Ухвала
від 04.10.2016 по справі 757/48419/16-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/48419/16-к

У Х В А Л А

Іменем України

04 жовтня 2016 року

Печерський районний суд міста Києва у складі:

головуючого слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши у судовому засіданні у залі судових засідань Печерського районного суду міста Києва клопотання прокурора першого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадження слідчих Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 про проведення позапланової перевірки,

ВСТАНОВИВ:

Прокурор першого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадження слідчих Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 звернувся до Печерського районного суду міста Києва з клопотанням та просивнадати дозвіл на проведення позапланової документальної перевірки ТОВ «Бюро генерального планування» (код за ЄДРПОУ 38463897) з питань дотримання вимог податкового, валютного (бюджетного) та іншого законодавства і правильності визначення об`єкту оподаткування, повноти нарахування та сплати податків до бюджетів усіх рівнів за весь період діяльності підприємства. Організацію виконання та проведення перевірки покласти на працівників ГУ ДФС у м. Києві.

З наданих в обґрунтування клопотання матеріалів вбачається, що Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42015000000001934 від 15.09.2015 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 368 КК України.

В ході розслідування даного кримінального провадження встановлено, що начальником управління роботи з органами влади та підвідомчими організаціями Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіонбуд) ОСОБА_4 , спільно з директором ДП «Укркомунобслуговування» ОСОБА_5 , заступником директора ДП «Київдіпротранс» ОСОБА_6 , директором «НДІпроектреконструкція» ОСОБА_7 , директором ПАТ «Київ ЗНДІЕП» ОСОБА_8 та іншими керівниками підвідомчих організацій в структурі Мінрегіонбуду України створено протиправний механізм одержання неправомірної вигоди та незаконного збагачення за сприяння в наданні погоджень на оренду державного майна, його відчуження, а також за призначення на посади директорів державних підприємств, які знаходяться в сфері управління даного міністерства.

Під час досудового розслідування у ОСОБА_4 встановлено аркуш паперу довідка, згідно якого перевіркою встановлено, що підприємство ГІПРОТРАНС вивело а ТОВ «Бюро генерального проектування» 2,5 млн. грн., які після того були відправлені на конвертаційний центр.

Таким чином, у слідства є підстави вважати, що ТОВ «Бюро генерального планування» (код за ЄДРПОУ 38463897) за весь період, який досліджувався здійснювало сумнівні фінансово-господарські операції.

Документальна позапланова виїзна перевірка ТОВ «Бюро генерального планування» (код за ЄДРПОУ 38463897) є необхідною, оскільки іншим чином встановити порушення податкового законодавства та суми нанесених збитків державі службовими особами підприємства або відсутність порушень чинного законодавства та суми збитків, не можливо.

У судовому засіданні прокурор підтримав клопотання та просив його задовольнити.

Статтею 36 КПК України визначено, що прокурор уповноважений призначати ревізії та перевірки у порядку, визначеному законом.

Згідно ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних заходів не здійснювалась.

Відповідно до ч. 2 ст. 93 КПК України сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених КПК України.

У відповідності до п.п. 20.1.4. п. 20.1. ст. 20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право проводити відповідно до законодавства перевірки і звірки платників податків.

Згідно п. 75.1 ст. 75 Податкового кодексу України контролюючі органи мають право проводити камеральні, документальні (планові або позапланові; виїзні або невиїзні) та фактичні перевірки.

Відповідно до п.п. 78.1.11 ст. 78 Податкового кодексу України документальна позапланова перевірка здійснюється у разі отримання судового рішення суду (слідчого судді) про призначення перевірки.

Заслухавши пояснення прокурора, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, приходжу до висновку про задоволення клопотання.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 20, 75, 78 Податкового кодексу України, ст. ст. 36, 93, 110, 132, 309 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання прокурора першого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадження слідчих Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , про призначення позапланової документальної перевірки задовільнити.

Призначити документальну позапланову перевірку ТОВ «Бюро генерального планування» (код за ЄДРПОУ 38463897) з питань дотримання вимог податкового, валютного (бюджетного) та іншого законодавства і правильності визначення об`єкту оподаткування, повноти нарахування та сплати податків до бюджету усіх рівнів за весь період діяльності підприємства.

Проведення перевірки доручити працівникам ГУ ДФС України у м. Києві.

Встановити термін проведення перевірки п`ятнадцять днів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення04.10.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу62286461
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення позапланової перевірки

Судовий реєстр по справі —757/48419/16-к

Ухвала від 04.10.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Васильєва Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні