Рішення
від 18.10.2016 по справі 191/4430/16-ц
СИНЕЛЬНИКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 191/4430/16-ц

Провадження № 2-о/191/89/16

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 жовтня 2016 року м. Синельникове

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого - судді Бондаренко Г.В.

за участю секретаря - Сірченко О.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м.Синельникове цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Синельниківська районна державна адміністрація Дніпропетровської області про встановлення факту, що має юридичне значення,-

ВСТАНОВИВ:

Заявник ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою про встановлення факту, що має юридичне значення, посилаючись на те, що рішенням XXIII сесії XXIII скликання Синельниківської районної ради від 26 жовтня 2001 року №404-23/ХХІІІ йому було передано у приватну власність земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 5,7300 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, що розташована на території Славгородської селищної ради Синельниківського району, відповідно до якого 17 лютого 2002 року було видано державний акт на право приватної власності на землю серії ІІІ-ДП №092076. В зазначеному документі прізвище заявника написано «Ковехов». Як ОСОБА_1 його прізвище записано у картці фізичної особи - платника податків (ідентифікаційний №1726610555) та паспорті громадянина України.

На час оформлення зазначених вище документів заявник не звертав уваги на правильність написання свого прізвища.

З набуттям чинності Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та визнання такими, що втратили чинність деяких законодавчих актів законодавцем припинено видачу такого виду документа, як державний акт на землю). З метою внесення в Державний реєстр даних про земельну ділянку та передачу останньої в оренду, заявник, відповідно до Закону України «Про землеустрій» замовив технічну документацію з встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості). Було проведено державну реєстрацію належної йому земельної ділянки та видано витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку, який свідчить про визначення останній кадастрового номера - 1224856200:01:006:0317. При отримані вказаних документів заявник виявив наявність помилки у державному акті на право власності на землю, яка перешкоджає йому використовувати власність на свій розсуд, так як він не може подати на реєстрацію договір оренди земельної ділянки і відповідно передати свою власність в оренду.

За яких підстав була допущена помилка у державному акті на право власності на землю та якими особами заявникові невідомо.

З метою надання йому можливості розпоряджатися своєю власністю у вигляді земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 5,7300 га, що розташована на території Славгородської селищної ради (кадастровий номер - 1224856200:01:006:03170) необхідно встановити факт, що правовстановлюючий документ - державний акт на право приватної власності на землю серії ІІІ-ДП №092076, виданий на підставі рішенням XXIII сесії XXIII скликання Синельниківської районної ради від 26 жовтня 2001 року №404-23/ХХІІІ 17 лютого 2002 року на ім'я ОСОБА_2 дійсно належить ОСОБА_1.

Заявник ОСОБА_1 в судове засідання не з'явився, але до початку судового засідання надав заяву про розгляд справи у його відсутності. Заявлені вимоги підтримує повністю та просить їх задовольнити.

Представник заінтересованої особи - Синельниківської райдержадміністрації Дніпропетровської області в судове засідання не з'явився, але до початку судового засідання надав заяву про розгляд справи у його відсутності. Проти вимог ОСОБА_3 не заперечують.

Дослідивши матеріали справи та оцінивши їх у сукупності, суд приходить до висновку, що заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

У відповідності до ст.256 ЦПК України в судовому порядку можуть бути встановлені факти належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім'я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з ім'ям, по батькові, прізвищем, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті.

На підставі рішення XXIII сесії XXIII скликання Синельниківської районної ради від 26 жовтня 2001 року №404-23/ХХІІІ ОСОБА_2, який проживає в м.Дніпропетровськ ж.м.Тополя-2, буд.33/51, було передано у приватну власність земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 5,7300 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, що розташована на території Славгородської селищної ради Синельниківського району та отримано державний акт на право приватної власності на землю серії ІІІ-ДП №092076.

Але, як вбачається з паспортних даних заявника (паспорт серії АК №160909), ідентифікаційного номеру особи, а також матеріалів технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки прізвище заявника вірно значиться як «Ковєхов», що може свідчити про помилку посадових осіб при оформленні державного акту на право приватної власності на землю, а також невірному написанні прізвища заявника українською мовою.

Таким чином, з'ясувавши всі обставини справи, суд вважає наявність підстав, якими заявник обґрунтовує свої вимоги, встановленою в судовому засіданні, заявлені вимоги підтверджені документально , а тому підлягають задоволенню в повному обсязі.

На підставі викладеного, керуючись ст. 10,11,60,212-215,256 ЦПК України, суд, -

ВИРІШИВ :

Заявлені вимоги задовольнити повністю.

Встановити факт належності ОСОБА_1 державного акту на право приватної власності на землю серії ІІІ-ДП №092076, виданого на підставі рішення XXIII сесії XXIII скликання Синельниківської районної ради від 26 жовтня 2001 року №404-23/ХХІІІ 17 лютого 2002 року на ім'я ОСОБА_2.

Рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку до Апеляційного суду Дніпропетровської області через Синельниківський міськрайонний суд протягом десяти днів з дня його проголошення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя: ОСОБА_4

СудСинельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення18.10.2016
Оприлюднено02.11.2016
Номер документу62325056
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —191/4430/16-ц

Рішення від 18.10.2016

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Бондаренко Г. В.

Ухвала від 26.09.2016

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Бондаренко Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні