Ухвала
від 31.10.2016 по справі 826/7122/16
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01601, м.Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1

У Х В А Л А

31 жовтня 2016 року м. Київ № 826/7122/16

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Літвінової А.В., ознайомившись із позовною заявою і доданими до неї матеріалами

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Сучасні стільникові комунікації" до Державної податкової інспекції у Деснянському районі Головного управління ДФС у м. Києві провизнання протиправними дій, зобов'язати вчинити дії, ВСТАНОВИВ:

До Окружного адміністративного суду м. Києва надійшов адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю "Сучасні стільникові комунікації" (надалі-Позивач/ТОВ "Сучасні стільникові комунікації") до Державної податкової інспекції у Деснянському районі Головного управління Державної фіскальної служби України (надалі - ДПІ у Деснянському районі ГУ ДФС у м. Києві) про визнання протиправними дій та зобов'язання вчинити дії, в якому просить суд:

1.Визнати протиправними дії ДПІ у Деснянському районі ГУ ДФС у м. Києві щодо розірвання в односторонньому порядку Договору №260620151 про визнання електронних документів від 26 червня 2016 року;

2. Визнати протиправними дії ДПІ у Деснянському районі ГУ ДФС у м. Києві щодо неприйняття (нереєстрації) податкової накладної за квітень 2016 року, припинення прийому податкової звітності та реєстрації податкових накладних;

3. Зобов'язати ДПІ у Деснянському районі ГУ ДФС у м. Києві приймати податкову звітність від ТОВ "Сучасні стільникові комунікації" засобами електронного зв'язку.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 13 травня 2016 року позовну заяву товариства з обмеженою відповідальністю "Сучасні стільникові комунікації" залишено без руху у зв'язку з недотриманням позивачем вимог статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України. Позивачеві надано строк для усунення недоліків позовної заяви, однак, вимоги зазначеної ухвали позивачем не виконано, та ухвалою від 07 липня 2016 року повернуто позовну заяву.

26 липня 2016 року через відділ документального обігу та контролю суду до судді Літвінової А.В. від директора ТОВ "Сучасні стільникові комунікації" Марченка О.М. надійшло клопотання про повернення судового збору (вх.№ДМ 3421).

Розглянувши клопотання, суд приходить до висновку про наявність підстав для задоволення вимог ТОВ "Сучасні стільникові комунікації" про повернення суми сплаченого судового збору, з огляду на наступне.

Відповідно до ч.2 ст.87 КАС України розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюється законом.

Згідно ч.1 ст.7 Закону України "Про судовий збір", сплачена сума судового збору повертається за ухвалою суду в разі: зменшення розміру позовних вимог або внесення судового збору в більшому розмірі, ніж встановлено законом; повернення заяви або скарги; відмови у відкритті провадження у справі; залишення заяви або скарги без розгляду (крім випадків, якщо такі заяви або скарги залишені без розгляду у зв'язку з повторним неприбуттям позивача або за його клопотанням); закриття (припинення) провадження у справі (крім випадків, якщо провадження у справі закрито у зв'язку з відмовою позивача від позову і така відмова визнана судом), у тому числі в апеляційній та касаційній інстанціях.

Відповідно до ст.97 КАС України суд за клопотанням однієї зі сторін визначає грошовий розмір судових витрат, які повинні бути їй компенсовані.

Водночас, згідно ч.1 ст.98 КАС України суд вирішує питання щодо судових витрат у постанові суду або ухвалою.

Таким чином, враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання ТОВ "Сучасні стільникові комунікації" про повернення судового збору.

Відповідно до вищевказаного, керуючись положеннями ст.ст. 87, 97, 98, 160, 165 КАС України, Окружний адміністративний суд міста Києва, -

У Х В А Л И В:

1. Клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "Сучасні стільникові комунікації" про повернення судового збору - задовольнити.

2. Повернути Товариству з обмеженою відповідальністю "Сучасні стільникові комунікації" (02094, м. Київ, вул. Віскозна, буд. 32, код ЄДРПОУ 34750997) із розрахункового рахунку ГУ ДКСУ в місті Києві №31218206784007 судовий збір у розмірі 1 378,00 грн. (одна тисяча триста сімдесят вісім гривень 00 коп.), згідно з оригіналом квитанції №ПН592 від 29.04.2016 р.

Суддя А.В. Літвінова

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення31.10.2016
Оприлюднено03.11.2016
Номер документу62369690
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/7122/16

Ухвала від 31.10.2016

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Літвінова А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні