Ухвала
від 03.11.2016 по справі 283/2239/16-к
МАЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 283/2239/16-к

Провадження №1-кс/283/433/2016

У Х В А Л А

03 листопада 2016 року м. Малин

Слідчий суддя Малинського районного суду Житомирської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора Коростишівської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого Малинського відділення поліції ОСОБА_4 про проведення обшуку на території та в господарських приміщеннях ТОВ "Мегаліскомплекс", -

ВСТАНОВИВ :

02 листопада 2016 року слідчий ОСОБА_4 звернувся з клопотання про проведення обшуку на території та в господарських приміщеннях ТОВ "Мегаліскомплекс" за адресою: Житомирська область Малинський район с. Малинівка 2-й пров. Леніна, 1.

Клопотання погоджено з прокурором Коростишівської місцевої прокуратури ОСОБА_3 .

Зазначив, що невстановлена особа на узбіччі автодороги в напрямку с. Вирва Радомишльського району на відстані 8 м. від роздоріжжя доріг в напрямку с. Вирва та с.Федорівка здійснила порубку 8 сироростучих дерев породи дуб, 2 дерева породи сосна звичайна, чим заподіяла ДП "Малинське ЛГ" істотну шкоду.

22 травня 2015 року внесені відомості до ЄРДР про вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.246 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що видалена деревина захисних лісонасаджень була поставлена на ТОВ "Мегаліскомплекс" за адресою: Житомирська область Малинський район с. Малинівка 2-й пров. Леніна, 1, де в подальшому була перероблена на вироби з деревини.

Згідно з витягом з ЄРДР юридичних осіб за адресою: Житомирська область Малинський район с. Малинівка 2-й пров. Леніна, 1, господарську діяльність з переробки та заготівлі деревини здійснює товариство з обмеженою відповідальністю "Мегаліскомплекс", ідентифікаційний ко юридичної особи 36634695, керівник ОСОБА_5 .

У органу досудового розслідування не представилось можливим встановити місце перебування незаконно видаленої деревини та осіб, котрі здійснили незаконну порубку деревини, що має значення для досудового розслідування та притягнення винних осіб до відповідальності.

Враховуючи викладене, для встановлення місця перебування видаленої деревини та документів, які мають важливе значення для з"ясування істини у кримінальному провадженні, необхідно провести обшук за місцем фактичного перебування виробничих потужностей товариства з обмеженою відповідальністю "Мегаліскомплекс", за адресою: Житомирська область Малинський район с. Малинівка 2-й пров. Леніна, 1, з метою виявлення та вилучення незаконно поставленої деревини, а такождокументів, які свідчать про оприбуткування, переробку даної деревини.

В судовому засіданні прокурор підтримав клопотання.

Розглянувши надані матеріали, вважаю, що клопотанняне підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до статті 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; підстави для обшуку; житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення; відшукуванні речі і документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукуванні речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Слідчий суддя вважає, що клопотання є необґрунтованим, з змісту якого не вбачаються підстав для проведення обшуку, клопотання не містить відомостей про те, які саме речі слід відшукувати під час обшуку ( як зазначено в клопотанні вирубані дерева були переблонені на вироби з деревини), відсутні будьякі дані, що ця деревина можє знаходиться у володінні ТОВ "Мегаліскомплекс"

Крім того з моменту вчинення злочину минуло майже півтора року, а тому проведення обшуку за даних обставин є недоцільним.

На підставі викладеного керуючись ст. 234 КПК України , -

УХВАЛИВ :

В задоволенні клопотання слідчого СВ Малинського відділення поліції ОСОБА_4 про проведення обшуку на території та в господарських приміщеннях ТОВ "Мегаліскомплекс", - відмовити за безпідставністю.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_1

СудМалинський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення03.11.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу62433903
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —283/2239/16-к

Ухвала від 03.11.2016

Кримінальне

Малинський районний суд Житомирської області

Міхненко С. Д.

Ухвала від 03.11.2016

Кримінальне

Малинський районний суд Житомирської області

Міхненко С. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні