Ухвала
від 27.10.2016 по справі 820/4883/16
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд

61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua

УХВАЛА

про зміну позовних вимог

27 жовтня 2016 р.                                                             Справа № 820/4883/16

          Харківський окружний адміністративний суд у складі: головуючого судді Тітов О.М., розглянувши в порядку письмового провадження в приміщенні суду в м. Харкові заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "СТАРТЕКС-КМ" про уточнення адміністративного позову по справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "СТАРТЕКС-КМ" до Харківської митниці ДФС, Головного Управління Державної казначейської служби України у Харківській області про стягнення суми, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовною заявою, в якій просить суд стягнути з Державного бюджету України на користь Товариства з обмеженою відповідальністю “СТАРТЕКС-КМ” (м. Харків, 61001, Україна, вул. Лозівська, 5, Літ.М-2, Код ЄДРПОУ 38158478, п\р 2600901409997 в ПАО "КРЕДОБАНК" м. Львів, Україна, МФО 325365, ІПН 381584720332, Св-во ПДВ 200117816) надмірно сплачені 184502,67 грн. (сто вісімдесят чотири тисячі п'ятсот дві грн. 67 коп.) податку на додану вартість.

Від представника позивача через канцелярію суду надійшла заява про уточнення позовних вимог, в яких просив суд визнати протиправною бездіяльність Харківської митниці ДФС щодо повернення Товариству з обмеженою відповідальністю «СТАРТЕКС-КМ» надмірно сплачених митних та інших платежів у розмірі 184502,67 грн. (сто вісімдесят чотири тисячі п'ятсот дві грн. 67 коп.) та зобов'язати Харківську митницю ДФС видати подання-висновок про повернення Товариству з обмеженою відповідальністю «СТАРТЕКС-КМ» надмірно сплачених митних та інших платежів у розмірі 184502,67 грн. (сто вісімдесят чотири тисячі п'ятсот дві грн. 67 коп.) для його пред'явлення в територіальні органи Державної казначейської служби України, а також змінено одного з відповідачів, а саме: Головне Управління Державної казначейської служби України у Харківській області вказано третьою особою.

Дослідивши зазначені уточнення адміністративного позову, заслухавши представників сторін, суд приходить до наступного.

Відповідно до ч.1 ст. 137 КАС України позивач може протягом всього часу судового розгляду збільшити або зменшити розмір позовних вимог, подавши письмову заяву, яка приєднується до справи. До початку судового розгляду справи по суті позивач може змінити підставу або предмет адміністративного позову, подавши письмову заяву, яка приєднується до справи. Заява про зміну позовних вимог повинна відповідати вимогам, які встановлені цим Кодексом для позовних заяв. У разі невідповідності такої заяви вимогам статті 106 цього Кодексу суд своєю ухвалою повертає її позивачу.

Відповідно до ч.2 ст.53 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача у будь-який час до закінчення судового розгляду, якщо рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням осіб, які беруть участь у справі. Якщо адміністративний суд при прийнятті позовної заяви, підготовці справи до судового розгляду або під час судового розгляду справи встановить, що судове рішення може вплинути на права і обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

          Згідно ч.3 ст. 53 Кодексу адміністративного судочинства України питання про вступ до участі у справі третіх осіб вирішується ухвалою. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

          Керуючись положеннями ч.1 ст. 137, ч. 4 ст. 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "СТАРТЕКС-КМ" про уточнення адміністративного позову по справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "СТАРТЕКС-КМ" до Харківської митниці ДФС, Головного Управління Державної казначейської служби України у Харківській області, про стягнення суми прийняти та приєднати до справи.

Залучити до участі у справі Головне Управління Державної казначейської служби України у Харківській області як третю особу без самостійних вимог на предмет спору.

Запропонувати третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, надати пояснення до адміністративного позову та докази, якими обґрунтовуються пояснення.

Третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, направити копію ухвали, позовної заяви та роз'яснити про права та обов'язки, визначені статтею 49 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала окремо не оскаржується.

Суддя                                                                                           Тітов О.М.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.10.2016
Оприлюднено02.11.2016
Номер документу62329593
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —820/4883/16

Ухвала від 26.06.2017

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мельников Р.В.

Ухвала від 07.12.2016

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Тітов О.М.

Ухвала від 27.10.2016

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Тітов О.М.

Ухвала від 28.09.2016

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Тітов О.М.

Ухвала від 28.09.2016

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Тітов О.М.

Ухвала від 14.09.2016

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Тітов О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні