопіль, вул. Медова, 18; код ЄДРПОУ 33990883:

1.1.Товариство з обмеженою відповідальністю "Менеджмент Торг Компані", 79019, м. Львів, вул. Заводська, 7 в сумі 539 526,59 грн.

Черговість задоволення грошових вимог кредитора: четверта.

Таким чином, загальна сума боргу ПП "Центр віконно-дверних технологій", м. Тернопіль перед кредитором становить 539 526,59 грн.

У судовому засіданні встановлено, що на виконання вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатором вчинялися дії з метою виявлення майна та грошових коштів приватного підприємства "Центр віконно-дверних технологій", м. Тернопіль Тернопільської області для формування ліквідаційної маси: направлено відповідні запити до державних органів для встановлення реєстрації його майнових активів: Головного управління Держземагенства у Тернопільській області, Головного управління Держземагенства у Львівській області - відносно наявності у банкрута земельних ділянок; Регіонального сервісного центру в Тернопільській області, Територіального сервісного центру у Львівській області - відносно наявності у банкрута транспортних засобів; Державної інспекції сільського господарства в Тернопільській області, Державної інспекції сільського господарства у Львівській області - відносно наявності у банкрута сільськогосподарської техніки; Управління Держпраці у Тернопільській області, Управління Держпраці у Львівській області - стосовно реєстрації за банкрутом великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів; Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку - стосовно корпоративних прав банкрута; Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті - стосовно реєстрації за банкрутом водних транспортних засобів; Державної авіаційної служби - відносно наявності у банкрута повітряних транспортних засобів.

31.05.2016 року засновник приватного підприємства "Центр віконно-дверних технологій" ОСОБА_2 передав ліквідатору банкрута Коліснику А.О. печатку ПП та оригінали установчих документів ПП, про що складено Акт приймання-передачі (належним чином засвідчена копія знаходиться в матеріалах справи).

По результатах роботи ліквідатор Колісник А.О. встановив, що у банкрута: приватного підприємства "Центр віконно-дверних технологій" м. Тернопіль Тернопільської області відсутні кошти та будь-яке майно, що може бути використано для погашення заборгованості перед кредитором на суму 539 526,59 грн., що підтверджується Звітом від 05.09.2016 року.

З наданих ліквідатором банкрута Колісником А.О. документів вбачається:

- за боржником згідно даних автоматизованого обліку АІС "Автомобіль" Регіонального сервісного центру в Тернопільській області транспортні засоби в територіальних сервісних центрах Тернопільської області не значаться, що підтверджується листом Регіонального сервісного центру в Тернопільській області Міністерства внутрішніх справ України №31/19-1745 від 02.06.2016 року та листом територіального сервісного центру №4641 РСЦ МВС у Львівській області №31/13-4641-4682311 від 07.06.2016 року;

- за приватним підприємством "Центр віконно-дверних технологій", м. Тернопіль сільськогосподарська техніка не зареєстрована, що підтверджується листом №06-07/634 від 16.06.2016 року Державної інспекції сільського господарства в Тернопільській області та листом №1595/4-7-8 від 12.08.2016 року Державної інспекції сільського господарства в Львівській області;

- за боржником згідно державної статистичної звітності з кількісного обліку земель, форма 6-зем земельні ділянки не обліковуються, що підтверджується листом №33-19-0.61-10279/2-16 від 08.06.2016 року Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області та листом №33-13-0.4-10124/2-16 від 08.06.2016 року Головного управління Держгеокадастру у Львівській області;

- за боржником згідно даних Управління Держпраці у Тернопільській області технологічні транспортні засоби не зареєстровані, що підтверджується листом № 894/01-05-8.1/16 від 07.06.2016 року Управління Держпраці у Тернопільській області та листом №3414/3/9-09 від 08.06.2016 року Головного управління держпраці у Львівській області;

- Державна служба України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека) повідомила, що відповідно до Державного суднового реєстру України та Суднової книги України відсутні записи щодо суден власником або судновласником яких є ПП "Центр віконно-дверних технологій" (лист №4410/20/15-16 від 04.07.2016 року);

- Департамент льотної придатності Державної авіаційної служби України листом №13.2.19-6625 від 07.07.2016 року повідомив, що у Державному реєстрі цивільних повітряних суден України за приватним підприємством "Центр віконно-дверних технологій" повітряні судна не зареєстровані;

- Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку листом № 09/01/13772 від 21.06.2016 року повідомила, що станом на 31.03.2016 року ПП "Центр віконно-дверних технологій" серед власників, які володіють значними пакетами акцій емітентів (10 відсотків і більше статутного капіталу), відсутнє.

Ліквідатором Колісником А.О. було отримано Витяг від 13.09.2016р. за результатами пошуку інформації про зареєстровані речові права, їх обтяження. Також було отримано Витяг з Державного реєстру обтяжень рухомого майна. Із вказаних витягів вбачається відсутність майна (нерухомості та земельних ділянок) зареєстрованого за банкрутом.

Пустомитівським відділом ДВС ГТУЮ, на виконанні у якого перебував виконавчий документ, винесено постанову про закінчення виконавчого провадження (Інформація про стан виконавчого провадження станом на 29.08.2016 року додається). Інших виконавчих провадження щодо банкрута немає.

Згідно листа Тернопільської місцевої прокуратури №78-4583вх-10 від 20.09.2016р., звернень щодо неправомірних дій посадових осіб банкрута не надходили та в Журнал єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події Тернопільського ВП ГУ НП в Тернопільській області не реєструвались.

Із Довідки Тернопільської ОДПІ №19488/7/19-18-17 від 07.06.2016р. вбачається, що єдиним рахунком банкрута є рахунок відкритий в АТ "Райффайзен банк "Аваль". Станом на день підготовки звіту залишок коштів на вказаному поточному рахунку відсутній. (Виписка по рахунку додається). Рахунок не закритий по причинні відсутності коштів на його закриття.

Кліше круглої печатки приватного підприємства "Центр віконно-дверних технологій", м. Тернопіль Тернопільської області було знищено 31 серпня 2016 року, що підтверджується Актом знищення кліше круглої печатки від 31.08.2016 року (належним чином засвідчена копія Акту знаходиться в матеріалах справи).

31 серпня 2016 року відбулося засідання комітету кредиторів ПП "Центр віконно-дверних технологій", м. Тернопіль (оригінал протоколу знаходиться в матеріалах справи), на якому ліквідатором банкрута ознайомлено кредитора із звітом про виконану роботу станом на 31.08.2016 року; надано для ознайомлення ліквідаційний баланс банкрута; ознайомлено з документами ліквідаційної процедури, показників ліквідаційного балансу. Комітет схвалив звіт ліквідатора (протокол комітету кредиторів № 2 від 31.08.2016 року знаходиться в матеріалах справи).

Відповідно до п.20.1. Постанови Правління Національного Банку України № 492 від 12.11.2003 року "Про затвердження Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах" (із наступними змінами) Поточні рахунки клієнтів банків закриваються:

на підставі заяви клієнта; на підставі рішення відповідного органу, на який згідно із законом покладено функції щодо припинення юридичної особи, припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця та визнання фізичної особи банкрутом (за заявою ліквідатора, голови або члена ліквідаційної комісії, управителя майна тощо); у разі смерті власника рахунку - фізичної особи - за зверненням спадкоємця; у разі смерті власника рахунку фізичної особи - підприємця - за зверненням третьої особи, зокрема спадкоємця; на інших підставах, передбачених законодавством України або договором між банком і клієнтом.

Банк може відмовитися від договору банківського рахунку та закрити поточний рахунок клієнта, якщо операції за цим рахунком не здійснюються протягом трьох років підряд і на цьому рахунку немає залишку коштів.

У разі припинення юридичної особи внаслідок її ліквідації для проведення ліквідаційної процедури використовується один поточний рахунок юридичної особи, що ліквідовується, визначений комісією з припинення (ліквідатором, ліквідаційною комісією тощо).

Отже; рахунок № 26000237592 приватного підприємства " Центр віконно-дверних технологій ", 46008, м. Тернопіль вул. Медова ,18 в ПАТ "Райффайзен Банк Аваль" підлягає закриттю на підставі ухвали господарського суду .

Враховуючи, що по результатах розгляду ліквідаційного балансу у банкрута не виявлено ні майна, ні коштів для погашення заборгованості перед кредитором, ліквідатор виконав свої повноваження у відповідності з вимогами Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" по виявленню майнових активів банкрута, а тому ліквідаційний баланс підлягає затвердженню; приватне підприємство "Центр віконно-дверних технологій", м. Тернопіль Тернопільської області суд ліквідовує як юридичну особу, провадження по справі №921/25/16-г/10 припиняє в порядку статті 83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Пунктом 5 статті 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань" встановлено, що у разі, якщо після завершення ліквідаційної процедури в процесі банкрутства, яка встановлена законом, судом постановляється рішення про ліквідацію юридичної особи - банкрута, суд що виніс відповідне рішення, в день набрання ним законної сили направляє його державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи - банкрута для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи.

На виконання зазначеного припису суд направляє ухвалу Відділу реєстрації Тернопільської міської ради, м. Тернопіль для проведення державної реєстрації припинення.

На підставі наведеного, керуючись статтями 46, 83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", статтею 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань"; ст. 4-3, 43, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд,-

У Х В А Л И В:

1.Затвердити звіт ліквідатора Колісника А.О. у справі № 921/25/16-г/10 по приватному підприємству "Центр віконно-дверних технологій", 46008, м. Тернопіль, вул. Медова, 18; ідентифікаційний код юридичної особи 33990883 від 05 вересня 2016 року.

2.Затвердити ліквідаційний баланс у справі № 921/25/16-г/10 по приватному підприємству "Центр віконно-дверних технологій", 46008, м. Тернопіль, вул. Медова, 18; ідентифікаційний код юридичної особи 33990883 від 31 серпня 2016 року.

3.Вважати погашеними вимоги кредитора по справі:

Товариства з обмеженою відповідальністю "Менеджмент Торг Компані", 79019, м. Львів, вул. Заводська, 7 в сумі 539 526,59 грн.

4.Приватне підприємство "Центр віконно-дверних технологій", 46008, м. Тернопіль, вул. Медова, 18; ідентифікаційний код юридичної особи 33990883 ліквідувати як юридичну особу з 12 жовтня 2016 року.

5.Провадження у справі № 921/25/16-г/10 - припинити.

6.Тернопільській об'єднаній державній податковій інспекції ГУ ДФС у Тернопільській області, м. Тернопіль, вул. Білецька,1 зняти з обліку Приватне підприємство "Центр віконно-дверних технологій", 46008, м. Тернопіль, вул. Медова, 18; ідентифікаційний код юридичної особи 33990883, як платника податків та відомості про зняття з обліку надіслати Коліснику А.О. та органу державної реєстрації банкрута.

7.Зобов'язати ПАТ "Райффайзен Банк Аваль" у м. Києві закрити приватному підприємству "Центр віконно-дверних технологій", 46008, м. Тернопіль, вул. Медова, 18; ідентифікаційний код юридичної особи 33990883 рахунок №26000237592.

8.Ліквідатору Коліснику А.О. подати органу реєстрації - Відділу Реєстрації Тернопільської міської ради, м. Тернопіль документи, необхідні для припинення державної реєстрації приватного підприємства "Центр віконно-дверних технологій", 46008, м. Тернопіль, вул. Медова, 18; ідентифікаційний код юридичної особи 33990883.

9.Ухвалу направити боржнику, кредитору, арбітражному керуючому Коліснику А.О., АДРЕСА_1 та Сектору з питань банкрутства Головного управління юстиції у Тернопільській області, м. Тернопіль, вул. Грушевського, 8.

Суддя М.Є. Півторак

СудГосподарський суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення12.10.2016
Оприлюднено01.11.2016
Номер документу62275241
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —921/25/16-г/10

Ухвала від 12.10.2016

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Ухвала від 06.09.2016

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Ухвала від 19.07.2016

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Ухвала від 30.06.2016

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Ухвала від 08.06.2016

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Ухвала від 11.01.2016

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні