Ухвала
від 28.10.2016 по справі 810/3039/16
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

28 жовтня 2016 року 810/3039/16

Суддя Київського окружного адміністративного суду Балаклицький А.І., перевіривши виконання вимог ст. ст. 105, 106 Кодексу адміністративного судочинства України

позовної заявиОСОБА_1 доКиєво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області, Головного територіального управління юстиції у Київській області треті особиТовариство з обмеженою відповідальністю "Драгобудстрой", Києво-Святошинська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Київській області, ОСОБА_2 провизнання недійсною державну реєстрацію, скасування реєстраційних дій та зобов'язання вчинити певні дії,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернувся до Київського окружного адміністративного суду з позовом до Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області, Головного територіального управління юстиції у Київській області, треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю "Драгобудстрой", Києво-Святошинська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Київській області, ОСОБА_2, в якому просить:

- визнати недійсною державну реєстрацію Товариства з обмеженою відповідальністю "Драгобудстрой" (ідентифікаційний код 40070215), зареєстрованого за адресою: 08131, Київська область, Києво-Святошинський район, с. Софіївська Борщагівка, вул. Пушкіна, буд. 1-б;

- зобов'язати Управління з питань надання адміністративних послуг Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області скасувати реєстраційну дію відносно Товариства з обмеженою відповідальністю "Драгобудстрой" (ідентифікаційний код 40070215);

- зобов'язати Управління з питань надання адміністративних послуг Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області вилучити з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань запис про реєстрацію Товариства з обмеженою відповідальністю "Драгобудстрой" (ідентифікаційний код 40070215), зареєстрованого за адресою: 08131, Київська область, Києво-Святошинський район, с. Софіївська Борщагівка, вул. Пушкіна, буд. 1-б;

- зобов'язати Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Київській області скасувати реєстраційну дію відносно Товариства з обмеженою відповідальністю "Драгобудстрой" (ідентифікаційний код 40070215);

- зобов'язати Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Київській області вилучити з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань запис про реєстрацію Товариства з обмеженою відповідальністю "Драгобудстрой" (ідентифікаційний код 40070215), зареєстрованого за адресою: 08131, Київська область, Києво-Святошинський район, с. Софіївська Борщагівка, вул. Пушкіна, буд. 1-б.

У зв'язку з невідповідністю поданої позовної заяви вимогам процесуального законодавства, керуючись статтею 108 Кодексу адміністративного судочинства України, ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 28.09.2016 позовна заява залишена без руху.

У вказаній ухвалі зазначені недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення, встановлено строк для усунення недоліків та зазначені наслідки невиконання вимог ухвали суду.

Копію вказаної ухвали суду надіслано позивачу на адресу, яка зазначена у даному позові, а саме: 08131, Київська область, Києво-Святошинський район, с. Софіївська Борщагівка, вул. Пушкіна, буд. 1-б.

Проте, 19.10.2016 до суду повернулося поштове відправлення з довідкою поштового відділення від 15.10.2016 з поміткою про невручення адресату з причини "за закінченням терміну зберігання".

Зазначена обставина також підтверджується відомостями з офіційного сайту Українського державного підприємства поштового зв'язку "Укрпошта" за №0113325204159.

Відповідно до ч. 11 ст. 35 Кодексу адміністративного судочинства України у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Враховуючи те, що до суду повернувся конверт направлений позивачу за належною адресою, суд, керуючись статтею 35 Кодексу адміністративного судочинства України, дійшов висновку про повідомлення позивача своєчасно та належним чином про залишення позовної заяви без руху.

Проте, станом на 28.10.2016 позивач вимоги ухвали Київського окружного адміністративного суду про залишення позовної заяви без руху від 28.09.2016 не виконав та правом на продовження встановленого судом строку на усунення недоліків у разі його пропуску з поважних причин, наданим статтею 102 Кодексу адміністративного судочинства України, не скористався.

Згідно резолютивної частини ухвали про залишення позовної заяви без руху від 28.09.2016 позивач був попереджений судом, що у разі невиконання вимог ухвали позовна заява буде вважатись неподаною та повернута заявникові.

Відповідно до пункту 1 частини третьої статті 108 Кодексу адміністративного судочинства України, позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху.

Як вбачається з матеріалів справи, як у строк встановлений судом для усунення недоліків позовної заяви так і станом на 28.10.2016 інформація про виконання позивачем вимог ухвали Київського окружного адміністративного суду про залишення позовної заяви без руху до суду не надійшла.

Беручи до уваги наведене та той факт, що термін, протягом якого суддя вирішує питання про відкриття провадження у справі, сплинув, суд дійшов висновку про повернення позовної заяви з усіма доданими до неї матеріалами.

Суд звертає увагу на те, що згідно з приписами частини шостої статті 108 Кодексу адміністративного судочинства України, повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

На підставі викладеного, керуючись статтями 108, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

у х в а л и в:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області, Головного територіального управління юстиції у Київській області, треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю "Драгобудстрой", Києво-Святошинська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Київській області, ОСОБА_2 про визнання недійсною державну реєстрацію, скасування реєстраційних дій та зобов'язання вчинити певні дії, - повернути позивачу.

Копію ухвали про повернення позовної заяви разом із позовною заявою та усіма доданими до неї матеріалами надіслати позивачу.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано в установлені строки. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Київського апеляційного адміністративного суду через Київський окружний адміністративний суд протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Балаклицький А. І.

Дата ухвалення рішення28.10.2016
Оприлюднено02.11.2016
Номер документу62301010
СудочинствоАдміністративне
Сутьповернення позовної заяви 28 жовтня 2016 року 810/3039/16

Судовий реєстр по справі —810/3039/16

Ухвала від 28.10.2016

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Балаклицький А. І.

Ухвала від 28.09.2016

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Балаклицький А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні