Постанова
від 23.03.2007 по справі 8/105пн-ад
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

8/105пн-ад

ГОСПОДАРСЬКИЙ

СУД

Луганської області

91016, м.Луганськ

пл.Героїв ВВВ 3а

тел.55-17-32

ХОЗЯЙСТВЕННЫЙ

СУД

Луганской области

91016, г.Луганск

пл.Героев ВОВ 3а

тел.55-17-32

П О С Т А Н О В А

Іменем України

23.03.07                                                                                 Справа № 8/105пн-ад.

Суддя Середа А.П., розглянувши матеріали справи за позовом  

Державної податкової інспекції у Попаснянському районі, місто Попасна Луганської області,

до  Приватного підприємства «Кондор-ВФ», місто Попасна  Луганської області, -

про  припинення  юридичної особи,  

при секретарі судових засідань Качановській О.А.,

за участю представників сторін:

від позивача  –Верхолончук І.В. –завідувач юридичного сектору, - довіреність №1 від 15.01.07 року

відповідача –не прибув, -                                        

в с т а н о в и в :

суть справи: позивачем заявлено вимогу про припинення юридичної особи – Приватного підприємства «Кондор-ВФ»(далі –ПП «Кондор-ВФ», - відповідач).

Згідно статті 111 Кодексу адміністративного судочинства попереднє судове засідання призначене та фактично відбулося 13.03.07 року; відповідач до нього не прибув.

          Представник позивача заявив клопотання про відмову від здійснення  фіксації судового процесу технічними засобами, що не суперечить вимогам ст. 41 та п. 2-1 розділу УІІ „Прикінцеві та перехідні положення” КАС України, а тому його задоволено судом.

          У судовому засіданні він позов підтримав.

           Відповідач позов визнав, про що зазначив у своєму відзиві на нього (вих. №б/н від 22.03.07 року); він також звернувся до суду з клопотанням про розгляд справи за його відсутності.     

           Враховуючи те, що це клопотання відповідає  вимогам ст.ст 49, 51, ч. 3 ст. 122 КАСУ, суд задовольнив його та розглянув справу  за наявними в ній  матеріалами.

Заслухавши представника позивача, розглянувши матеріали справи та додатково надані документи, суд дійшов наступного.

23.12.2004 року Попаснянською районною державною адміністрацією Луганської області ПП «Кондор-ВФ», ідентифікаційний код 33224949, зареєстроване в якості суб'єкта підприємницької діяльності, реєстраційний  №13721020000000068.

          Позивачем заявлено вимогу про припинення підприємницької діяльності  відповідача у зв'язку з тим, що він з серпня 2005 року не надає органам державної податкової служби податкових декларацій та  документів фінансової звітності.

          Матеріалами справи, висновком Державної податкової інспекції у Попаснянському районі №1699/10/10-010 від 12.03.2007 року підтверджується, що звітність відповідачем всупереч чинному законодавству не здається з серпня 2005 року.

          Відповідачем вимоги позивача не спростовані.          

          Оцінивши надані документи, суд дійшов висновку про обґрунтованість заявлених вимог з огляду на наступне.

          Відповідно до п. 2  частини 1 ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування”, а також ст. 17, частини 8 ст.19 та статті 90 Господарського кодексу України господарське товариство як суб'єкт підприємницької діяльності зобов'язане здійснювати первинний оперативний та бухгалтерський облік результатів своєї роботи, складати статистичну інформацію, а також надавати відповідно до вимог  закону фінансову звітність та статистичну інформацію щодо своєї господарської діяльності, інші дані, визначені законом.

            На підставі  статті 1 Закону України “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” платники податків  та зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані надавати до органів державної податкової служби згідно закону декларації, бухгалтерську звітність, інші документи та відомості, пов'язані з нарахуванням та сплатою податків та зборів (обов'язкових платежів).

          Згідно абзацу 5 частини 2 ст. 38 Закону України від 15.05.2003р. № 755 –IV “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” - підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи  є неподання на протязі року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової  звітності відповідно до закону.             

          Факт порушення відповідачем всіх вищевикладених вимог чинного законодавства підтверджено матеріалами справи.

          За таких обставин позов підлягає задоволенню.

          Відповідно до частини 4  ст. 94 КАС України суд не стягує з відповідача  судові витрати.

           Судом прийнято до уваги те, що позивач відповідно до ст.4 Декрету Кабінету Міністрів України №7/93 від 21.01.93 року „Про державне мито” при подачі позову  звільнений від  сплати державного мита.

          На підставі викладеного, керуючись ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців”, п. 2  ч.1 ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування”, ст.ст. 94, 158-163 та 167 КАС України, суд

п о с т а н о в и в:

1.Припинити юридичну особу –Приватне підприємство «Кондор-ВФ», ідентифікаційний код 33224949, яке знаходиться за адресою: місто  Попасна, вул. Харківська,12 Луганської області, зареєстроване  в якості суб'єкта підприємницької діяльності  - юридичної особи Попаснянською районною державною адміністрацією Луганської області 23.12.2004 року, реєстраційний №13721020000000068.

          2.Копію постанови після набрання нею чинності спрямувати на адресу державного реєстратора Попаснянської районної державної адміністрації Луганської області.

          Відповідно до частини 4 ст. 167 КАС України  за згодою представника позивача у судовому засіданні 23.03.2007 року оголошено тільки вступну та резолютивну частини постанови.

Постанова набирає законної сили після  закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження,  встановленого Кодексом адміністративного судочинства України, якщо такої заяви не буде подано.

Про апеляційне оскарження рішення  суду  першої  інстанції спочатку  подається  заява. Обґрунтування мотивів оскарження і вимоги до суду апеляційної інстанції  викладаються  в  апеляційній скарзі.

Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються до адміністративного суду  апеляційної  інстанції  через суд  першої  інстанції,  який  ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно  надсилається  особою,  яка  її подає, до суду апеляційної інстанції.

Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення  постанови у повному  обсязі  відповідно  до статті 160 цього Кодексу - з  дня  складення  в  повному обсязі. Апеляційна  скарга  на  постанову  суду першої інстанції подається протягом  двадцяти  днів  після  подання  заяви   про   апеляційне оскарження.

Апеляційна   скарга  може  бути  подана  без  попереднього подання заяви про апеляційне оскарження,  якщо скарга подається  у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

          Постанову складено у повному обсязі та підписано 27.03.07 року.

          

          Суддя                                                                                                     А.П. Середа

Дата ухвалення рішення23.03.2007
Оприлюднено23.08.2007
Номер документу623427
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —8/105пн-ад

Постанова від 23.03.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Середа А.П.

Ухвала від 13.03.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Середа А.П.

Ухвала від 20.02.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Середа А.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні