Ухвала
від 25.10.2016 по справі 810/2711/16
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД У Х В А Л А

25 жовтня 2016 року №810/2711/16

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Кушнової А.О., за участю секретаря судового засідання Сакевич Ж.В., розглянув у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Київського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Державного підприємства "Дослідне господарство Сквирської дослідної станції Інституту агроекології Української академії аграрних наук" про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені,

за участю представників сторін:

від позивача: Яхименко А.В.

від відповідача: Ягодін В.В.

ВСТАНОВИВ:

До Київського окружного адміністративного суду звернулось Київське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів з позовом до Державного підприємства "Дослідне господарство Сквирської дослідної станції Інституту агроекології Української академії аграрних наук" про стягнення адміністративно-господарських санкцій у сумі 34490,00 грн. та пені у сумі 2035,50 грн.

Ухвалами Київського окружного адміністративного суду від 29.08.2016 відкрито провадження в адміністративній справі №810/2711/16, закінчено підготовче провадження у справі та призначено справу до судового розгляду.

В судовому засіданні по справі 25.10.2016 виникла необхідність витребування додаткових доказів по справі від Сквирського районного центру зайнятості.

Згідно з частиною 4 статті 11 Кодексу адміністративного судочинства України суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Відповідно до частини 5 статті 11 Кодексу адміністративного судочинства України суд повинен запропонувати особам, які беруть участь у справі, подати докази або з власної ініціативи витребувати докази, яких, на думку суду, не вистачає.

Частиною 4 статті 71 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що суб'єкт владних повноважень повинен подати суду всі наявні у нього документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі. У разі невиконання цього обов'язкову суд витребує названі документи та матеріали.

При цьому, витребування доказів є не правом, а обов'язком суду, що направлений на повний та всебічний розгляд справи.

За таких обставин та приймаючи до уваги те, що вирішення спору по суті потребує дослідження доказів, необхідних для всебічного, повного та об'єктивного дослідження всіх обставин справи, суд дійшов висновку щодо необхідності витребування доказів по справі від Сквирського районного центру зайнятості.

Відповідно до пункту 4 частини 2 статті 156 Кодексу адміністративного судочинства України суд може зупинити провадження у справі за наявності інших причин за обґрунтованим клопотанням сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, - до терміну, встановленого судом.

В судовому засіданні 25.10.2016 представником позивача було заявлено клопотання про зупинення провадження у справі у зв'язку з необхідністю витребування додаткових доказів по справі.

Враховуючи обмежені строки розгляду справи, суд вважає за доцільне зупинити провадження по справі, призначивши при цьому дату наступного судового засідання та витребувати докази по справі.

Керуючись статтями 11, 71, 156, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

1. Витребувати докази по справі від Сквирського районного центру зайнятості (09000, Київська обл., Сквирський район, місто Сквира, вулиця Богачевського, будинок 25):

- інформацію про те, чи зверталось Державне підприємство "Дослідне господарство Сквирської дослідної станції Інституту агроекології Української академії аграрних наук" (ідентифікаційний код 20626291) впродовж 2015 року з усними та письмовими запитами до Сквирського районного центру зайнятості про направлення інвалідів для працевлаштування на підприємство (окрім 2 поданих звітів за ф. №3-ПН), повідомити про те, хто саме і скільки разів звертався та чи направлялись (чи були наявні для направлення) інваліди для працевлаштування на підприємстві відповідача у відповідь та такі звернення, скільки інвалідів перебувало на обліку у Сквирському районному центрі зайнятості як таких, що шукають роботу.

2. Витребувані докази по справі надати до суду у строк до 22.11.2016 або в судове засідання по справі.

3. Провадження у справі зупинити до 22.11.2016, призначити дату наступного судового засідання у справ на 22 листопада 2016 року о 09:00 год.

4. Копію ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі та до Сквирського районного центру зайнятості - для виконання.

Ухвала суду в частині витребування доказів по справі набирає законної сили з моменту постановлення і не може бути оскаржена окремо. Заперечення на ухвалу можуть бути викладені в апеляційній скарзі на постанову суду першої інстанції.

Ухвала суду в частині зупинення провадження у справі набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано в установлені строки. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Київського апеляційного адміністративного суду через Київський окружний адміністративний суд протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Кушнова А.О.

Дата ухвалення рішення25.10.2016
Оприлюднено02.11.2016
Номер документу62300938
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення адміністративно-господарських санкцій та пені,

Судовий реєстр по справі —810/2711/16

Ухвала від 30.01.2017

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Мєзєнцев Є.І.

Ухвала від 17.01.2017

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Мєзєнцев Є.І.

Ухвала від 17.01.2017

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Мєзєнцев Є.І.

Постанова від 22.11.2016

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 22.11.2016

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 25.10.2016

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 25.10.2016

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 27.09.2016

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 29.08.2016

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні