Ухвала
від 02.11.2016 по справі 583/2778/16-ц
ОХТИРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 583/2778/16-ц

2/583/952/16

У Х В А Л А

Іменем України

02 листопада 2016 року м. Охтирка

Охтирський міськрайонний суду Cумської області в складі :

головуючого судді Верес М.Ф.,

при секретарі Чепура В.С.

з участю представника позивача ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Охтирка цивільну справу за позовом ОСОБА_2, представник позивача ОСОБА_1 до ОСОБА_3, третя особа Охтирська міська державна нотаріальна контора про визнання права власності на майно в порядку спадкування, -

Встановив :

05 вересня 2016 року позивач звернулася до суду з позовом до ОСОБА_3, третя особа Охтирська міська державна нотаріальна контора про визнання права власності на майно в порядку спадкування.

Просить суд визнати за ОСОБА_2 право власності на житловий будинок з господарськими будівлями і спорудами, що розташований за адресою: вул. Кузнєцова, 31 с. Пологи Охтирського району та земельну ділянку, розташовану на території Пологівської сільської ради Охтирського району Сумської області, цільове призначення - для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, загальною площею 2,80 га, кадастровий номер 5920386900:01:001:5236 в порядку спадкування за правом представлення після смерті ОСОБА_4, який помер 16.03.2015 року.

До початку судового засідання позивач ОСОБА_2 надала суду письмову заяву, в якій просила суд залучити до участі в справі у якості відповідача ОСОБА_5, яка зареєстрована та проживає в ІНФОРМАЦІЯ_1 А кв. 109, так як дана особа також являється спадкоємцем по праву представлення після смерті ОСОБА_4 та залучити до участі в справі в якості третьої особи Пологівську сільську раду Охтирського району Сумської області, на території якої розташоване спірне майно, так як рішення суду може вплинути на права і обов'язки третьої особи, а також з метою з'ясування позиції органу місцевого самоврядування щодо визнання позовних вимог.

В судовому засіданні представник позивача ОСОБА_1 заяву ОСОБА_2 підтримав та просив залучити до участі в справі в якості відповідача ОСОБА_5 та в якості третьої особи Пологівську сільську раду Охтирського району Сумської області.

Суд, вислухавши думку всіх учасників процесу, дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 33 ЦПК України суд за клопотанням позивача, не припиняючи розгляду справи, замінює первісного відповідача належним відповідачем, якщо позов пред'явлено не до тієї особи, яка має відповідати за позовом, або залучає до участі у справі іншу особу як співвідповідача.

Згідно ст. 35 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до ухвалення судом рішення, якщо рішення в справі може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї із сторін.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть бути залучені до участі в справі також за клопотанням сторін, інших осіб, які беруть участь у справі.

Суд вважає, що клопотання позивача необхідно задовольнити та залучити в якості співвідповідача ОСОБА_5, так як дана особа також являється спадкоємцем по праву представлення після смерті ОСОБА_4 та залучити до участі в справі в якості третьої особи Пологівську сільську раду Охтирського району Сумської області, на території якої розташоване спірне майно, так як рішення суду може вплинути на права і обов'язки третьої особи.

Керуючись ст.ст. 33 , 35, 210 ЦПК України , суд -

ухвалив:

Залучити до участі у справі в якості співвідповідача ОСОБА_5 .

Направити відповідачу копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів та запропонувати у строк до 23.11.2016 року подати до суду письмові заперечення проти позову та посилання на докази, якими вони обґрунтовуються, або заяву про визнання позову.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи Пологівську сільську раду Охтирського району Сумської області.

Направити третій особі копію ухвали, позовної заяви.

Справу за позовом ОСОБА_2, представник позивача ОСОБА_1 до ОСОБА_3, ОСОБА_5, третя особа Охтирська міська державна нотаріальна контора, Пологівська сільська рада Охтирського району Сумської області про визнання права власності на майно в порядку спадкування відкласти на 10 годину 30 хвилин 23 листопада 2016 року.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя: М.Ф. Верес

СудОхтирський міськрайонний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення02.11.2016
Оприлюднено08.11.2016
Номер документу62436061
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —583/2778/16-ц

Рішення від 23.11.2016

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Верес М. Ф.

Рішення від 23.11.2016

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Верес М. Ф.

Ухвала від 02.11.2016

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Верес М. Ф.

Ухвала від 21.09.2016

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Верес М. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні