Ухвала
від 25.10.2016 по справі 757/52147/16-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/52147/16-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 жовтня 2016 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 ,. за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши в судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання заступника начальника першого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату ОСОБА_3 , про проведення обшуку -

В С Т А Н О В И В :

Заступник начальника першого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату ОСОБА_3 , розглянувши матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42016000000002667 від 05.10.2016 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 233, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366, ч. 5 ст. 191, ст. 219 КК України, звернувся до слідчого судді із клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку у нежитлових приміщеннях за місцем розташування Товариства з обмеженою відповідальністю «Іфорас» у м. Києві, вул. Олексія Терьохіна, 8-А, яке на праві власності відповідно до довідки 71035255 від 21.10.2016 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності належить ПАТ «Київенерго» .

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що ГловнимслідчимуправліннямГенеральноїпрокуратуриУкраїниздійснюєтьсядосудоверозслідування у кримінальному провадженні № 42016000000002667 від 05.10.2016 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 233, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366, ч. 5 ст. 191, ст. 219 КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що службові особи регіонального відділення Фонду державного майна у Львівській області, за попередньою змовою із службовими особами комісії приватизації ЦМК ДП «ЦЗФ «Червоноградська», а також службовими особами ЗАТ «Львівсистеменерго», зловживаючи своїм службовим становищем, діючи всупереч інтересам служби та в інтересах третіх осіб , у порушення вимог статей 17, 20, 27 Закону України «Про приватизацію державного майна», ст. 12.3.3 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств» до активів ВАТ «Львівська вугільна компанія», створеної спільним рішенням РВ ФДМ у Львівській області та ЗАТ «Львівсистеменерго» (орендаря ЦМК «ЦЗФ «Червоноградська»), у якості частки орендаря ЗАТ «Львівсистеменерго» у статутному капіталі ВАТ «Львівська вугільна компанія» включили безнадійну заборгованість низки ліквідованих підприємств на загальну суму 12 172 594,7 грн., вартість невід`ємних поліпшень майна цілісного майнового комплексу, а саме ремонтно-будівельних робіт за договором № 116/03-04-07А від 03.04.2007 між ЗАТ «Львівсистеменерго» та ТОВ «Унистройпром» на загальну суму 17 948 304 грн., тоді як вказані роботи не проводились, водночас не врахувавши при формуванні статутного капіталу та визначенні частки держави наявність кредиторської заборгованості ЗАТ «Львівсистеменерго» перед ЗАТ «Альфа-банк» у сумі 30 млн. грн., внаслідок чого проведено незаконну приватизацію цілісного майнового комплексу ДП «ЦЗФ «Червоноградська» шляхом заниження його вартості, її визначення у не передбачений законом спосіб, проведення приватизації без проведення аукціону, що спричинило для держави тяжкі наслідки у вигляді позбавлення держави контрольного пакету акцій створеного ВАТ «Львівська вугільна компанія».

ТОВ «Іфорас» разом із ТОВ «АСП Трейд Груп» і ТОВ «Вантажно-транспортне управління», які сукупно володіли контрольним пакетом акцій ПАТ «Львівська вугільна компанія» відносять до сфери впливу депутата «Опозиційного блоку» ОСОБА_4 , усі вказані суб`єкти господарської діяльності нещодавно були зареєстровані на окупованій території Луганської області, а на даний час їх місцезнаходження м. Київ, вул. Олексія Терьохіна, будинок 8-А.

Відтак, з метою виконання визначених у ст. 2 КПК України завдань кримінального провадження, а також забезпечення повного, швидкого та неупередженого досудового розслідування є необхідність у проведенні у нежитлових приміщеннях за місцем знаходження ТОВ «Іфорас» обшуку.

З`ясовано, що згідно з відомостями Єдиного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань ТОВ «Іфорас», ЄДРПОУ 36561549, знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Олексія Терьохіна, будинок 8-А.

Як убачається з довідки 71035255 від 21.10.2016 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності право власності на приміщення у будинку № 8-А по вул. Олексія Терьохіна у м. Києві належать ПАТ «Київенерго».

Обшук, у відповідності до ст. 234 ч.1 КПК України, проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального, дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, оскільки обставини викладені в клопотанні знайшли своє підтвердження в наданих матеріалах.

На підставі викладеного і керуючись ст. 159,162,163, 234, 235, ст. 309, 372 КПК України слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Надати дозвіл заступнику начальника першого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату ОСОБА_3 , старшому слідчому в ОВС другого відділу з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_5 , прокурорам групи прокурорів та слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні № 42016000000002667 від 05.10.2016, а також за їх дорученням працівникам оперативного підрозділу на проведення обшуку у нежитлових приміщеннях за місцем розташування Товариства з обмеженою відповідальністю «Іфорас» у м. Києві, вул. Олексія Терьохіна, 8-А, яке на праві власності відповідно до довідки 71035255 від 21.10.2016 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності належить ПАТ «Київенерго» з метою відшукання, виявлення та вилучення речей, майна і документів, що мають значення для досудового розслідування та містять відомості, які можуть бути доказами під час судового розгляду, зокрема:

документи про: прийняття регіональним відділенням Фонду державного майна у Львівській області наказів та інших рішень щодо приватизації ЦМК ДП «ЦЗФ «Червоноградська»; договірні відносини між орендарем вказаного цілісного майнового комплексу ЗАТ «Львівсистеменерго» та державою в особі РВ ФДМУ у Львівській області, додержання або порушення умов договорів оренди; створення ВАТ «Львівська вугільна компанія»; проведення оцінки цілісного майнового комплексу «ЦЗФ «Червоноградська», активи та пасиви ЗАТ «Львівсистеменерго», зокрема акти оцінки майна і майнових прав та пов`язані з його складанням і підписанням документи; акти та висновки суб`єктів оціночної діяльності щодо визначення вартості ЦМК ДП «ЦЗФ «Червоноградська», активів і пасивів ЗАТ «Львівсистеменерго»; відомості про баланс ЗАТ «Львівсистеменерго» та ВАТ «Львівська вугільна компанія», у тому числі основні записи, оборотні активи та інші активи цих підприємств; формування статутного капіталу створеної за участю РВ ФДМУ у Львівській області та ЗАТ «Львівсистеменерго» юридичної особи ВАТ «Львівська вугільна компанія»; здійснення або причин не здійснення процедури приватизації ЦМК ДП «ЦЗФ «Червоноградська» на конкурентних засадах; інші документи, які мають відношення до обставин вчинення кримінального правопорушення та осіб, які його вчинили.

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник №1 справа № 757/52147/16-к

Примірник №2 та копія ухвали надано прокурору ОСОБА_3

Виконавець ОСОБА_1 . 25.10.2016

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення25.10.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу62412390
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/52147/16-к

Ухвала від 25.10.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Цокол Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні