Ухвала
від 28.10.2016 по справі 392/1400/16-ц
МАЛОВИСКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

К К

Справа № 392/1400/16-ц

Провадження №2/392/949/16

У Х В А Л А

28 жовтня 2016 року суддя Маловисківського районного суду Кіровоградської області Кавун Т.В.,

розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "СТОВ Авангард", третя особа: реєстраційна служба Маловисківського районного управління юстиції Кіровоградської області про визнання недійсним договору,

В С Т А Н О В И В :

27.10.2016 року позивач звернувся до суду із вказаною позовною заявою.

Зазначена позовна заява підлягає залишенню без руху, оскільки подана з порушенням вимог ч.5 ст.119 ЦПК України, а саме: до позовної заяви додається документ, що підтверджує сплату судового збору.

Як вбачається із прохальної частини позовної заяви позивач просить суд:

1.Визнати недійсним договір оренди землі від 17.07.2015 року, зареєстрований Реєстраційною службою Маловисківського районного управління юстиції №22968034 від 17.07.2015 року.

2.Скасувати рішення №40853936 від 18.07.2015 року про державну реєстрацію іншого речового права.

А отже, необхідно сплатити судовий збір за кожну позовну вимогу окремо. Оскільки п.3 ст.6 Закону України "Про судовий збір" передбачено, що за подання позовної заяви, що має одночасно майновий і немайновий характер, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового та немайнового характеру.

Крім того, позивачем зазначено в позовній заяві реєстраційну службу Маловисківського районного управління юстиції в Кіровоградській області, як третю особу.

Згідно із ст.35 ЦПК України якщо суд при прийнятті позовної заяви, здійсненні провадження у справі до судового розгляду або під час судового розгляду справи встановить, що судове рішення може вплинути на права і обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Відповідно до ст.36 ЦПК України з питання залучення або допуску до участі в справі третьої особи суд постановляє ухвалу.

Тобто, третю особу залучає суд.

Крім того, відповідно до прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" органи державної реєстрації прав, утворені Міністерством юстиції України в установленому законодавством порядку, припиняють надання послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень на території відповідних адміністративно-територіальних одиниць за рішенням Кабінету Міністрів України, прийнятим у разі забезпечення виконавчими органами міських рад міст обласного та/або республіканського Автономної Республіки Крим значення, Київською, Севастопольською міськими, районними, районними у містах Києві та Севастополі державними адміністраціями умов, необхідних для реалізації повноважень у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, але не пізніше 30 квітня 2016 року.

Тобто, реєстраційна служба Маловисківського РУЮ припинила надання послуг у сфері державної реєстрації речових прав та її ліквідовано.

Отже, вказані недоліки перешкоджають у вирішенні питання про відкриття провадження в цивільній справі, тому, позов необхідно залишити без руху, надавши термін для усунення недоліків шляхом вирішення питання щодо необхідності залучення третьої особи та сплати, в такому разі, судовий збір за другою позовною вимогою в сумі 551 грн 20 коп.

Керуючись ст. ст. 119-121, 208, 209 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "СТОВ Авангард", третя особа: реєстраційна служба Маловисківського районного управління юстиції Кіровоградської області про визнання недійсним договору,- залишити без руху, надавши строк для усунення вказаних недоліків, який не може перевищувати п'яти днів з дня отримання позивачем ухвали.

У разі невиконання вказаних вимог позовна заява буде вважатись неподаною.

Копію ухвали невідкладно направити позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Т.В.Кавун

СудМаловисківський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення28.10.2016
Оприлюднено02.11.2016
Номер документу62307887
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —392/1400/16-ц

Рішення від 23.01.2017

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кавун Т. В.

Ухвала від 07.11.2016

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кавун Т. В.

Ухвала від 07.11.2016

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кавун Т. В.

Ухвала від 28.10.2016

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кавун Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні