Ухвала
від 10.10.2016 по справі 490/9299/16-к
ЦЕНТРАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа № 490/9299/16-к

н\п 1-кс/490/4624/2016

Центральний районний суд м. Миколаєва

УХВАЛА

Іменем України

10 жовтня 2016 року слідчий суддя Центрального районного суду м. Миколаєва ОСОБА_1 , за участю прокурора ОСОБА_2 , розглянувши клопотання процесуального керівника-прокурора Миколаївської місцевої прокуратури №1 Миколаївської області молодшого радника юстиції ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до речей і документів,-

ВСТАНОВИВ:

Процесуальний керівник-прокурор Миколаївської місцевої прокуратури №1 Миколаївської області молодший радник юстиції ОСОБА_2 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів, які зберігаються у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЕДРПОУ НОМЕР_1 ), зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 .

В клопотанні прокурор зазначив, що у провадженні Центрального відділу поліції ГУ Національної поліції в Миколаївській області перебуває кримінальне провадження № 12015150020003652 від 11.06.2015 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України за фактом підроблення договорів на постачання гарячої води та кондиційонованого повітря у медичних закладах м. Миколаєва.

Миколаївською місцевою прокуратурою № 1 Миколаївської області відповідно до ст. 36 КПК України здійснюється процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні.

Досудовим розслідуванням у зазначеному кримінальному провадженні встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у період часу з 2014 по 2016 рік виграє тендерну процедуру закупівель та здійснює поставку кондиційонованого повітря до ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Так, встановлено, що станом на 24.12.2015 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЕДРПОУ НОМЕР_1 ) згідно постанови №3042 від 24.12.2015 ІНФОРМАЦІЯ_3 , отримало відмову у видачі ліцензії на право провадження господарської діяльності з виробництва теплової енергії на теплоелектроцентралях, ТЕС, АЕС, когенераційних установках та установках з використанням нетрадиційних або поновлюваних джерел енергії.

Крім того, встановлено, що посадові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » вносять недостовірні відомості у документи, щодо опалення приміщень ІНФОРМАЦІЯ_2 , в яких не проведена система опалення, за що отримують бюджетні грошові кошти.

Так, з метою отримання необіхдних для проведення досудового розслідування документів було надано запит до ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », на який ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » відповіло відмовою та зауважило про надання документів тільки після ухвали суду про тимчасовий доступ.

У ході проведення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні виникла необхідність у витребуванні у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЕДРПОУ НОМЕР_1 ), зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 завірених належним чином копій та оригіналів наступних документів: статутні та дозвільні документи підприємства; довідку, щодо наявності ліцензії; штатний розклад за 2014-2016 роки, а також список працівників підприємства із їхними анкетними данними; (Згідно ст. 16 ЗУ «Про захист інформації» беремо на себе зобов`язання не розголошувати отримані данні); ?накази про призначення на посаду та посадові інструкції директора і головного бухгалтера; фінансовий звіт за 2014-2016 роки; баланс та відомості по основним та оборотнім засобам; документи, підтверджуючі наявність об`єктів комерційного призначення, обладнання, транспортних засобів підприємства, необхідних для здійснення господарської діяльності;?договори із постачальниками продукції (деревини) за 2014-2016 роки в тому числі додатки до договорів, специфікації, довіреності, акти прийому- передачі, рахунки, товаро- транспортні накладні, видаткові накладні та інше; Договори із перевізниками деревени, які здійснвали доставку деревени до ІНФОРМАЦІЯ_2 в період із 01.01.2014 року по 21.09.2016; ?реєстр податкових накладних за 2014-2016 роки; роздруківки руху грошових коштів по операціям за 2014-2016 роки.

Завірені належним чином копії вказаних документів необхідні для проведення експертиз у зазначеному кримінальному провадженні та здійснення подальшого повного та об`єктивного досудового розслідування кримінального провадження.

Слідчий у своєму клопотанні просить надати тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЕДРПОУ НОМЕР_1 ), зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до ч.2 ст.163 КПК України якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Відповідно до ч.6 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до ч.7 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Вивчивши матеріали досудового розслідування, вислухавши думку прокурора, вважаю що клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів підлягає частковому задоволенню, оскільки в матеріалах досудового розслідування вбачаються достатні підстави вважати, що вказані документи мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, ці відомості можуть бути використані як докази. Дослідження вказаних документів забезпечить повноту, всебічність та об`єктивність досудового розслідування вчиненого злочину та дасть змогу встановити інші його обставини. Разом із тим, прокурором не конкретизовано вимоги щодо доступу до інформації та відомостей, викладених у п.п.1-7, 10-12 резулятивної частини клопотання, а тому в цій частині воно задоволенню не підлягає.

Керуючись статтями 159-164 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання процесуального керівника-прокурора Миколаївської місцевої прокуратури №1 Миколаївської області молодшого радника юстиції ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до речей і документів - задовольнити частково.

Дозволити прокурору Миколаївської місцевої прокуратури №1 Миколаївської області ОСОБА_2 тимчасовий доступ з можливістю вилучення, до оригіналів документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЕДРПОУ НОМЕР_1 ), зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

-?договори із постачальниками продукції (деревини) за 2014-2016 роки в тому числі додатки до договорів, специфікації, довіреності, акти прийому- передачі, рахунки, товаро- транспортні накладні, видаткові накладні.

-?договори із перевізниками деревини, які здійснювали доставку деревини до ІНФОРМАЦІЯ_2 в період із 01.01.2014 року по 21.09.2016 .

Встановити термін дії даної ухвали - 30 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Центрального районного ОСОБА_1

суду м. Миколаєва

Дата ухвалення рішення10.10.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу62296097
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —490/9299/16-к

Ухвала від 10.10.2016

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Лагода К. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні