Ухвала
від 27.10.2016 по справі 296/9111/16-к
КОРОЛЬОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа № 296/9111/16-к

1-кс/296/3851/16

УХВАЛА

Іменем України

27 жовтня 2016 року м.Житомир

Слідчий суддя Корольовського районного суду м. Житомира ОСОБА_1 , за участі секретаря ОСОБА_2 , слідчого Коротких- ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого СУ ГУ Національної поліції в Житомирській області ОСОБА_4 , погодженого прокурором прокуратури Житомирської області ОСОБА_5 у кримінальному провадженні № 32016060000000052 про надання дозволу на проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В :

У провадженні слідчого управління Головного управління Національної поліції в Житомирській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32016060000000052 від 12.10.2016, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.191 КК України.

Прокурор звернувся до суду із клопотанням, в якому просить надати дозвіл на проведення обшуку в офісному та складських приміщеннях ЖОКАП «Житомироблагроліс» за адресою: м. Житомир, вул. Радивилівська, 138А, який на праві комунальної власності належить територіальним громадам сіл, селищ, міст Житомирської області, з метою відшукання та вилучення речових доказів.

В обґрунтування своїх вимог слідчий у своєму клопотанні вказує на те, що службові особи комунальних підприємств ДП «Дзержинський лісгосп АПК» ЖОКАП «Житомироблагроліс» (код за ЄДРПОУ 20412517), ДП «Ємільчинський лісгосп АПК» ЖОКАП «Житомироблагроліс» (код за ЄДРПОУ 20420879), ДП «Коростенський лісгосп АПК» ЖОКАП «Житомироблагроліс» (код за ЄДРПОУ 30913009), ДП «Коростишівський лісгосп АПК» ЖОКАП «Житомироблагроліс» (код за ЄДРПОУ 32062890), Державне підприємство «Лугинське державне лісогосподарське агропромислове підприємство «Лугинський держлісгосп АПК» (код за ЄДРПОУ 5418496), ДП «Новоград-Волинський лісгосп АПК» ЖОКАП «Житомироблагроліс» (код за ЄДРПОУ 30816653), ДП «Словечанський лісгосп АПК» ЖОКАП «Житомиробоагроліс» (код за ЄДРПОУ 5437629), ДП «Червоноармійський лісгосп АПК» ЖОКАП «Житомироблагроліс» (код за ЄДРПОУ 20420193) з метою привласнення частини виручки комунальних підприємств в сумі понад 4, 6 млн. грн., шляхом експорту деревини за заниженими цінами на підконтрольні компанії нерезидентів, які здійснюють подальший продаж лісопереробним підприємствам Румунії: FREE PATHAID SRL (Румунія) та Egger Romania SRL, за ринковими європейським цінами на необроблену деревину, які вищі від експортної ціни комунальних лісгоспів Житомирської області на понад 25 %. В подальшому незаконно одержані кошти, які надійшли поза бухгалтерським та податковим обліком, легалізуються з метою використання особами, які здійснюють контроль над зазначеним комунальними лісогосподарськими підприємствами та нерезидентами. Також службові особи Державне підприємство «Лугинське державне лісогосподарське агропромислове підприємство «Лугинський держлісгосп АПК» (код за ЄДРПОУ 5418496) з метою привласнення частини виручки комунальних підприємств в сумі понад 0,9 млн. грн. шляхом експорту деревини за заниженими цінами на підконтрольні компанії нерезиденти, які здійснюють подальший продаж лісопереробним підприємствами Греції, Італії, Туреччини за ринковими європейськими цінами, такими як «AVERMANT LOGISTICS LLP», Company « Zemplin» Partners LLP, INTRLINE MANAGEMENT LLP.

Окрім того в результаті дій службових осіб комунальних агролісогосподарських підприємств Житомирської області: ДП «Дзержинський лісгосп АПК» ЖОКАП «Житомироблагроліс» (код за ЄДРПОУ 20412517), ДП «Ємільчинський лісгосп АПК» ЖОКАП «Житомироблагроліс» (код за ЄДРПОУ 20420879), ДП «Коростенський лісгосп АПК» ЖОКАП «Житомироблагроліс» (код за ЄДРПОУ 30913009), ДП «Коростишівський лісгосп АПК» ЖОКАП «Житомироблагроліс» (код за ЄДРПОУ 32062890), ДП «Новоград-Волинський лісгосп АПК» ЖОКАП «Житомироблагроліс» (код за ЄДРПОУ 30816653), ДП «Словечанський лісгосп АПК» ЖОКАП «Житомиробоагроліс» (код за ЄДРПОУ 5437629), ДП «Червоноармійський лісгосп АПК» ЖОКАП «Житомироблагроліс» (код за ЄДРПОУ 20420193) з використанням підприємств нерезидентів: «MILTON TRADE LLP», «LISTPANT MANAGEMENT LP» та «TAORIS BUSINESS LLP» з метою заниження вартості експорту деревини, державні підприємства занизили на 4 564, 1 тис. грн. дохід, який підлягає оподаткуванню податком на прибуток підприємств та відповідно податок на прибуток на суму 821, 5 тис. грн.

Вищевказані лісогосподарські господарства є окремі юридичні особи та як дочірні підприємства знаходяться у підпорядкуванні Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради (код за ЄДРПОУ 24708494), який контролює діяльність вищевказаних підприємств.

В судовому засіданні слідчий подане клопотання підтримав у повному обсязі та просив його задовольнити з підстав, викладених у клопотанні.

Заслухавши думку слідчого, дослідивши клопотання до додані до нього матеріали, слідчий суддя вважає, що подане клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до ч.1 статті 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав власності на нерухоме майно № 70769575 від 18.10.2016 право власності на об`єкт нерухомого майна, «майновий комплекс ЖОКАП «Житомироблагроліс» площею 824, 0 м2», зареєстровано на праві комунальної власності за територіальними громадами сіл, селищ, міст Житомирської області.

З огляду на викладене, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, знаряддя кримінального правопорушення, або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, слідчий суддя вважає, що клопотання є таким, що підлягає задоволенню частково.

Відповідно до ч. 2 ст. 235 КПК України ухвала про дозвіл на обшук повинна містити відомості про речі, документи або осіб, для виявлення яких проводиться обшук.

Так, Європейський Суд з прав людини у своєму рішенні від 7 липня 2007 року у справі "Смирнов проти Росії" вказав, що невизначене формулювання обсягу обшуку дало органу влади на власний розсуд вирішувати, які матеріали підлягають вилученню, що призвело до вилучення, крім документів, які стосуються справи, деяких особистих речей.

Аналогічна позиція Європейського Суду з прав людини міститься в рішенні від 15 липня 2003 року у справі "Ернст та інші проти Бельгії".

Враховуючи згадані правові позиції Європейського Суду з прав людини, слідчий суддя вважає за необхідне відмовити у задоволенні клопотання слідчого про обшук в частині конкретно не визначеного кола речей, які планується відшукати шляхом проведення обшуку.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 110, 234 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого СУ ГУ Національної поліції в Житомирській області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку - задовольнити частково.

Надати старшому слідчому СУ ГУ Національної поліції в Житомирській області ОСОБА_4 дозвіл на проведення обшуку в офісному та складських приміщеннях ЖОКАП «Житомироблагроліс» за адресою: м. Житомир, вул. Радивилівська, 138А, який на праві комунальної власності належить територіальним громадам сіл, селищ, міст Житомирської області, з метою відшукання та вилучення речових доказів, а саме: знаряддя вчиненого кримінального правопорушення, комп`ютерна та інша техніка, флеш карти, дискети, диски для лазерних систем зчитувань та інших носіїв інформації, на яких могла виготовлятись чи зберігається у електронному вигляді документація, що має відношення до обставин кримінального провадження, фінансова та бухгалтерська документація, податкові накладні, договори, товаро-транспортні накладні, акти приймання виконаних робіт, усю документацію, що свідчить про фінансово-господарські відносини між ЖОКАП «Житомироблагроліс» та «MILTON TRADE LLP», «LISTPANT MANAGEMENT LP», «TAORIS BUSINESS LLP», «AVERMANT LOGISTICS LLP», Company «Zemplin» Partners LLP, INTRLINE MANAGEMENT LLP., печатки, штампи, зошити, блокноти, журнали та інші письмові документи і чорнові записи, грошові кошти отриманні від злочинної діяльності.

В задоволенні решти клопотання відмовити.

Ухвала діє протягом місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення27.10.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу62407071
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —296/9111/16-к

Ухвала від 27.10.2016

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Шалота К. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні