Ухвала
від 31.10.2016 по справі 591/4822/16-к
ЗАРІЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 591/4822/16-к

Провадження № 1-кс/591/2978/16

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

31 жовтня 2016 року м. Суми

Слідчий суддя Зарічного районного суду м. Суми ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , старшого слідчого СУ ГУНП в Сумській області ОСОБА_3 , розглянувши клопотання про отримання дозволу про проведення обшуку у КП «Міськводоканал» СМР, -

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий СУ ГУНП в Сумській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором, про отримання дозволу на проведення обшуку у КП «Міськводоканал» СМР, яке підтримав та мотивував тим, що слідчим управлінням ГУНП в Сумській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №42016201010000111 від 22.08.2016 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України, за фактом заволодіння бюджетними коштами службовими особами управління капітального будівництва та дорожнього господарства Сумської міської ради, виділеними на реконструкцію каналізаційного напірного колектора від діючої камери № 19 по вул. Д. Коротченка до камери № 31 по вул. Криничній в м. Суми протяжністю 3,1 км.

Відповідно до ч. 1 ст. 107 КПК України оскільки слідчим та іншими учасниками не заявлено клопотань про фіксування судового процесу за допомогою технічних засобів, тому судове засідання проведене без його фіксування вказаними засобами кримінального провадження.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просив його задовольнити. Дослідивши надані матеріали справи, слідчий суддя, вважає, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Слідчим суддею встановлено, що слідчим управлінням ГУНП в Сумській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №42016201010000111 від 22.08.2016 р. за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України, за фактом заволодіння бюджетними коштами службовими особами управління капітального будівництва та дорожнього господарства Сумської міської ради, виділеними на реконструкцію каналізаційного напірного колектора від діючої камери № 19 по вул. Д. Коротченка до камери № 31 по вул. Криничній в м. Суми протяжністю 3,1 км.

В ході досудового розслідування виникла необхідність отриманні та вивчення стороною обвинувачення оригіналів документів КП «Міськводоканал» СМР щодо каналізаційного напірного колектора від діючої камери № 19 по вул. Д. Коротченка до камери № 31 по вул. Криничній у м. Суми, з моменту будівництва до теперішнього часу, а саме: технологічні схеми; документів щодо будівництва каналізаційного напірного колектора (рішень Сумської міської ради, виконавчого комітету Сумської міської ради, розпоряджень, протоколів, програм, річних планів закупівель зі змінами і доповненнями); проектно-кошторисної документації; пояснювальних записок; проектів організації будівництва; архітектурно-будівельних рішень; технологічних рішень; документів щодо проведення експертизи проектної документації (листування щодо проведення експертизи, висновки експертизи з додатками, платіжні доручення та виписки щодо оплати робіт із проведення експертизи проектної документації); дозвільної документації на виконання будівельних робіт із реконструкції каналізаційного напірного колектора (декларації про початок виконання підготовчих робіт, декларації про початок виконання будівельних робіт, декларації про готовність об`єкта до експлуатації, містобудівних умов і обмежень, технічних умов, дозволів, погоджень органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій); договорів щодо реконструкції каналізаційного напірного колектора з усіма додатками, змінами і доповненнями; актів виконаних робіт (КБ-2в, КБ3), актів прихованих робіт, актів виконаних робіт з одиничною розцінкою, ресурсних відомостей, локальних кошторисів, копій документів, що підтверджують вартість та походження матеріалів, використаних під час реконструкції; документів щодо здійснення авторського і технічного нагляду (договори на здійснення авторського, технічного нагляду, накази про призначення відповідальних осіб, журнали здійснення авторського, технічного нагляду, звіти, платіжні доручення та виписки щодо оплати послуг авторського, технічного нагляду); загального журналу робіт; актів обстеження, дефектних актів; платіжних доручень та виписок; документів щодо ремонтних робіт на діючому сталевому колекторі (у зв`язку з проведенням ремонтних робіт, аварійними ситуаціями), а також інших наявних документів щодо каналізаційного напірного колектора.

Враховуючи те, що у перелічених документах міститься інформація, яка в сукупності з іншими доказами, матиме суттєве значення для з`ясування дійсних обставин кримінального правопорушення, а також ці документи мають доказове значення, із врахуванням того, що наразі існує загроза знищення вказаних документів, виникла необхідність отримання можливості їх вилучення, та неможливо іншим способом довести обставини, які передбачається довести за допомогою вищевказаних документів, а також зазначені документи необхідні для проведення перевірки документального та фактичного підтвердження виду, обсягу і якості операцій та розрахунків для з`ясування їх реальності та повноти відображення в обліку підприємств, при виявленні збитків, завданих державі, визначити їх розмір у встановленому законодавством порядку, а також подальшого проведення судових експертиз.

Беручи до уваги наведене, зазначені у клопотанні речі, документи можуть мати суттєве значення для встановлення органом досудового розслідування обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, можуть бути використані як доказ, а тому є підстави для задоволення клопотання слідчого.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 234,235 КПК України, слідчий суддя -,

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку у службових приміщеннях КП «Міськводоканал» СМР за адресою: м. Суми, вул. Білопільський шлях, будинок № 9, з метою виявлення та вилучення оригіналів документів щодо каналізаційного напірного колектора від діючої камери № 19 по вул. Д. Коротченка до камери № 31 по вул. Криничній у м. Суми, з моменту будівництва до теперішнього часу, а саме:технологічні схеми;документів щодо будівництва каналізаційного напірного колектора (рішень Сумської міської ради, виконавчого комітету Сумської міської ради, розпоряджень, протоколів, програм, річних планів закупівель зі змінами і доповненнями);проектно-кошторисної документації; пояснювальних записок;проектів організації будівництва; архітектурно-будівельних рішень;технологічних рішень;документів щодо проведення експертизи проектної документації (листування щодо проведення експертизи, висновки експертизи з додатками, платіжні доручення та виписки щодо оплати робіт із проведення експертизи проектної документації);дозвільної документації на виконання будівельних робіт із реконструкції каналізаційного напірного колектора (декларації про початок виконання підготовчих робіт, декларації про початок виконання будівельних робіт, декларації про готовність об`єкта до експлуатації, містобудівних умов і обмежень, технічних умов, дозволів, погоджень органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій);договорів щодо реконструкції каналізаційного напірного колектора з усіма додатками, змінами і доповненнями;актів виконаних робіт (КБ-2в, КБ3), актів прихованих робіт, актів виконаних робіт з одиничною розцінкою, ресурсних відомостей, локальних кошторисів, копій документів, що підтверджують вартість та походження матеріалів, використаних під час реконструкції;документів щодо здійснення авторського і технічного нагляду (договори на здійснення авторського, технічного нагляду, накази про призначення відповідальних осіб, журнали здійснення авторського, технічного нагляду, звіти, платіжні доручення та виписки щодо оплати послуг авторського, технічного нагляду);

загального журналу робіт; актів обстеження, дефектних актів; платіжних доручень та виписок;

документів щодо ремонтних робіт на діючому сталевому колекторі (у зв`язку з проведенням ремонтних робіт, аварійними ситуаціями), а також інших наявних документів щодо каналізаційного напірного колектора.

Строк дії даної ухвали встановити 30 днів з моменту постановлення і вона може бути використана для проникнення до вказаного вище володіння один раз.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудЗарічний районний суд м.Сум
Дата ухвалення рішення31.10.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу62339999
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —591/4822/16-к

Ухвала від 14.11.2016

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Шершак М. І.

Ухвала від 14.11.2016

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Шершак М. І.

Ухвала від 14.11.2016

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Шершак М. І.

Ухвала від 14.11.2016

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Шершак М. І.

Ухвала від 14.11.2016

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Шершак М. І.

Ухвала від 14.11.2016

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Шершак М. І.

Ухвала від 03.11.2016

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 03.11.2016

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 31.10.2016

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Шершак М. І.

Ухвала від 28.10.2016

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Шершак М. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні